Korpen Stockholm storsatsar på pingis

Av Carlis Fridlund den 09 april 2012
Kategorier: Bordtennis


Korpen Stockholms bordtennis växer så det knakar. Den nya pingishallen i Liljeholmen har blivit en succé och snart är det dags för Sveriges största korppingisturnering: Korpen Stockholm Cup i bordtennis! Korpgluggen tar tempen på en verksamhet som gått från fingervarm till glödhet på ett par år.


Det spelas full serieomgång i upp i Liljeholmshallens fräscha Pingiscenter och en brokig blandning av korppingisspelare antingen värmer upp, står och småpratar eller är mitt uppe i matchspelet. Henrik Fogelberg och Hasse Nyström bildar par i laget BK Geggveck:
- Spelformen är sådan att man oftast möter två lag på en kväll, spelar tre matcher mot varje lag; en dubbel, samt två singlar. Vi är färskingar i Korpen, men har spelat en del när vi var små. Pingis är roligt, lättillgängligt och du behöver inte vara i särskilt duktig eller i bra form. Det är helt enkelt bara väldigt kul!

Vid ett intilliggande bord kamperar BTK Bölling, ikväll representerade av Anders Hedman och Johan Edling, vilka också gör sin första säsong i Korpen Stockholm:
- Vi började prata om att spela bordtennis för något år sedan. En jobbkompis som spelade korppingis tipsade om det, så sista anmälningsdagen letade vi upp hemsidan och registrerade oss för spel. Det har gått upp och ner, men man vinner alltid några matcher, även om man inte är så duktig. Du får ta vara på din hemmagjorda högstadieserve – det är det farligaste vapnet! Det slår en att intresset för bordtennis är oväntat stort och den här hallen är fantastisk!

Bland de som spelat korppingis lite längre märks Thomas Rydberg, som gör sin tredje säsong i Korpen Stockholm.
- Jag har liksom de flesta andra spelat en del som liten, men kände sisådär trettio år senare att det vore kul att börja igen. Bordtennis ger lagom motion, är roligt jag gillar det tävlingsmoment som kommer in när man spelar i Korpen. Bordtennisen har verkligen växt under mina år här och intresset tycks bara öka. Vi har blivit fler aktiva och fått fler divisioner. Det är skitkul! Fantastiskt att Stockholm kunnat få en så bra bordtennishall så nära centrum.

Mattias Drotz är ansvarig för Korpen Stockholms bordtennissektion, en verksamhet som i det närmaste tycks ha drabbats av växtvärk. Men han ser på populariteten med tillförsikt och tror på fortsatt ökat medlemsantal:
- Idag har vi ungefär hundra aktiva spelare fördelade på 32 lag i bordtennisserierna. Men redan till nästa säsong kommer vi att utöka med ytterligare en division. Att vi kunnat förlägga verksamheten till Pingiscentret i Liljeholmen har självklart bidragit till populariteten, det är i princip nybyggda lokaler och gott om plats.

Men Korpen Stockholm nöjer sig inte med en växande bordtennissektion; den 28 april anordnar man landets största korppingissturnering. Tävlingen är öppen för alla spelare, oavsett om man spelar i Korpens serier eller inte. Mattias Drotz berättar stolt om evenemanget som till skillnad från seriernas lagspel riktar sig till singelspelare.
- Jag tänkte att vi måste göra en satsning att få till en riktigt stor cup och inte bara öka i seriespelet. Just nu har vi 40 anmälda deltagare och fler kommer att tillkomma innan sista anmälningsdag den 16 april. Pingisjätten TTEX är turneringens huvudsponsor och har dukat upp ett riktigt finns prisbord för de bästa i alla tävlingsklasser. Målsättningen är åtminstone 50 deltagare denna vår, men till hösten satsar vi på en ännu större cup, kanske med en dubbelklass också.
Mattias är övertygad om att bordtennis är något som kan passa alla, oavsett kön, ålder, kunnande eller andra variationer.
- Alla har väl någon gång hållit i ett pingisracket. Om du är sugen tycker jag inte man ska tveka, utan dra iväg ett mail till bordtennis@korpenstockholm.se, så ser vi till att ni får tävla eller träna! Till hösten kör vi eventuellt igång gruppträning i Bordtennis. Det kan bli höstens stora nyhet!

Missa inte att anmäla dig till Korpen Stockholm Cup i bordtennis lördagen den 28 april. Sista anmälningsdag är den 16/4!

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN