Medarbetare i fokus: Elin & Jennie

Av Henrik Teljfors den 19 februari 2013
Kategorier: Arbetsplatser, Hälsa

    
Först ut i reportageserien ”Vad är det egentligen nissarna på kansliet gör?” är Elin Schelin och Jennie Selerud, två glada brudar på 30 år som tillsammans bildar "Team" Korpen Stockholm Hälsa.

De är båda högskoleutbildade hälsopedagoger och folkhälsovetare som jobbat med hälsa och motion på arbetsplatser sedan 2006. På Korpen Stockholm har de arbetat tillsammans sedan augusti 2012.
– Vi trivs väldigt bra ihop och inspirerar varandra dagligen. Vi brinner båda för att vara delaktiga i att skapa arbetsplatser där personalen räcker hela sitt arbetsliv och vi ser det som en stor ära och uppgift att arrangera verksamhet och idrott på arbetsplatser, säger Jennie.

Deras arbete består i att stödja arbetsplatser i deras arbete för friskare medarbetare. Korpen Stockholm levererar tjänster till arbetsplatser som exempelvis hälsotester och hälsodagar, de hyr ut instruktörer och anordnar föreläsningar. De håller också utbildningar och kurser såsom Strategisk hälsoinspiratörsutbildning, Tobaksavvänjning i grupp och något som kallas Hälsoskolan.

Sedan 2012 arbetar Korpen Stockholm även med Korpens Hälsodiplomering® och detta är något som Elin och Jennie brinner lite extra för. Hälsodiplomering är en process som stödjer det strategiska arbetet för personalhälsan på en arbetsplats. Det handlar om att få stöd i att starta, strukturera och stämma av arbetsplatsens hälsofrämjande arbete. Enkätundersökning hos de arbetsplatser som genomgått hälsodiplomeringen visar att en Hälsodiplomering gett en ökad frisknärvaro, fler fysiskt aktiva medarbetare och höjda trivseltal på arbetsplatsen. Dessutom vill så många som 97% av alla som genomgått hälsodiplomeringen rekommendera denna arbetsmetod till andra.

Hälsodiplomering har funnits på Korpens agenda sedan 2001 där över 1000 arbetsplatser diplomerats. Diplomeringen har skett på både stora och små arbetsplatser inom en rad olika branscher, organisationer och myndigheter och nu anordnar alltså Korpen Stockholm detta själva.
Vi vill hjälpa arbetsplatser att skapa lönsamhet i arbetet för friskare arbetsplatser, säger Elin.


Den dynamiska hälsoduon Elin & Jennie i sitt rätta element

Korpen Stockholm kan också driva motionsanläggningar och har sedan 2010 drivit friskvårdsanläggningen för medarbetarna på SAAB i Järfälla. Sedan man tog över har antalet deltagare på gruppträningspassen och på gymmet samt antal pass ökat och det fortsätter öka hela tiden.

Nytt i år är paketet ”Företagscup” där Korpen Stockholm tar hand om allt från inbjudan, anmälan via webb och spelschema till domare, hall och försäkring. Arbetsplatsen kan fokusera på spelet och Korpen Stockholm sköter resten. I dagsläget finns konceptet med cuper på arbetsplatser att tillgå i idrotterna fotboll, innebandy och bordtennis.

Om vi ska sammanfatta vårt utbud så kan man säga att oavsett om en arbetsplats vill arbeta strategiskt med att förbättra personalhälsan eller få sina medarbetare att röra på sig så har arbetsplatsen kommit rätt, vi kan hälsa och företagsidrott!

Läs mer om vad Korpen Stockholm Hälsa kan erbjuda

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN