Lagfokus: Bosö IF

Av Carlis Fridlund den 17 september 2012
Kategorier: Innebandy, Lagsport


Korpgluggen kommer under året att uppmärksamma några av de drygt 1500 lag som deltar i Korpen Stockholms seriespel. Och ni får själva bestämma innehållet! Missa inte möjligheten att berätta om ert lag och samtidigt tävla om den ärevördiga titeln ”Årets Korplag” som tillägnas den bästa presentationen. Nästa utmanare är Bosö IF - laget som började med en tanke som växte till något mer och guldglimmande. 

Det hela började hösten 2011 då vår nuvarande lagledare Alexander Gomez skickade en förfrågan på skolan om folk var intresserade av att spela innebandy i Korpen. Skälet till att han gjorde det var att han tyckte att stämningen hade varit lite låg under föregående år och att det saknades ett idrottslag på skolan, speciellt med tanke på att Bosön som skola är idrottsinriktad. Sagt och gjort ställdes frågan och gensvaret vart stort! Laget bildades och fick en restplats i div 2 för mixlag och vilken säsong det blev! Det var en framgångssaga utan dess like, med en kärnstomme på ca 16 personer och en reservlista på ca 20 visade vi att med bredd och attityd kommer man långt.

Efter en dramatisk sista omgång där vi behövde sex poäng och helst också målskillnad, tog vi oss till slutspel efter två ruggigt bra bragdmatcher. I slutspelet visade vi sedan klass, där vi vände 0-2 i kvarten till vinst, krossade i semi och med matchens sista skott vann finalen efter att åter vänt 0-2-underläge till seger. Dessutom mot flerårigt regerande mästarna i Mixserierna. En ny era var på väg att födas i Korpen Stockholm.

Framgångarna med laget hade gjort att det, efter mycket tjat, officiellt bildades en innebandysektion i skolans idrottsförning (Bosö IF) och lagledaren Alexander Gomez gjordes till sektionsledare efter första säsongens slut. Dock var andra säsongen knagglig. Vi spelade periodvis riktigt bra innebandy, men efter en riktig kräftgång i mitten på säsongen, där vi hade ruskigt mycket oflyt i målskyttet (i en förlustmatch räknade vi till 14 (!) skott i ramverket men bara ett i mål) kom vi igång i slutet och knep en slutspelsplats. Våra problem med målskyttet fortsatte i slutspelet men vi lyckades ändå straffa oss fram till en ny final där vi tyvärr förlorar med 0-1.

Sugna på revansch anmälde vi våra damer till KSC (Korpen Stockholm Cup, reds.anm) och det blev en revansch som hette duga! Efter torsk i första omgången vann damerna resten av matcherna och tog hem hela cupen. Så efter två spelade säsonger, bildande av en ny sektion i föreningen, roterande på spelare, byggande av en ny hemsida och framförallt en vision om vad laget ska vara, hade man bärgat två guld och ett silver. Inte illa pinkat! 

Bosö IF Innebandy - Sveriges bästa Mixlag!

Truppen består till huvudsak av elever på skolan Bosön IFHS men även gamla elever och personal på anläggningen. I laget har även ett gäng reserver utanför Bosön figurerat. I framtiden kommer sektionen fungera som samlingsplats för elever, gamla elever och andra intresserade. Vi jobbar också utifrån premissen “Bosö IF Innebandy - Sveriges bästa mixlag!”. Det är ganska vågat då alla intresserade är välkomna i laget, oavsett erfarenhet i innebandy! Det speglades verkligen i truppen då vi har spelare som annars spelar i div 1 eller 2 inom SIBF, andra som är rena nybörjare, samt folk som står någonstans mitt emellan dessa två ytterligheter.

Hur skapar man Sveriges bästa Mixlag med en sådan blandning? Svaret finner man i grundtanken till varför laget startades och plockar fram två ord som står i samklang med detta. De två ord som lagledaren valde att jobba med var Laganda och Gemenskap.

Vi har hela tiden från starten peppat och pushat varandra. Vi ger alltid allt och kämpar för varandra i alla lägen på ett sätt som få andra lag gör. Vi ger varandra tips och tricks och ser framför allt till att ha kul på match och träning. För att understödja detta har också saker utanför plan arrangerats. Vi har till exempel rest bort och varit statister för en film för Skatteverket och i våras hade vi vår första lagmiddag där bland annat olika hedersutmärkelser delades ut.
I framtiden kommer Bosö IF Innebandy utvecklas vidare. Vi siktar på att starta upp fler lag för spel inom Korpen och hitta på nya roliga aktiviteter tillsammans.

Laget:
Målvakt: Conrad
Backar: Eloise, Nadja, Danny, Erik, Brinkmann, Anders, Nalini
Centrar: Martin, Martin E, Daniel
Forwards: Alex, Alex A, Marcus, Isabelle, Emil, Malin, Jennifer

Vill ni veta mer om Bosö IF eller innebandysektionen spana gärna in vår hemsida.


Vill du att ditt lag ska synas på Korpgluggen och tävla om titeln "Årets Korplag"? Läs mer här!

 

Kommentarer (1) -

2012-09-17 19:16:49 #

Jaha, det var så det gick till när detta innebandylaget skapades!? Duktigt av dig att ha gjort allt det där alldeles själv, Alex.

Farhad | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN