Pingisfest då cupen avgjordes

Av Carlis Fridlund den 04 maj 2012
Kategorier: Bordtennis


Lördag 28 april gick Korpen Stockholm Cup i bordtennis av stapeln i Liljeholmens pingiscenter. Totalt kom hela 93 spelare till start vilket gör cupen till den största pingistävlingen inom Korpen på många år!


Cupen spelades i fyra olika klasser, Herrar Öppen, Dam Öppen, Veteran och U21, där Herrar Öppen dominerade med 64 starter. Med det facit i hand kan målsättningen med 50 starter i hela cupen starter verkligen ses som avklarat!

Vi bjöds på många matcher och mycket bra bordtennis! Det hela brakade igång vid 11.30 med Herrar Öppen och slutade strax efter 18 då finalen i Veteranklassen avgjordes. Det var också i den klassen som en av de mer publikvänliga matcherna avgjordes då Korpen Stockholms egen resultatguru PO Palmcrantz blev besegrad i en mycket underhållande semifinal mot Ulf Johansson. Segrare i Veteranklassen blev till slut Jan Gårdefelt som slog Ulf Johansson i en rysare.


Korpens PO Palmcrantz fick respass i semifinalen

I U21 hade vi ett gäng unga glada killar som kämpade stenhårt för att både vinna, men också för att ha roligt. Det var bland dem man hörde mest skratt och glada kommentarer till varandra. I den klassen vann Marcus Hellin en rafflande final mot Felix Davis-Bertsson där ordet ”tur” nämndes av bägge spelare några gånger, vilket också innebar en rad spektakulära bollar.


Toppkvartetten i U21-klassen

I Damerna vann Wivika Andermo före Edita Starcevic på andra plats, Camilla Alexandersson på tredje och Jennie Karmehag på fjärdeplats.

Våra damer som deltog i Korpen Stockholm Cup

Den absolut bästa matchen var finalen i Herrar Öppen. Marcus Ramstrand vann en mycket bra bordtennismatch mot Peter Engman där två helt olika spelstilar möttes och var en match som drog stor publik. Marcus vann tillslut efter en rafflande final som var jämn in i det sista!


Marcus Engman gladast bland de sex bästa i öppna herrklassen

För att summera dagen citerar vi dagens cupgeneral Mattias Drotz:
-Det här blev jättebra! Till hösten kör vi en dubbelklass och utvidgar de andra klasserna!
 

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN