Det våras för utefotbollen

Av Carlis Fridlund den 28 mars 2012
Kategorier: Fotboll, Lagsport

 
Det sägs att våren är på väg, att fotbollsplanerna börjar bli speldugliga, att bollen är rund och att Korpen Stockholm kommer att slå rekord vad gäller anmälda lag. Korpgluggen tog en sväng förbi Korpkansliet för att kolla aktiviteten inför den stundande utomhussäsongen.

I fredags var det sista anmälningsdag för fotbollssäsongen, men ännu är det inte för sent för eftersläntrare att få sitt lag registrerat för spel.
- Vi har fortfarande platser kvar, så skicka in anmälan så fort som möjligt, berättar Korpen Stockholms fotbollsgeneral Henrik Teljfors. I skrivande stund har 565 lag anmält sig, men Henrik är tämligen säker på att man kommer att ha över 600 registrerade lag i utomhusserierna när säsongen väl sparkar igång under senare halvan av april.

- Kallelsen gick ut senare än normalt på grund av vårt helt nya anmälningssystem och i vanlig ordning är det många som är lite sena. Vi hör av oss till lag som spelat tidigare och oftast handlar det om att de själva inte riktigt fått ihop gänget efter vinteruppehållet, eller att de är mitt uppe i inomhussäsongen och inte riktigt hunnit ta tag i utomhussäsongen. Andra har glömt bort det helt och hållet och är väldigt tacksamma för att vi ringer och påminner.

- Den här perioden är som mest hektisk med alla förberedelser; att boka planer, kontakta domare, få in lagens uppgifter, dela in serierna genom tidigare tabellplaceringar, skapa spelprogram, osv. När säsongen väl kommit igång på allvar blir det här ett mer normalt heltidsjobb och man kan börja planera framåt igen, skrattar Henrik.

Bland nyheterna för i år märks framför allt ungdoms- och fredagsserier på konstgräs samt den nya spelformen 9-mannafotboll. Sett till anmälda lag har samtliga nyheter blivit succé redan innan säsongen börjat.

- Det märks att många lag tycker att det är värt att betala lite extra för att få spela på plastgräs. Men vi jobbar också övergripande med att få så bra planer och speltider som möjligt. Det är en ständig dragkamp mellan oss och övriga idrottsföreningar, där Korpen inte direkt ligger bra till i prioriteringsordning. Vi får ta det som blir över men jobbar hårt för att förbättra vår situation gentemot Idrottsförvaltningen.

- En annan nyhet är att vi har bytt system för resultatrapportering, så att serieresultat och tabeller uppdateras automatiskt då domarna rapporterar in resultaten, vilket de kan göra direkt efter match på mobilen. Dessutom är lagens anmälningsförfarande nu helt webbaserat, vilket dels förenklar arbetet med att registrera lag och spelare, dels underlättar att lägga serierna och Korpen slipper mycket onödig administration.

Henrik betonar att man på kansliet försöker att vara lyhörda och öppna för förändringar, för även om verksamheten funkar kan den alltid bli bättre.
- Vi har en stående förhoppning om att växa och få fler lag, men också att höja kvaliteten. Kanske inte främst på lagen, för korpfotboll ska vara lättillgängligt, roligt och öppen för alla. Men vi vill fortsätta jobba för att höja standarden på hela arrangemanget. Inte minst att domarna ska vara bra och där jobbar vi kontinuerligt med Domarutvecklingsgruppen, som kollar på plats att domarna håller nivån och jobbar mycket med utveckling och coachning.

- Vi jobbar idag alltmer med enkäter och gör utvärderingar i samråd med lagledare, domare och funktionärer. Dessutom har vi Fotbollskommittén som består av domare, lagledare för korplag samt jag själv i egenskap av representant för kansliet. Vi träffas några gånger om året för att diskutera, utvärdera och komma med idéer för att utveckla Korpen Stockholms fotbollsverksamhet.


Förväntningarna är som alltid höga inför en ny utomhussäsong. Korpfotbollsälskarna får dock vänta tills början av april med att se vilken serie deras lag hamnat i. Och har du inte anmält ditt lag – vad väntar du på?


Här finns allt du behöver veta om anmälningsförfarandet, samt länk till webbregistrering.

Söker du ett lag att spela med, eller saknar laget spelare? Kolla Korpens kontaktförmedling!

 

Kommentarer (1) -

2012-03-23 16:20:02 #

Schnyggt! Men kan man inte börja med nanofotboll?

Nils | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN