Herrenknecht tog hem KSC i innebandy!

Av Carlis Fridlund den 02 maj 2012
Kategorier: Innebandy, Lagsport


Söndagen den 29 april bjöd på fantastiskt vårväder och ännu ett nyckfullt löfte om att vintern kanske är över för den här gången. Vädret till trots hade ett par hundra individer i Brommahallarna annat för sig än att värmas av det efterlängtade solljuset. Spelet och den goda stämningen värmde tillräckligt för de tjugo lag som gjorde upp om Korpen Stockholm Cup i innebandy, en sport som per definition spelas inomhus!


För första gången provar Korpen Stockholms innebandysektion på greppet att spela cupens olika tävlingskategorier på olika datum. Söndagens nervdaller tillägnas sexmannalag och bevittnar många nya ansikten på Brommahallarnas fem planer, då både nybildade gäng och många lag utanför Korpen Stockholms divisionssystem drabbar samman i jakten på den åtråvärda pokalen.

Som oftast i innebandycupen är nivån uppfriskande varierande och vi får bevittna såväl skrällar som väntade utskåpningar, täta temporika matcher, som avvaktande målsnåla tillställningar. Fem grupper om fyra lag kamperar om de åtta slutspelsplatserna, där ettorna samt de tre bästa tvåorna kvalificerar sig till kvartsfinalerna. Efter två omgångar har regerande innebandymästarna från Sollentunakorpen, Banzai Hawks, inte tappat någon poäng och känner sig segervissa:
- Vi ses i finalen och räknar med en segerintervju då, konstaterar Banzais Jonathan Strömgren.

Gruppspelssegrare blir till slut Barnens Lek, Illuminati, Banzai Hawks, Hillevi BK Sthlm och Värmdö Flames. Serietvåorna i högsta Stockholmsdivisionen; Herrenknecht IBK, liksom The Reds och Patte tar sig vidare som bästa tvåor. De övriga lagen får ta en tidig dusch, men många vittnar om revanschsug inför den annalkande seriesäsongen.

Banzai Hawks ställs mot Patte och fortsätter övertyga då de kvalificerar sig till semifinalen med en 4-0-seger. Herrenknecht får också en enkel resa via 7-0 mot Hillevi, men de två andra kvartarna är betydligt jämnare. 2-2 efter full tid mellan Illuminati och Barnens Lek innebär ett nervdallrande avgörande på straffar, där Barnens Lek visar mest kyla och kniper semifinalplatsen. The Reds tvingar också fram en straffläggning, där till slut Värmdö Flames drar det längsta strået.

Stockholm versus Sollentuna i cupfinalen

Semifinalen mellan Herrenknecht och Barnens Lek blir sedan en mållös tillställning och i straffavgörandet har Barnens Lek förbrukat sin tur för denna gång och Herrenknecht är i final. I den andra semin kan Banzai Hawks säkra finalplatsen genom en kontrollerad seger mot Värmdö Flames. Finalen blir således ett renodlat mästarmöte mellan Stockholms vicemästare och Sollentunas bästa innebandykorplag!


Finalisterna har redan stött på varandra i gruppspelet, där Banzai vann med uddamålet. Finalen känns därför helt öppen, med ett visst mentalt övertag för Sollentunamästarna. Herrenknecht visar dock omedelbart på revanschlusta, spelar smart, kontrollerat och med tålamod. Johan Brandt i mål styr sitt försvar föredömligt och dessa tvingar oftast motståndarna till att ta chansartade avslut långt utifrån. Spelövertaget resulterar snart i målmässigt dito efter att Robert Gunnarsson spräckt nollan i finalen.

Korpen Stockholms innebandygeneral Mattias Drotz delar ut pokaler och medaljer till finalisterna

Nu lossnar det ordentligt för Herrenknecht, som tvingar Banzai Hawks att jaga boll över hela banan. Tvåan kommer också från Michael Niskas klubba och uppförsbacken ter sig ännu brantare för Sollentunamästarna. När Gunnarsson sätter sitt andra finalmål är det ridå för Banzai Hawks, som inte orkar stå emot och förlustsiffrorna ramlar iväg. Carl Johan Dahlberg, samt Niska sätter varsin strut för Herrenknecht innan Ronny Martin med matchens sista skott spikar finalresultatet till 6-0.

Silvermedaljörerna Banzai Hawks från Sollentuna

De tidigare så segervissa Banzai erkänner villigt att de kanske drabbats en smula av högmod och blev för kaxiga. Samtidigt gjorde Stockholmstvåorna Herrenknecht en betydligt bättre match än då lagen möttes i grundspelet. Stor matchvinnare var förstås Johan Brandt som utöver räddade straffar i semifinalen var ett oerhört stabilt ankare och höll nollan i finalen, även om han själv hellre ville lägga äran hos sina lagkamrater:
- Vi började spela som ett lag, blev stabilare under dagens gång. Utespelarna jobbade bra och gjorde det lätt för mig. Sedan var det viktigt att vi fick det första målet – det gav oss självförtroende att våga spela med snabba pass och söka ytorna. Det brukar vara såhär varje säsong, att vi börjar dåligt men är riktigt bra på slutet. Idag lyckades vi genomgå hela den förändringen på en dag!

Stort grattis till vinnarna Herrenknecht IBK och ett tack till alla lag för en frejdig innebandyfest!Kolla in bildreportaget från cupen

 
Här hittar du samtliga resultat från Korpen Stockholm Cup


Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN