Hoyzer har det snyggaste klubbmärket

Av Henrik Teljfors den 20 mars 2013
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport

© Björn Tilly
Korpens tävling om Sveriges snyggaste klubbmärke är avgjord och vinnarna är Stockholmslaget Hoyzer (även kända som Svarta Gamens lag). Utnämningen skedde under Korpens upptaktsträff, där också kända fotbollsprofiler förgyllde kvällen och bidrog till att haussa den annalkande utomhussäsongen.

Korpen höll på måndagskvällen sin historiska första upptaktsträff på Kägelbanan på Södermalm, med cirka 250 deltagare från olika korpfotbollslag. Evenemanget anordnades i samarbete med nya huvudsponsorn Pressbyrån och man sparade inte på krutet i vad man hoppas ska bli ett återkommande inslag i försäsongen.

Efter att Korpens generalsekreterare Eva Bjernudd och Korpen Stockholms fotbollsgeneral Henrik Teljfors hälsat välkomna tog kvällens moderator, sportjournalisten Johanna Garå över och förde samtal med tränarprofilen och fotbollsexperten Hasse Backe och målvaktslegendaren Ronnie Hellström, där Backe drog ett par sköna anekdoter från sina år som tränare i världsfotbollens toppskikt och drog ner skratt och applåder från publiken. Ronnie Hellström avslöjade att han faktiskt spelade en säsong i Korpen parallellt med sin tid som Hammarbys sista utpost, dock som handbollsspelare. Något som knappast skulle tillåtas i den moderna klubbfotbollen där spelare fått sparken för mindre.

Hasse Backe, Johanna Garå och Ronnie Hellström på Kägelbanans scen inför 250 korpentusiaster

Därefter berättade Aftonbladetskribenten och fotbollsbloggaren Kalle Karlsson om hur han tagit sitt korplag Aros Stockholm från division 19 till förstadivisionen innan representanter för Årets korplag Skicka BK blev intervjuade av Johanna Garå. Höjdpunkten på kvällen var dock presentationen av vinnaren i tävlingen om Sveriges snyggaste klubbmärke.


120 korplag har under de senaste veckorna lagt upp sina klubbmärken för omröstning på Facebook, varefter en expertjury haft att ta ställning till vilket av de femton som fått flest röster som är Sveriges snyggaste. I juryn satt modejournalisten Nina Johansson, redan nämnde Ronnie Hellström, Danne och Bleckan från tatueringsstudion Salong Betong samt Korpens marknads- och kommunikationschef Petra Lindskog.


De tio snyggaste klubbmärkena i Sverige enligt juryn

Juryns ordförande Nina Johansson
presenterade juryns tio topprankade klubbemblem tillhörande Golden Studs, What We Do Is Secret, 50% Svenskt Kött, Lokomotiv SVTi, Hoyzer, NCB Crew, Fotboll För Dummies, Not United, Dynamo Hrlem och Partizan Sthlm, innan hon inför nervösa finalister läste upp den slutgiltiga motiveringen:

Ett riktigt bra klubbmärke inger respekt, det ska få motståndaren att känna bävan, att känna sig slagna redan innan laget bestrider gräset. Vår vinnare inger den känslan

Rent visuellt är klubbmärket en upplevelse där färgvalet, den strama designen och det stilrena manéret känns både spännande och utmanande. Trots sin enkelhet är klubbmärket också en uppvisning i kreativ design.

Genom sitt klubbmärke visar laget att de till fullo förstår att Korpen är för dem som älskar fotboll och gemenskapen kring det. Klubbmärket signalerar att detta är blodigt allvar, på skoj.

Den är praktfull men också hotfull. Grattis Hoyzer!


Hoyzers svarta gam fick
i hård konkurrens klart flest röster och vann expertjuryns gillande

Vinnarna bjöds upp på scen där märkbart tagna Hoyzerkaptenen Carlis Fridlund mottog blommor och gratulationer tillsammans med klubbkompisarna. Förutom äran vinner laget ett specialdesignat matchställ och en spelare får klubbemblemet tatuerat på Salong Betong. Liksom de övriga finalisterna får man dessutom gratis deltagande i sommarturneringen Korpen Pressbyrån Cup.

Efter detta var programmet på scenen slut men många spelare, domare, supportrar och personal på Korpen var kvar och minglade, åt korv och diskuterade fotboll både med varandra och med Hasse och Ronnie som glatt ställde upp på fotografering med korplagen. En alltigenom väldigt lyckad kväll och konceptet med Upptaktsträff kommer definitivt tillbaka!

Kommentarer (2) -

2013-03-20 14:57:05 #

Jävlar! Om ni får den tatuerad av Danne på Salong Betong borde ni springa snabbt som fan, då Danne inte gaddar folk och det skulle förvåna mig om han lyckas dra ett rakt streck med linjal. Han står mest där och sköter bizniz bakom disken med ko-ögonen alltid uppspärrade. Dock om Bleckan, Erik eller någon annan av stjärnorna på Salongen sköter gaddningen kommer det bli riktigt bra! Grattis.

Jason | Reply

2013-03-20 16:26:55 #

Oops! Låt oss hoppas på att Tryckfels-Nisse härjat i artikeln...

Carlis | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN