Årets korplag fortsätter sikta uppåt

Av Carlis Fridlund den 19 februari 2013
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Som bekant tog fotbollslaget Skicka BK hem den prestigefulla titeln Årets korplag och kan se fram emot en säsong där man kaxigt kan lägga detta epitet till klubbnamnet. Korpgluggen kommer under året att följa Skickas framfart i Korpen och först hör vi med lagets klubbledning hur försäsongen färgats av denna prestigefulla utnämning.

Hur togs beskedet om att Skicka BK utnämnts till Årets korplag emot av truppen och supportrarna?
– Med stor glädje! Enligt vissa supportrar var det dock aldrig något snack om saken men när det kommer till vår trupp så finns det en stor ödmjukhet inför utnämningen.

Hur har ni hanterat beskedet såhär långt? Det finns ingen risk för att titeln totalt stiger er åt huvudet och att det blir ett långt och tungt fall från toppen?
– Vi skulle säga att det är ganska troligt att titeln totalt stiger oss åt huvudet. Dock gäller det att skilja på fotbollen och detta prestigefyllda pris. Vårt ego lär, om möjligt, bli ännu större utanför planen men fotbollsmässigt vet vi ju att vi inte är bäst ännu. Vi har svårt att se att titeln kommer att påverka spelet negativt, snarare kommer det att bli en sporre att bli Årets korplag även fotbollsmässigt. Genom att vinna serien i år, alltså.

Det här blir ju en rätt så speciell säsong för Skicka BK eftersom ni är titelinnehavare. Allas ögon kommer att vara på er, alla lag kommer att vilja slå er, osv. Tankar kring det?
– Vi är väl medvetna om det och gillar rollen. Kommer vi upp i maxprestanda lagom till säsongsstart, och håller truppen intakt, så kommer vi dessvärre bli svårslagna. 

Titeln innebär ju också en del möjligheter i form av ökad exponering. Hur tänker klubbledningen slå mynt av framgångsvågen? Värvningar? Sponsorer? Bolagisering? Hur långt kan ni tänka er att gå?
– Det primära målet med verksamheten är ju att vinna division 1 samt Korpen Stockholm Cup. När vi har gjort det bör vi vara bäst i landet. Vi kan väl säga att klubbledningen öppet har uttalat att man kommer att stötta dessa mål, och kommer att göra vad som krävs för att vi skall lyckas. Sponsorer är välkomna att höra av sig men för tillfället håller vi matchställena ganska rena, av estetiska skäl. Det är extremt viktigt att vara snygg på planen.

– Värvningar är på gång. En Skickait kommer mest sannolikt att återvända hem efter ett mediokert år i mixkorpen i Paris och en annan rutinerad person förs det förhandlingar med. Det som det hänger på just nu, är att hon tycker att vi är för seriösa, hur nu hon kan ha fått den uppfattningen (!?). Vi väntar även hem en spelare som har varit utlånad till Vietnams främsta mixlag, där hon har tränat mycket på att spela på det svåra underlaget sand, vilket kan vara nyttigt inför ett nytt år på Hökarängens BP.


Det tar oss ju osökt till den lite mer sansade korplagsvardagen. Hur ligger ni till generellt med försäsongen? 

– Vi delar upp försäsongen i tre faser, kan man säga. Den första börjar direkt när aktuell säsong tar slut och går ut på att man inte tränar fotboll alls utan lägger vikt på återhämtning inför kommande säsong. Den andra fasen börjar vid årsskiftet och handlar om att man börjar "tänka fotboll" igen, dock fortfarande inget spel. Detta innebär att man föreställer sig själv i olika matchlika scenarion som kan ske under kommande säsong och på så sätt mentalt förbereder sig. Den tredje fasen är att vi börjar träna med boll. Oftast sker det genom en så kallad Skickoff där vi först har årsmöte och därefter spelar fotboll i snön och festar (alkoholfritt givetvis). Vi är nu precis vid avslutande av fas två.

Vad har ni för sportsliga ambitioner inför kommande säsong?
– Vi kommer att sikta på serieseger. Inget annat är aktuellt. 

Något annat ni kommer satsa extra på i år?
– Tifokassan samt eventuellt Bingolottoförsäljning. Vi ser oss även om efter någon cup som vill ta emot ett mixlag med varierad ålder. Vi planerar att kontakta Gothia Cup, till exempel. Vi längtar tillbaka till den tid då man fick sova på liggunderlag i ett klassrum och äta gemensam grötfrukost i matsalen.

Slutligen - vad tror ni kommer att krävas av det lag som vill sno åt sig titeln Årets korplag 2013?
– Genuinitet, integritet, aggressivitet och kärlek till laget. 


Skicka in er lagpresentation, bilder, etc och tävla om titeln Årets korplag! 


Du har väl inte glömt att anmäla ditt lag till fotbollens utomhussäsong?Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN