Korpmästarna i innebandy korade!

Av Carlis Fridlund den 20 december 2011
Kategorier: Innebandy, Lagsport


I söndags gick slutspelet i innebandy av stapeln, där det bland de 54 främsta lagen från höstens seriespel skulle koras Korpmästare i samtliga spelklasser. Det blev en händelserik tillställning, med många jämna matcher som avgjordes först i slutsekunderna.

Det är klimax på en lång säsong och en strid på knivseggen i varje match; vinna eller försvinna för deltagarna. Av 176 registrerade innebandylag i fem olika spelklasser är de som knipit topplaceringarna i divisionerna kvalificerade. Mattias Drotz tillträdde som Korpen Stockholms innebandyansvarige i somras och beskriver känslan inför slutspelet:
- Jag är förväntansfull! En blandning av glädje och pirr. Det ska bli jättekul och få träffa alla lagen och lagledarna som man haft kontakt med under hösten. Även om jag har varit ute och tittat lite under hösten så är det väldigt många lag jag aldrig sett spela.

Majema försvarade sin mästartitel

Brommahallarna är denna sista söndag innan jul fyllda av peppade innebandylag med vänner och familjer. Och nya tillkommer i samma takt som folk droppar av, varav en del besvikna, andra desto mer uppsluppna. Första finalavgörandet sker i klassen tremanna med målvakt, där SEB ställs mot regerande mästarna Majema. Matchen slutar oavgjord efter full tid, men Majema kan med tur och skicklighet till slut försvarar sin titel som Korpmästare på straffavgörande. Det blir dock den enda finalen som avgörs med detta idrottens grymma lotteri.

SEB stolta silvermedaljörer i klassen tremanna med målvakt

I herrarnas tremannaklass utan målvakt tar Lir med Solberga snabbt ett fast grepp om guldet med en tremålsledning mot Rågsvedsalliansen. Därefter försöker de spela på resultatet, men Rågsvedsspelarna har långt ifrån givit upp och lyckas sånär hämta upp underläget. Men Lir från Solberga rider ut stormen, kontrar skickligt och kan till sist vinna med 7-4.

Lir med Solberga lirade hem guldet

- Det är första säsongen i Korpen för oss och intrycket är genomgående positivt. Hela dagen har varit fruktansvärt kul med många roliga matcher och vi var väldigt taggade inför finalen. De bjöd på väldigt bra motstånd, men vi hade hunnit se en match med dem, så vi hade skaplig koll på motståndet, sammanfattar Mikael, Martin, Thomas, David och Christian i Lir med Solberga sin prestation.

Silvermedaljörer i herrarnas tremannaklass: Rågsvedsalliansen

Rävarna är ett klassiskt damlag som spelat i Korpen sedan 1996. Trots sprillans nya orangea matchställ samt ett gäng guldmedaljer och pokaler i prisskåpet blev det tidig dusch denna gång. Trots besvikelsen har tjejerna nära till skratt då de skämtsamt försöker komma fram till vad som gått fel:
- Vi brukar vinna eller åtminstone komma till final, men idag var vi inte riktigt på hugget. Vi kan inte skylla på domaren, för han var bra, så det måste vara motståndarnas fel. De var bättre än oss idag och sprang hela tiden de rackarna! Eller kanske berodde det på planen, som kändes större än vanligt, eller den höga ljudnivån; vi hörde knappt varandra. Men vi har konstaterat att det kanske bara är vi som börjar bli gamla. Nu får man se hur det blir med julhelgerna, det tar ju minst en kvart att smälta det här!   

Trots Rävarnas tidiga sorti blir damernas tremannafinal dramatisk. Woodbridge tar ledningen och tycks kontrollera matchen, men ett par snabba mål av Slaktarna utjämnar till 3-3 med blott ett par minuter kvar. Matchen står och väger men Woodbridge har en växel till att lägga i och tar åter ledningen. Slaktartjejerna jagar kvittering, men blottar sig bakåt och får istället för en ny kvittering se 3-5-bollen gå i egen kasse. Woodbridge vinner Korpmästerskapen första gången de ställer upp:

Woodbridge Korpmästare redan debutsäsongen 

- Det känns jäkligt skönt! Det var en tuff match där vi släppte in dem i matchen lite onödigt. Men man måste ju hålla spänningen vid liv! Hela finalspelet är spännande med vinna eller försvinna i varje match. Hela arrangemanget är jättebra, säger purfärska Korpmästarna Karin, Gunilla, Frida, Maria och Sara.
 

Glada silvermedaljörer: Slaktarna

Malin Bölander och Martin Eriksson i Bosön IF värmer upp inför kvartfinalen. Laget slutade efter mycket dramatik på en andraplats i division två för mixlag.
- Det är nu allt avgörs. Jag är laddad! Jätteladdad! säger Malin.
- Vi spelar mest för att det är roligt, tränar inte så mycket. Men det blir spännande att se hur långt vi kommer, inflikar Martin innan lagkamraten Alexander Gomez avbryter honom:
- Vi har faktiskt tänkt vinna guldet. Det är vår målsättning!

Herrarnas final för sexmannalag med målvakt blir också en mycket jämn och sevärd tillställning med nervdaller in i det sista. HP Procurve pressar UÅ FD in i slutsekunderna och plockar ut sin målvakt för att försöka ta igen 1-2-underläget, men får trots ett par vassa lägen till sist nöja sig med silvermedaljerna. UÅ FD vinner liksom i vårens slutspel guldet.

UÅ FD försvarade mästartiteln

- Vi hade lagfest igår, så det kändes svårare än det gjorde senast vi vann, inte minst för att motståndet var bättre. Det är kul med slutspel. Vi började redan kl 11 och har spelat sammanlagt sex matcher. I serien spelar man en match åt gången, vilket gör att det är svårt att komma igång, säger Tom i UÅ FD.  

HP Procurve kammade hem silvret i herrarnas sexmannaklass

Stefan Wernersson och Elias Lundgren från Ctrl-Z fick tidigt respass, men sitter kvar och tittar på den avslutande matchen - mixlagsfinalen för sexmannalag mellan Swedbank Black Sox och Bosön IF.
- Det är kul med slutspel, men man skulle gärna ha någon sorts gruppspel så man fick spela mer än en match. Nu åkte vi lite snopet ut i första matchen mot just Black Sox, säger Stefan.
- Man skulle också kunna låta förlorarna mötas, för det är roligare om det blir en heldag för alla. Då skulle fler stanna och titta på de andra matcherna också, tycker Elias.

Finalen blir den kanske mest dramatiska matchen av dem alla. Regerande mästarna Black Sox tar ledningen med 2-0, tycks kontrollera matchen och inget tyder i det läget på att motståndarna ska kunna detronisera de svartklädda. Men det svänger snabbt i innebandy: Bosön får till en reducering och matchen står åter och väger.
Bosön IF nya Korpmästare i mix

Med bara minuten kvar drar Black Sox på sig en onödig utvisning, samtidigt som Bosön satsar allt framåt. I en rörig situation sitter så kvitteringen och alla förväntar sig avgörande på straffslag. Men Bosön har ett mentalt övertag mot ett skärrat Black Sox som drar på sig ett nytt numerärt underläge i frustration över kvitteringen. Med matchens sista skott kan smurfblå Bosön sätta det avgörande målet. Oerhört bittert för Black Sox, men desto roligare för de nya Korpmästarna Bosön IF. En nervkittlande avslutning på ett roligt och händelserikt innebandyslutspel.
- Det var ju det jag sade! jublar Alexander Gomez.

Swedbank Black Sox fick nöja sig med silvermedaljer denna gång


Korpen Stockholms hemsida kan du hitta resultaten från samtliga slutspelsmatcher.

Ta också en titt på Korpgluggens bildspecial
HÄR
  

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN