Lagfokus: Världsmästarna IF

Av Carlis Fridlund den 01 oktober 2012
Kategorier: Fotboll, Innebandy, Lagsport

 
Korpgluggen kommer under året att uppmärksamma några av de drygt 1500 lag som deltar i Korpen Stockholms seriespel. Och ni får själva bestämma innehållet! Missa inte möjligheten att berätta om ert lag och samtidigt tävla om den ärevördiga titeln ”Årets Korplag” som tillägnas den bästa presentationen. Denna vecka får vi höra berättelsen om det rosa klubbfenomenet Världsmästarna IF: Fotbollsvärldsmästarna och Innebandyvärldsmästarna.

Historien börjar hösten/våren 2008-2009 då ett antal blivande sjukhusfysiker på Stockholms universitet kommer på en idé: vi ska spela fotboll! Förberedelser görs, kompisar samt ett par spelare utifrån kontaktas, varav undertecknad är en. Första truppen innehåller 13 spelare. 10 av dem är fysiker.

Första säsongen ska spelas i Korpen Solnas div.3 för 7-manna. Så var det ju namnet. Förslag tas upp, diskuteras i oändlighet på pauser, på föreläsningar. Vad ska vi heta? Det fulländade namnet kommer upp: Fotbollsvärldsmästarna. Det mest ironiska namnet, det perfekta korpennamnet!

Sedan var det tröjorna. Skulle vi använda någon standardfärg som svart, vit, etc? Varför inte ta något som inga andra lag använder, en ovanlig färg, färgen vi trodde ingen annan skulle få för sig att använda - Rosa! Vi har faktiskt mött ett annat lag med rosa tröjor, men annars har idén varit lyckad.

Den första fotbollssängen 2009 slutar med en 8:e plats bland 9 lag, med 11 inspelade poäng genom tre segrar, två oavgjorda samt elva förluster. Den hösten kläcks en tanke: vad gör vi på vintern? Då två av oss tidigare spelat Korpens 3-manna utan målvakt så tänkte vi, vi lirar innebandy. Namnet kommer då självklart; vi kan ju inte heta Fotbollsvärldsmästarna, vi spelar ju innebandy. Vi heter Innebandyvärldsmästarna!

Första seriespelet med en trupp på åtta var svårt. Innebandykunskaperna var varierande, med det största problemet att få en bra taktisk disposition över planen där en spelare måste ha som uppgift att täcka målet. Vi startade i div 3 i Bromma och där är vi kvar. En säsong har vi varit uppe i div 2, den tredje (HT10), men vi åkte ur direkt. Så den bästa säsongen hittills är VT10, då vi gick till slutspel! Men kvalitén i div.3 har blivit bättre; det är jämnt i nästan alla matcher och det blir spännande hela tiden. Det är rolig innebandy som spelas med andra lag som har ungefär vår standard.

Andra säsongen sitter helt plötsligt spelet. Vi vinner matcher, kommer trea i div 3 och går till slutspel. Tyvärr så åker vi ut mot 2:an i div 1, Ulvsunda, fast endast med 3-2 efter en heroisk insats där vi ledde större delen av matchen. Det året gick vi upp - vår enda sportsliga framgång som förening. Det talas fortfarande om denna triumf!

Nästa steg i vår historia sker den 1/10 2011 då Världsmästarna IF startas. Helt oplanerat får vårt startdatum en binärtalsats 111001, precis som det ska vara när det är fysiker med i bilden. Vi tryckte då även nya tröjor och blev sponsrade av en känd pub i Stockholm (Hellströms Bar och Restaurang)

Halva fotbollssäsongen har i skrivande stund gått, med två segrar av sex går säsongen som beräknat, trots en väldig brist på spelare. Vårsäsongen på innebandyn låg vi på slutspelsplats efter halva serien, men ett klassiskt ras a la Världsmästarna tar vi bara två poäng på de sista sex matcherna. Vi gick från 2:a till 6:e plats.

Korpen är en briljant idé för spelare som oss! Vi vill vinna, men vi orkar inte träna för att göra det. Vi spelar för att det är roligt, ger allt på matcher och tar förlusterna stenhårt, men vi kör på i vår egen takt! Ses vi på en plan i höst? Kolla efter de rosa tröjorna. Glöm inte att anmäla er till den nya innebandysäsongen på Korpens hemsida! 


Till hösten så startas vårt andra lag i innebandy: Innebandyvärldsmästarna 2, som kommer spela på söndagar i 3-manna med målvakt. Var snälla mot oss! Dessutom startar en Badmintonsektion med namnet Badmintonvärldsmästarna och eventuellt ett till fotbollslag, om vi får ihop spelare. Vi är idag 15 medlemmar, och vi räknar med att vara ca 20-25 till hösten. Vill du bli en världsmästare? Kontakta mig på via Korpen eller kom fram på någon match.

Med vänlig hälsning
//Kristian Borgström, Ordförande Världsmästarna IF
Tillsammans med Fotbollsvärldsmästarna, Innebandyvärldsmästarna och Världsmästarna IF.
Med särskilt tack till ursprungliga Fotbollsvärldsmästarna, med förste lagledaren Oscar Ardenfors i spetsen tillsammans med grundaren och lagledaren för nuvarande Innebandyvärldsmästarna, tillika vice Ordförande, Fredrik Kalholm.

 

Vill du att ditt lag ska synas på Korpgluggen och tävla om titeln "Årets Korplag"? Läs mer här!


 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN