Tre snabba frågor - volleyboll

Av Henrik Teljfors den 09 maj 2012
Kategorier: Lagsport, Volleyboll

Tre snabba frågor till lagledare i volleybollen

1. Vad är det bästa med att spela i Korpen Stockholm?
2. Hur länge har ni spelat hos oss?
3. Har ni några favoritmotståndare?

Julia Nord, VSOP
1. Laganda, kul och bra träning i gott sällskap, glädje, bra spel och motstånd
2. Hur länge som helst, men vi tror fortfarande vi är yngst
3. Vi gillar att spela mot dem som inte skriker “gratis” eller är dåliga förlorare. Vi gillar att spela mot dem som har kul när de spelar.


Peter Hjortsten, FK Humlan
1. Bra organisation av motionsserier i Volleyboll, kul att få röra på sig och förhoppningsvis vinna några matcher.
2. FK Humlan startade med ett lag i H5 1978 eller 79 det är så länge sedan så jag kommer inte ihåg riktigt , det beror troligen på åldern enligt några av mina lagkamrater. Vi kompletterade med ett mixedlag efter ett par år och sen dess har vi varit med och spelat med varierande framgång. Jag är den enda som varit med sen starten. När vi började var det många som hängde med länge men på senare år har vi lyckats föryngra lagen och har nu en stomme mellan 22 och 30 år samt några mer mogna spelare. Jag är med mina 56 år äldst i laget men förhoppningsvis har jag fått en viss rutin som kompenserar bristande spänst och rörlighet.
3. Favoritmotståndarna har varierat under åren, men för att nämna några så är det bl.a. 3G, Blixt & Dunder och nu på senare år även Hästkrafterna . Det brukar oftast bli jämna och roliga matcher mot dem.
Jag tycker att det viktigaste är att matcherna blir roliga sen kan man ibland bortse från slutresultatet.

Några som  jag tycker skall framhållas är domarna som ställer upp vecka efter vecka och gör det möjligt för oss att spela och ha det kul på söndagarna. Utan dem är det svårt att hålla igång seriespelet. När vi började var det ofta så att vi behövde dömma en match före eller efter den egna matchen, det gick väl ganska bra men standarden på domarna varierade ganska mycket.

Peder Wistedt, Hästkrafterna
1. Självklart är det bästa att kunna motionera på en lagom nivå och ha kul på samma gång. Mycket bra att matcherna körs mestadels på söndagkvällar då många av oss har familj. En härlig blandning av lek och allvar mellan de olika lagen gör att man sporras och gärna kommer tillbaka år efter år.
2. Tredje året för Mixedlaget och andra året för Herrlaget – eller är det kanske ett år mer?
3. Jämna matcher är alltid roligast så i Mixedlaget är det Humlan och i Herrlaget 3G.

Johan Friedner, Lokomotiv 2000
1. Spel på en anspråkslös nivå, även om tävlingsnerven finns även hos oss. Att man kan delta fast man inte är proffs.
2. Ca 30 säsonger. Vi började hösten 1983.
3. Det är nog Siwans Diwor, våra ständiga rivaler om guldet i mixettan. Men i år tar vi det!

Leif Carlheim-Müller, Avslaget
1. Skoj motion
2. Med sen 1985!
3. SEB, vi spöar dem nästan jämt

Magnus Bagger-Sjöbäck, SollentunaOptik.se
1. Den, nästan alltid, så goda stämningen. Bra med domare (det hade vi inte på slutet i Sollentunakorpen). En eloge till domarna som ställer söndag efter söndag för 160 kr/timmen. Det är bra organisation i seriespelet. Oftast går det att få matcher flyttade om man inte får ihop lag, vilket gör att det är väldigt få WO-matcher. En eloge till Johan för det.
2. Vi har spelat mixvolleyboll i Korpen Stockholm sedan Sollentunakorpen la ner volleybollen. Kan det vara runt 20 år? Vi har haft flera olika namn genom åren. I ordning: Zeiss, Bausch & Lomb, SollentunaOptik.se, ATV.shopen och nu SollentunaOptik.se igen.
3. Nej, vi gillar visserligen att vinna men att spela jämna matcher gillar vi ännu bättre. Vi förlorar hellre en jämn match mot ett bättre lag än att vi vinner lätt mot ett sämre lag. Senast spelade vi mot Siwans Divor och förlorade med 14-16 i skiljeset efter att ha haft matchboll vid 14-13. Trots förlusten så var det den roligaste matchen som vi har spelat på länge.

Alf Rudin, Hot Rats
1.  Vi trivs med nivån på spelet.
2.  Sedan 1980
3.  Nja, Humlan har ju hängt med ungefär lika länge som vi har varit med.

Jan Berglund, Vattenfall IF
1. Bra organiserat matchschema samt trevliga duktiga motståndare som liksom vi gillar att spela och träna.
2. Jag tror det är sedan vår hall byggdes 1973, lite osäker eftersom jag själv inte kom med förrän runt 1976.
3. Det är flera exempelvis Ängby, Siwans Divor, XSIS

Mikael Källman, Korpen Bålsta
1. Bra gemenskap samt att dom flesta som spela gör det för att dom tycker det är roligt.
2. Vi har spelat 2 år i Mix och sedan 2 år tillbaka i Herrklassen.
3. Vi har inga favoriter utan vi tycker att det är roligt att spela mot dom flesta lagen. För är det ett lag som spelar för att det är roligt så har alla det trevligt på planen.

Vill du veta mer om Korpen Stockholms volleyboll, börja
spela själv eller anmäla ett lag till seriespel? Klicka HÄR!

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN