Lagfokus: 3Laget

Av Carlis Fridlund den 11 oktober 2012
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Korpgluggen kommer under året att uppmärksamma några av de drygt 1500 lag som deltar i Korpen Stockholms seriespel. Och ni får själva bestämma innehållet! Missa inte möjligheten att berätta om ert lag och samtidigt tävla om den ärevördiga titeln ”Årets Korplag” som tillägnas den bästa presentationen. Nästa deltagare är 3Laget som berättar om sina fyra år av glädje och bedrövelser i Korpen.

3Laget är ett korplag som representerar och består av anställda på mobiloperatören 3. Laget startades en eftermiddag i mars 2008 när ett tjugotal anställda drog ihop ett fotbollsgäng och insåg att det inte bara var riktigt kul att lira ihop, utan också att företaget hade viss talang i de egna leden.


Lagbild från den historiska första träningen

Under de över fyra åren laget varit aktivt har man gjort en mäktig berg-och-dalbane-resa. Man startade lira 11-manna seriespel på grus på Hjulsta BP, en historia som ofta slutade med målsnåla tillställningar i betongen. När man senare gick över till inomhusspel i Liljeholmen samt framförallt morgonserierna på konstgräs började framgångarna rulla in.

Laget korade sina största framgångar när man nådde semifinal dels i Järnkaminerna Cup vid Kaknäs, dels semifinal på nytt i Midsommarklenoden och likaså semifinal i FG Cup i Brommahallarna. I morgonserierna flyttades laget upp från division 3 till division 1, märkligt nog utan att vinna serien ett enda år.

2012 håller 3Laget till i Stadshagens morgonserie och kämpar i skrivande stund i bottenstriden. (Till slut blev det en hedersvärd sjätteplats – reds anm) Den stora omsättningen av personal och folk bidrar givetvis inte direkt till att samma lag ska spela ihop sig, men svettandet i de gula 3Tröjorna fortlöper ändock!

Westling i vild kamp

Lagets största bedrift vid sidan av planen måste ändå vara att man totalt sysselsatt hela 131(!) anställda på företaget och bidragit till en enorm glädje och inspirationskick på företaget. Bland de större profilerna som vi inte kan låta bli att nämna hör givetvis:

Karl-Johan Olsson, norrlänningen som kanske var Storstockholms absolut sämsta målskytt med ett snitt på ett mål vart 18:e match som ensam striker. Värt att nämna är Karl-Johans målfirande när han satte 7-0 målet i en match mot Skatteverket där "KJ" helt ensam firar genom att vansinneslöpa runt planen och ut på läktaren!

Emil Jönsson, hallänningen som om möjligt är en ännu sämre målskytt än KJ. Efter 48 spelade matcher och enbart fyra mål som anfallare petade han ned sig själv som back där han på en enda match bidrog mer än vad han gjort på sina totalt 48 tidigare.

André Fornander, mannen, myten, legenden. Blandade målvaktsparader som höll minst division 3- klass med tabbar som sänkte hela laget. En enorm glädjespridare.

Salih Shala, den självutnämnde kaptenen vars största bedrift förmodligen är att han kan ha krossat alla varningsrekord i samtliga serier. På 64 spelade matcher har han skrapat ihop 21 gula kort och fyra röda. Med andra ord kort i mer än vart tredje match!

Shala drar på sig ett av många röda kort

Nima Dadgaranfar, den persiske pantern i buren är något av ett two face. Blandar och ger kanske mer än André när han kombinerar straffräddningar med katastrofingripanden.

Tomas Mesmer, det afrikanska spjutet som kanske var den snabbaste mittfältaren som någonsin trampat på Stadshagens IP, i samma veva som han snittade 0.3 passningar per match till lagkamrater...

Spasoje Tutic, den serbiske dörrvakten vars främsta bedrift var dels att sänka sitt eget lag i 89'e minuten av lagets första match någonsin, då han som målvakt rusar ut och ska ta en frispark i slutminuten, missar och motståndarna kontrar in 1-2 i baken. Dels hans andra bedrift, att sträcka ryggen i sin andra och sista tillställning i 3Laget.

Erland Hellström, ja! Det är den store Erland, f.d. Assyriska, Hammarby etc. Mannen som kritade på och blev den största transferbomben någonsin i 3Laget. Men inte gjorde en enda minut på plan!

Slutligen så kan alla dessa fyra år sammanfattas med glädje, svett, tårar och blod. Det är lite av charmen med Korpen också. Tillställningen där vuxna kvinnor och män kan dras mellan glädje och förtvivlan trots att man spelar boll i 42:a divisionen i norra Stockholm…Vill du att ditt lag ska synas på Korpgluggen och tävla om titeln "Årets Korplag"? Läs mer här!

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN