IK Stym rasar mot Korpen

Av Carlis Fridlund den 26 februari 2013
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport

 

 

IK Stym hör utan tvekan till den exklusiva skara korplag som gör mest väsen av sig vid sidan av fotbollsplanen, så till den milda grad att man svänger sig med det självpåtagna epitetet ”Korpens ansikte utåt”. Men medaljen har en baksida och klubben har börjat ruttna på att ge och ge och aldrig få någonting tillbaks.

Det finns korplag som syns och hörs mycket och de som syns och hörs mindre. Fotbollslaget IK Stym tillhör definitivt den tidigare schatteringen. De sållar sig till den skara klubbar som ramar in det sportsliga med medial bevakning värdig en storklubb, fast med en smula självdistans, ironi och en tendens att skarva lite där det behövs.

Att ständigt befinna sig i offentlighetens ljus är dock inte nödvändigtvis ett självändamål. IK Styms Kapten ryter till på SvenskaFans.com (läs artikeln här) både mot just SvenskaFans och mot Korpen Stockholm, som man menar borde visa lite tacksamhet för att man i egenskap av affischnamn synliggör och berikar deras verksamheter. Nu vill man ha något tillbaks. Korpgluggen ringde upp IK Styms skribent Henrik Lundberg för att rensa luften och kratta för en konstruktiv dialog.

IK Stym kallar sig helt ogenerat för ”Korpens ansikte utåt”. Är inte det lite förmätet gentemot andra profilstarka korplag?
– Vi kallar oss "Korpens ansikte utåt" för att vi just är det. Vi ser ingen konkurrens på det området och då är vi ändå ödmjuka när vi säger det. Vi ligger högt upp i serierna, både inomhus och utomhus, så vi ser inget konstigt med att profilera oss som just det. Sen vet vi att det finns fler profilstarka lag inom Korpen. Mardrömselvan är väl mest i framkant, men de gamla rävarna faller på sitt presterande på planen. Utanför planen är de nummer ett helt klart. Sen har vi ju också Salong Betong. Det verkar vara ett skönt gäng. De kanske inte gör lika mycket reklam för just sitt korplag men de bidrar absolut. Till sist har vi ju också FK Ulven. Ruskigt skönt lag, men deras ligger hemsida lite gömd för allmänheten. Så just nu är "Korpens ansikte utåt" IK Stym.

Ni skriver att ni tröttnat och att det kan ”få stora konsekvenser”. Tonen är visserligen inte direkt hotfull, men vad menar ni konkret?
– Konsekvenserna som vi "hotade" med i artikeln gäller främst till SvenskaFans. Får inte Kapten sin Van Persie-docka kan det bli så att vi lämnar den sidan. Erbjudanden saknas inte, kan jag meddela. Mot just Korpen har vi i nuläget inga direkta krav mer än t-shirtarna. Vi nästan kräver femton stycken med Korpenmotiv. Där lägger vi oss inte platta ska du veta. Om vi inte får dem kommer vi inte direkt ställa till någon större scen, men man vet aldrig. IK Stym är luriga både på plan (förutom Kapten) och vid sidan av. Men vi är snälla killar som mest gillar att spela fotboll, så ni behöver inte vara oroliga.

Om vi uppehåller oss vid de krav ni lyfter fram i artikeln - anser ni själva att era önskemål är rimliga och förväntar ni att de tillgodoses?
– Våra krav är inte orimliga kan jag tycka personligen. Sen kanske en ny dator är lite att ta i. Du vet, det kan ju bli skatt och sånt på det och den lagkassan vi förfogar över är inte direkt full. Blombuketten kan ni stryka. Vår Kassör tål inte blomlukt. Det spelar ingen roll vilken sort. Han nyser bara av att se dem nuförtiden. Vad det gäller att spela gratis nästa säsong har vi inte mer att tillägga. Gör som ni vill med den infon. Vi kräver det inte men det vore en fin gest kan jag tycka. Men som jag skrev ovan: t-shirtarna. Glöm inte dem.

Jag skickar vidare era krav till Korpens fotbollsgeneral Henrik Teljfors. Är det något annat ni vill hälsa vederbörande?
– Bra om du kan jaga på Henrik Teljfors, han får gärna kommentera våra önskemål. Inom IK Stym är hans ord lag, brukar vi säga. Fråga om han läser vår sida frekvent och vilka ser han som våra största utmanare om epitetet "Korpens ansikte utåt"? Du kanske också kan fråga vad han tycker om nummer 14 som spelar i hans lag Ulven. Verkar vara en giftig herre när man tittar på poängligan från inomhussäsongen förra året. Sen kan du hälsa honom att han gör ett förbannat bra jobb!Korpgluggen skickade som utlovat bollen vidare till Korpen Stockholms fotbollsansvarige Henrik Teljfors och fick ett snabbt svar:

– Givetvis läser jag allt jag kommer över om IK Stym, det är ett skönt gäng med helt rätt inställning. Att spela fotboll i Korpen ska vara på allvar utan att vara blodigt sådant. Lag med skön attityd både på och utanför planen, egna hemsidor och matchrapporter skrivna med glimten i ögat vurmar jag lite extra för och de svartvitrandiga grabbarna är helt klart ett sådant lag.

– IK Stym är absolut ett lag som är med i diskussionen men det finns flera lag som aspirerar på titeln ”Korpens ansikte utåt”. Mardrömselvan och La Squadra Bella Calcio med sina snygga hemsidor, Hoyzer som lägger lika stor vikt vid ölen efteråt som på själva matchen, Salong Betong som synts i SVT i serien ”Danne & Bleckan” och självklart Skicka BK som utsågs till Årets korplag 2012.

– Nr 14 i mitt egna lag FK Ulven minns jag vagt. En riktigt duktig spelare som dock lyst med sin frånvaro i över ett års tid. Det går inte att leva på gamla meriter inom den moderna korpfotbollen…

– Jag vill även passa på att tacka för berömmet, positiva ord är alltid uppskattade och välkomna. I det här jobbet är det annars mestadels klagomålen som man får höra. När allt funkar och flyter på så plingar det inte till så ofta i maillådan.

– Sedan kan man kanske tycka att just det här berömmet nästan låter som fjäsk för att få lägga vantarna på de där t-shirtarna med Korpentryck. Men vi är inte omöjliga. Det ligger ett gäng vita t-shirts med Korpenlogga på i vårt förråd. Att tröjorna härstammar från Korpen Stockholms 60-årsjubileum 2004 spelar kanske mindre roll? Vi skickar även med några av de vackra plastblommorna från kansliet för att skona IK Styms kassör och dennes blomallergi.

– Slutligen vill jag uppmuntra såväl IK Stym som andra engagerade korplag att skicka in sin historia med tillhörande bilder för att ha chansen att bli Årets korplag 2013. På så sätt har man chansen att vinna inte bara äran utan även en gratisplats i seriespelet nästa säsong!

 

 

 


Skicka in er lagpresentation, bilder, etc och tävla om titeln Årets korplag! 


Du har väl inte glömt att anmäla ditt lag till fotbollens utomhussäsong? 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN