Guldjubel för GoldenMix

Av Carlis Fridlund den 15 november 2012
Kategorier: Innefotboll, Lagsport

 

Som bekant avgjordes Korpen Stockholm Cup i innefotboll den sista helgen i oktober och bjöd i vanlig ordning på såväl spännande matcher som god stämning. För vissa blev det tidig dusch redan efter gruppspelet, medan andra lag blev kvar långt in på söndagskvällen. Ett av dessa var GoldenMix som tog hem titeln i mixklassen.

En stolt lagledare i Per Johnsson kunde sent på söndagsaftonen lyfta den åtråvärda Korpenbucklan. Även om guldet var glädjande menar Per att det också var resultatet av ett tydligt uppsatt mål:
- Laget GoldenMix bildade vi enbart för cupen och namnet valdes för att visa tydligt för hela gänget vad målet var: GULD och inget annat!

- Att vi kunde nå långt var jag som lagledare övertygad om då vi på pappret hade ett grymt starkt lag och speciellt grymt duktiga tjejer. Några av oss spelar i vanliga fall i utomhuslaget NoNameMix där jag är spelande lagledare men för denna cup var vi ett blandat gäng som bildade GoldenMix.

Men det var nära att laget inte ens kom till spel. Man var sista lag att anmäla sig och då saknades målvakt. Till sist lyckades man låna in NoNames målvakt, Johan, som lyckades komma loss och lira alla matcher utom en. Gruppspelet innebar två segrar, en oavgjord och en förlust, vilket gjorde att laget hade ett skapligt utgångsläge inför slutspelet.

- Vi började gruppspelet väldigt stabilt med två säkra vinster innan vi i matchen efter plötsligt låg under med 0-3. Det går fort om man tappar koncentrationen, men när vi sedan kämpade oss tillbaka till 3-3 i den matchen var jag säker på att detta lag verkligen kunde ta guld.

- Att sedan efter totalt sju matcher varav tre fantastiskt väl genomförda slutspelsmatcher stå som segrare klockan tio på kvällen var helt underbart! Vilket lag! Vi spelade verkligen som ett lag och alla hjälpte alla! Helt underbart! Och känslan, förutom värken i kroppen, satt i många dagar efteråt. Det fåtal personer som var kvar så sent missade nog inte glädjeskriket från en stolt lagledare när jag lyfte bucklan... Helt underbart!

Per är samtidigt ödmjuk i segerns stund och betonar hellre den kollektiva insatsen istället för enskilda spelares prestationer.
- Att lyfta fram någon enskild spelare i laget känns fel, för när man är bara är fem på planen måste alla vara på topp för att vinna, vilket vi gjorde nästa alla matcher. Det är viktigt att ha ett lag där spelarna kompletterar varandra och att hela tiden kämpar för varandra!

Korpgluggen passar också på att gratulera Noll Boll Koll och Farstagrabbar, cupvinnare i dam- respektive herrklassen.

Nedan hittar du fullständiga resultat för varje spelklass:

RESULTAT DAM & MIX

RESULTAT HERR GRUPPSPEL

RESULTAT HERR SLUTSPEL

Fler bilder från cupen hittar du på Korpen Stockholms FACEBOOKSIDA

För att göra nästkommande cup till en ännu större succé ber vi er att fylla i en enkel
webbenkät så att vi vet vad som var bra och vad som kan bli bättre. Ni hittar enkäten HÄR

Kommentarer (2) -

2012-11-22 00:26:34 #

står ganska grovt fel att de vann grupp A.. Tong
"Gruppspelet beredde inte GoldenMix några större problem och som vinnare av mixgrupp A var man toppseedade inför slutspelet."

goldenmix fick 7 poäng, bara bajare 9 poäng, höga kusten 10 poäng.
skriva en artikel med felaktig fakta är rätt dåligt gjort.

nicklas | Reply

2013-01-07 11:42:55 #

Ajdå, bara att lägga sig platt och göra en pudel. Resultatlistan var inte ute så vi valde att enkom gå på informantens utsaga, vilket förstås är slarvig journalistik. Korpgluggen ber sina läsare om ursäkt!

Red | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN