Korpen Stockholm Cup avgjord!

Av Carlis Fridlund den 23 november 2011
Kategorier: Innefotboll, Lagsport


Årets upplaga av Korpen Stockholm Cup i innefotboll bjöd på många välspelade och täta matcher, hawaiifotboll och målfester såväl som tillknäppt positionsspel, bollmagi och mängder med kamplust och vilja. Tre lag stod efter stor dramatik som stolta cupsegrare i kategorierna dam, herr och mix.

Sammanlagt 106 lag ställde upp i årets upplaga av Korpen Stockholm Cup i innefotboll. I lördags var det dags för slutspel där de 58 främsta gjorde upp om ära, berömmelse och medaljer. Stämningen och ljudnivån är på topp redan då herrarnas sextondelsfinaler går av stapeln. Västerorts FF bjöd på fotbollsgodis mot starka Stockholm International och såg ut att kunna gå hur långt som helst. Gimonäs FC ville dock annorlunda och kunde genom blixtsnabba spelomställningar utmanövrera de spelskickliga Västerortsspelarna i åttondelsfinalen.

- Det är fantastiskt roligt! Bra matcher och god stämning, precis som det ska vara, säger domarveteranen Leif Blom.

 

Rawaz Mardam spelar i Stockholmståg Lions och har precis kvalificerat sig till åttondelsfinal efter 2-1-seger mot Söders Änglar.

- Jag är förvånad över att vi kommit så långt som vi gjort. Det är skitkul att spela cup. Bra stämning och inte så mycket tjafs som det annars kan bli när svettiga män springer ihop med varandra. Det är väldigt olika nivå på lagen. En del är hur bra som helst, medan vi bara är folk från jobbet, varav hälften knappt spelat fotboll tidigare. Men det är också lite av charmen. Det är Korpen!

 

Tjejerna i Sju Sorters Kakor pustar ut i mixade zonen och passar på att titta på herrlagsmatchen mellan Gimonäs FC och Grogg United. Lagkapten Linda Chisena:  

- Vi spelar inte inomhus annars, så det här är ett kul tillfälle att samla tjejerna och spela lite fotboll. I fjol kom vi tvåor i cupen och siktar förstås högre i år.

 
Nöjda segrare i damklassen: Rissne Damer

Sju Sorters Kakor lyckas avancera hela vägen till finalen, där de ställs mot Rissne Damer. Hans Lång har varit med hela dagen och stöttat dottern Matildas lag Rissne, som efter att ha slagit ut fjolårets segrare PwC Ladies i kvarten samt visat mest kyla i straffläggningen mot Råggan i semin också lyckas vinna en tät final. Men trots andra raka finalförlusten var nog Sju Sorters Kakor de gladaste silvermedaljörerna denna afton.

 

I mixfinalen ser det länge ut som att Årsta City Kickers skulle lyckas tvinga fram ett avgörande på straffar. I semin hade man straffat förhandsfavoriterna Hoyzer Mix efter en mållös tillställning. Men nystartade laget Bara Bajare DKY lyckas under stor dramatisk avgöra med matchens enda mål i de sista dallrande slutsekunderna inprickat av måltjuven Christina Eriksson.

 
Bara Bajare DKY tog hem finalsegern i mixkategorin med matchens sista spark
Målvakten Anton Sjöström stod för flera matchavgörande räddningar i finalen

Regerande mästarna i herrklassen Real Lund går till final för tredje året på raken, men bjuds tufft motstånd av Grogg United som slagit ut FK Ulven efter en evighetslång straffsparkstävling i semifinalen.
1-1 efter full tid innebär återigen ett nervdallrande avgörande genom straffläggning, där Real drar det längsta strået och kan försvara cuptiteln.

- Vi hade lite flyt. Vi vann förra året men förlorade finalen 2009 på straffar, säger Reals lagkapten Niklas Jonsson med pokalen i ett fast grepp.
Real Lund vann herrklassen och fick lyfta pokalen för andra året på raken


Missa inte bildspecialen från Korpen Stockholm Cup i innefotboll som du hittar HÄR

 


Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN