Lagfokus: La Squadra Bella Calcio

Av Carlis Fridlund den 28 augusti 2012
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Korpgluggen kommer under året att uppmärksamma några av de drygt 1500 lag som deltar i Korpen Stockholms seriespel. Och ni får själva bestämma innehållet! Missa inte möjligheten att berätta om ert lag och samtidigt tävla om den ärevördiga titeln ”Årets Korplag” som tillägnas den bästa presentationen. På tur står fotbollslaget La Squadra Bella Calcio!

Det finns saker man kan välja att genomföra, som man på en höft kan gå in i, för att sedan släppa och gå vidare. Och så finns de där sakerna man bara inte kan bortse från. Planer som bara måste sättas i verket. Något annat finns inte. La Squadra Bella var en sådan sak!

Fotboll är ett gift. En diabolisk substans som injiceras in i ens späda dagisarmveck för att sedan aldrig helt gå ur. Redan den där dagen då vi som 5-6 åringar insåg att inget, absolut ingenting i denna världen någonsin kan bli vackrare än jakten på en boll av gummi och läder förstod vi att det var kört.

Vi skulle aldrig bli som de andra. De kunde göra sitt bästa för att förstå. De kunde sätta på sig en vikingahjälm när det var landskamp. De kunde bada i fontäner och citera Bosse Hansson. Men de skulle aldrig fatta, aldrig inse vad det egentligen handlade om.

Någonstans här, i detta konstaterande möttes vi. En grupp män, alla mellan 20-40 år med ganska lite gemensamt. Men på en punkt var vi dock rörande lika; Vi älskade alla Il Calcio förbehållslöst.

Tillsammans började vi snickra på idén om ett fotbollslag helt byggt på kärleken till spelet. Kärleken till konstnärerna som färgat våra uppväxter i kulörta färger och som fått oss att förstå att skönheten och viljan faktiskt kan övervinna allt. Kärleken till eleganterna som på det gröna fältets canvas målat sina egna sixtinska kapell. Hjältar som Paolo Maldini, Roberto Baggio och Alessandro Del Piero. Elegansens matadorer. Men också krigare som Stefan Schwartz, Klas Ingesson och Johan Mjällby. Viljans kombattanter.

Vi hade bestämt oss. För vissa saker bara måste man göra. I täten för vårt uppdrag gick Mattias “Matigol” Büman, den tidigare ungdomsstjärnan som lagt skorna på hyllan till förmån för studier. Det var han som tände gnistan och som fick oss att förstå.Vi skulle bilda ett fotbollslag, i grunden gjutet av estetik och viljan att hylla våra barndomshjältar. Namnet var redan från början självklart: La Squadra Bella - Det vackra laget.. Vad annars?

En djupfryst oktobergryning 2010 stod vi redo. Lagets premiärseglats på Stockholmskorpens sju hav skulle inledas. Det blev en svettig tillställning som slutade 0-0. Precis som våra italienska förebilder skulle ha gjort så missbedömde vi nivån rejält. Tempot, motståndet och framförallt den egna formen. Vi var rent ut sagt helt knäckta efteråt. Men skam den som ger sig.

Vi fortsatte gnugga på för att upprätthålla våra grundprinciper. Och för att eventuellt vinna en och annan match. Det gick sådär. Vi kämpade och slet under hösten/vintern, men mestadels gick det åt pipan. Frustration och besvikelse kännetecknade jungfrusäsongen. Men aldrig vek vi från grundplanen: Alltid eleganta, alltid raka i ryggen. Aldrig ge upp.
När vi några månader senare så steg ut på Stadshagens IP för att pröva våra vingar i utomhusserien hade mycket hänt. Mytbildningen kring laget som vi själva intensivt eldat fram började spridas. Lagets hemsida som från dag ett regelbundet uppdaterats med statistik och bilder började få fler och fler besökare. Träningslägret på Åland och mötet med det lokala korplaget FC Hammarudda hade svetsat samman gänget. Utesäsongen rullade igång och vinsterna började komma.

Sakta men säkert började vi märka att det fanns andra som oss. Vi var faktiskt inte helt ensamma. Det fanns andra galningar som, precis som vi, inte alls tyckte det var konstigt att man sjukskrev sig från jobbet för att smälta en förlust mot ett gäng snickare från Sätra. Som inte alls rynkade på näsan över att vi bildade jättehög när vi i sista minuten kvitterade mot ett Telecombolag. Tvärtom. Dom gjorde det också.

Snart har det gått 2 år sedan vi inledde vår resa. Mycket har hänt. Säsong 1 utomhus kröntes med serieseger och efterföljande inomhussäsong likaså. Slitet, svetten och tårarna. Skratten, värken och dårarna. Alla är de beståndsdelar i det rödsvarta långkoket La Squadra Bella Calcio.

Färden är långtifrån slut. Tvärtom. Den rödsvarta tröjan är knappt svettig än. Vi fortsätter framåt tillsammans. På andra sidan står motståndet som, precis som vi, insett att det inte är någon som helst skillnad mellan spelargången på Giuseppe Meazza och avbytarbänken på Stadshagens IP. I våra hjärtan är det utsålt. I våra inre hör vi trummornas dån.

Vissa saker måste man bara göra.
Och vi har precis börjat.
Avanti Bella!

För mer information om laget besök gärna vår
Hemsida, Facebook, eller Twitter. Se även våra populära filmer

Tack för ett fantastiskt arbete med Korpen Fotboll.

Med vänliga hälsningar,
//La Squadra Bella Calcio


Vill du att ditt lag ska synas på Korpgluggen och tävla om titeln "Årets Korplag"? Läs mer här!

 

Kommentarer (1) -

2012-08-29 10:40:30 #

Fantastisk presentaion!! Jag kommer fortsätta följa er frammarsch med spänning!
Lycka till!
Forza La Squadra Bealla Calcio!!!

Erik Sandberg | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN