Årets korplag korat!

Av Carlis Fridlund den 08 januari 2013
Kategorier: Lagsport

Ingen har väl missat tävlingen ”Årets korplag”, där de drygt 1500 lag som deltar i Korpen Stockholms seriespel haft tillfälle att presentera sig själva här på Korgluggen och samtidigt tävla om den aktningsvärda titeln. Idag kan vi presentera de stolta vinnarna!

Bland den sista arbetsbördan på Korpen Stockholms kansli innan nyår var att en jury skulle gå igenom de olika lagpresentationerna för att skilja ut det bästa bidraget. Ett jobb lika svårt som förpliktande, men till sist kunde man komma överens om en värdig vinnare. Juryns ordförande Henrik Teljfors läste med darr på rösten upp promemorian:
– Korpen Stockholm har den stora glädjen att utse Skicka BK till Årets korplag 2012! Juryns motivering lyder: ”Att utse Årets korplag var ingen lätt uppgift. Det fanns många starka kandidater där juryn vill lyfta fram Herrenknecht och La Squadra Bella Calcio för sina förträffliga presentationer. Laget som till slut tar hem den åtråvärda titeln är mixfotbollslaget Skicka BK. Berättelsen om hur laget kom till och kärleken till fotbollen är inte bara underhållande läsning utan understryker även många av de värden som vi vill att Korpen ska stå för i fråga om gemenskap, glädje och motion. Formuleringen ”Skicka BK är ångest, eufori, hjärta, galenskap och enorm kärlek till fotboll” säger det mesta om laget. Dessutom är Skicka BK väldigt omtyckta bland både domare och motståndare vilket gör utnämningen än mer solklar.”

Korpen Stockholm gratulerar Kim, Jessica, Tove och alla andra spelare i laget till titeln och priset som består av 500 kr i presentkort på Team Sportia samt gratis anmälan till fotbollssäsongen 2013 (värde 4500 kr).

Således kunde Korpgluggen lagom till det nya året lovorda laget som stolt kan titulera sig Årets korplag 2012! Ett besked som naturligtvis gav upphov till glädjeyttringar hos Skicka BKs ledning.

– Vi är mållösa, fantastiskt! Nu kommer vi, om möjligt, bli ännu mer peppade på kommande säsong!

Juryn hade ett inte helt lätt jobb. Hur tyckte ni själva att ni stod er i konkurrens med de andra bidragen?
– Det här har varit en rolig tävling att följa. Det fanns absolut lag som hade intressanta presentationer och som lade fram både lagidé och medlemmar bra, men vi har hela tiden varit medvetna om att vi själva haft en bra och genuin presentation, så någonstans tycker vi nog att det är välförtjänt. Vi tror att vår lite mer alternativa, och litterärt vågade, text kan ha stått ut i mängden bland andra. Sen förtjänar vi definitivt en vinst efter oändliga cuper där vi åkt ut precis innan pallchans på straffar eller stolpe ut i sista sekunden!

Vad är Skicka BKs segerrecept?
– Stor kärlek, bredd och galenskap samt avsaknad av verklighetsförankring.


Hur ska detta firas?
– Nu ska vi fira som fan fram tills första februari. Då börjar försäsongsträningen i Hammarbybacken.

Skicka BK kan suga på utnämnandet året ut och Korpgluggen får säkert anledning att återkomma under säsongen till lagets umbäranden som titelhållare, oavsett om de må vara i dur eller moll. Men redan nu är det dags att börja vässa formuleringarna och gnugga på lagpresentationerna för de som vill kunna kalla sig Årets korplag nästkommande år. Vi får anledning att återkomma med mer info om detta, men ni kan också redan nu maila er lagpresentation till Korpgluggen. Jakten på titeln kan börja!


Läs Skicka BKs vinnande presentation

Skicka in er lagpresentation, bilder, etc och tävla om titeln Årets korplag! 
Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN