Inspiration är vår strategi!

Av Henrik Teljfors den 12 november 2012
Kategorier: Arbetsplatser, Hälsa

3-4 december anordnar Korpen Stockholm återigen en utbildning för hälsoinspiratörer. Vad är då en hälsoinspiratör? En hälsoinspiratör är en person som arbetar i personalgruppen med företagets sedvanliga arbetsuppgifter men som även har till uppgift att inspirera kollegor, chefer och företaget till hälsofrämjande arbete. ”En hälsoinspiratör kan ha många olika uppgifter och jobbar både mot individ och organisation” menar Elin Schelin, utbildare i Korpen Stockholm, och den som håller i Strategiska Hälsoinspiratörsutbildningen.

Varför behövs hälsoinspiratörer? Elin säger att hälsoinspiratören många gånger kan vara en länk mellan medarbetare och ledning när det gäller hälsoarbete; inspiratören som arbetar i arbetsgruppen har ofta en känsla för vad behovet hos personalgruppen är och vad personalen efterfrågar. Inspiratören som hela tiden möter kollegorna är också ett bra sätt att nå ut med information från ledningen om vad som erbjuds, men är även en viktig nyckel för att förankra hälsoarbetet.

Måste man vara extremt hälsosam för att vara hälsoinspiratör? ”Nej tvärt om,” menar Elin. ”Vem vill låta sig inspireras av en hälsofascist som bara äter morötter och försöker tvinga på en sitt hälsobudskap? En hälsoinspiratör behöver vara som folk är mest - men brinna lite extra för hälsofrämjande arbete och ett hållbart arbetsliv.”

Elin Schelin, utbildare Korpen Stockholm

”Det är alltid fantastiskt att möta hälsoinspiratörer,” säger Elin. ”Många brinner verkligen för sin uppgift och alla har ett genuint intresse av hälsa och hälsoarbete. Jag går alltid fantastiskt upplivad från en Hälsoinspiratörsutbildning! Under utbildningen får inspiratörerna förutom kunskap om hälsofrämjande arbete, även ta del av hur de andra i gruppen arbetar hälsofrämjande på sina respektive arbetsplatser, och skapa nätverk för att kunna ta stöd i varandra. ”Inspiration är verkligen nyckelordet för utbildningen, och det känns fantastiskt roligt att få vara delaktig i arbetet för att människor ska må så bra som möjligt och räcka hela sitt arbetsliv”, säger Elin.

Vill du veta mer om utbildningen? Klicka HÄR

För mer information om vad vi erbjuder i hälsoväg för arbetsplatser, klicka HÄR

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN