Inför helgens Korpen Stockholm Cup

Av Carlis Fridlund den 26 juni 2012
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Äntligen är det dags för årets sommarupplaga av Korpen Stockholm Cup i fotboll. Redan på fredag spelas de första gruppspelsmatcherna på Östermalms Idrottsplats konstgräs. På söndag avgörs vilka som får lyfta den åtråvärda pokalen mot sommarskyarna i spelklasserna dam, herr respektive mix!

- Idén om att ha en Korpen Stockholm Cup (KSC) i samtliga korpidrotter kläcktes 2008. Innefotbollen var först ut redan hösten det året och under 2009 drog vi igång KSC i utefotboll och innebandy. Sedan har det rullat på, säger fotbollsgeneralen Henrik Teljfors.

- I år blir det totalt 84 lag, så man kan räkna med att dryga tusentalet personer kommer befinna sig på Östermalms IP under cupen. Nytt för i år är bland annat att vi kommer ha en speaker som annonserar ut alla slutspelsmatcher. Vi har plockat ut de bästa av våra domare som har snajdats till inför cupen med sprillans nya likadana domartröjor. Korpens huvudsponsor Pressbyrån kommer bjuda på roliga events under hela söndagen och dessutom delar Team Sportia ut priser till respektive finals bästa spelare. Sedan hoppas vi som vanligt på fint väder, förstås!

Cupen har alltid bjudits på strålande solsken och högsommarvärme, varför det i år så nyckfulla sommarvädret kan ha bidragit till att man inte slår fjolårets fenomenala deltagarrekord. Men SMHI lovar i skrivande stund perfekt fotbollsväder, med omväxlande solsken/molnighet och knappt 20 grader under hela Cupen. Kanske är det också några som stannar hemma för att titta på EM-finalen som också avgörs på söndag kväll, men cupfinalerna kommer vara färdigspelade till dess så att man inte missar något av respektive fotbollsfest.

Av de 84 deltagande lagen tillhör Zinkens FC de som varit med varje år sedan Korpen Stockholm startade sommarcupen. Lee Spångberg är spelande lagledare och betonar gång på gång det lekfulla som något av fotbollens innersta väsen:
- Fotboll ska vara roligt! Det var grundfilosofin då jag och Hasan Özdemirok 2005 startade Zinkens FC. Sedan vill man förstås göra så bra ifrån sig som möjligt. Det handlar om att balansera energierna, att satsa hårt, men aldrig på bekostnad av att det ska vara kul. I en ofta mörk och jävlig värld kan fotbollen vara en ljuspunkt. Det är ett sätt att koppla bort allt annat, ha kul när man träffas och på så vis också hjälpa varandra.

- Det tycker jag att Korpen gör bra och det är också anledningen till att vi alltid vill spela Korpen Stockholm Cup. Det är en rolig tillställning med mycket folk och skön, avslappnad atmosfär. Lagen håller varierande nivå men är alla där just för att ha kul – det är så fotboll ska spelas! Om man får spela bra matcher och kommer långt i turenringen är det såklart extra roligt. I fjol kom vi till semifinal innan vi åkte på stryk mot UltrAslan, men det var en bra match mot bättre motstånd och då känns det bra även om man förlorar. Självklart hoppas vi kunna följa upp fjolårets framgångar, men om vi inte gör det är det inte hela världen. Bara vi gör vårt bästa och har roligt!

Korpgluggen kommer naturligtvis närvara och dokumentera cupen och passar på att önska alla deltagande lag lycka till! Vi ses till helgen!


Läs mer om helgens KSC här

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN