Kom igång med Korpen

Av Carlis Fridlund den 24 januari 2012
Kategorier: Övrigt


Nytt år och nya bättre vanor, brukar det heta. Åtminstone om man baserar det på högtflygande planer, nyårslöften, löpardojorna man fick i julklapp samt det där svindyra årskortet på gymmet. Tyvärr är det många som sätter ambitionsnivån för högt och fort tappar suget. Korpgluggen guidar och tipsar om hur du bäst undviker det tunga fallet tillbaks ner på sofflocket.

2012 är här och efter ett par dagars glada tillrop på Facebook från vänner och bekanta om hur fantastiskt mycket bättre det här året skall bli har normaliteten börjat återfinna sig i vardagslunken. Entusiasmen kring en nystart blev inte så långvarig heller denna gång och tyvärr tycks tendensen vara desamma när det kommer till motion och träning. Korpgluggen sållar sig till mängden genom att ge lite goda råd om hur man ska undvika detta nästintill defaitistiskt förutbestämda bakslag.  

Mikael Mattsson är forskare på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. Han menar att den vanligaste fällan är att många går ut för hårt och inte klarar av att omsätta goda ambitioner till en långsiktig förändring av livsstil. Den bästa motionen är den som blir av och därför är det viktigt att hitta en träningsform som man kan motivera sig till att hålla fast vid, förklarar han i ett reportage i Dagens Nyheter. I DNs grafik listar Mattsson olika träningsformer för olika ambitionsnivåer och plånböcker, där han framhäver Korpen som ett bra och billigt alternativ främst för dig som vill hitta träningslusten genom lagsport.   

Mattias Drotz är idrottskonsulent på Korpen Stockholm. Han håller med Mikael Mattsson om vikten av att få kontinuitet i sitt motionerande, främst genom att ha kul då man tränar.
- Det är viktigt att du hittar en träningsform som passar just dig! Vi har ett mycket brett utbud av aktiviteter, alltifrån gruppträning till olika bollsporter, både individuellt och i lag. Korpen vänder sig till alla oavsett om du inte tränat alls eller idrottat på elitnivå förut. Vi är oerhört stora inom lagidrotterna, inte minst fotboll och innebandy. Det märks att många får extra motivation utav att motionera tillsammans med andra i tävlingsform med serier och cupspel.

Vill man veta mer om vilka verksamheter Korpen Stockholm har samt var och när man kan träna rekommenderar Mattias ett besök på hemsidan.
- Sen kan man alltid ringa 08-725 28 90 eller maila oss på info@korpenstockholm.se om man undrar något.

Korpgluggen tillhandahåller också en enkel alfabetisk navigering till Korpen Stockholms samtliga träningsverksamheter: Korpen A-Z. Där hittar du länkar till mer information på hemsidan, samt kontaktuppgifter om du har frågor eller vill anmäla dig eller ditt lag. Se till att komma igång och hitta den träningsform du själv tycker är roligast!        

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN