AllaVii – en storklubb öppen för alla

Av Carlis Fridlund den 25 mars 2013
Kategorier: Fotboll, Innebandy, Innefotboll, Lagsport, Rinkbandy, Övrigt

 
Ne Omitas solum ambulantem; glöm inte den som vandrar ensam. Ledorden säger en del om vad AllaVii vill verka för, nämligen att erbjuda boende i Stockholm möjligheter till sociala aktiviteter och gruppgemenskap. Inte minst de som är nyinflyttade från landsort, andra städer, andra länder eller som bara letar roliga aktiviteter tillsammans med nya människor.

– AllaVii är en kamratförening som ger möjligheten att snabbt lära känna nytt folk och få det lättare att känna sig hemma i Stockholm. Alla är välkomna till AllaVii, berättar grundaren Andreas Berggren.

Andreas vet själv hur det är att komma till en ny stad och sakna sociala nätverk:
– 2001 flyttade jag till Stockholm utan att känna någon här och jobbade på ett mindre företag med fyra anställda. Detta gjorde att jag vantrivdes så pass mycket att jag valde att flytta upp till Dalarna igen. När jag 2006 gjorde ett nytt försök valde jag arbete helt efter hur många som jobbade där och att det var folk i min egen ålder. Då blev det plötsligt en helt annan stad. Jag trivdes, blev aktivare och kunde för första gången känna att jag kommit rätt.

Det första fröet till AllaVii såddes med att Andreas och hans närmaste vänner anordnade aktiviteter en gång varje månad efter löning. De inbjudna fick i sin tur bjuda med sig vänner och de blev med tiden fler och fler. Den årligt återkommande brännbollsturneringen blev startskottet för det som idag är aktivitetsföreningen AllaVii.

– 2008 var första gången vi samlade ihop vänner och bekanta för att spela vår brännbollsturnering Balls of Fire. På några år ökade deltagarantalet från 50 personer till 500 och växte från något som bara var på skoj till ett projekt som behövde styras upp, vilket bidrog till grundandet av aktivitetsföreningen. Vi hade kallat oss AllaVii tidigare, men det var först 2012 vi officiellt blev en förening öppen för alla. Dessutom har vi idag flertalet aktiva utanför Stockholm, bosatta i bl a Dalarna, Skåne och i Östergötland. Dessa kamrater går under namnet AllaVii Nomads

Lagidrott är som bekant en kul genväg till att dels lära känna människor, dels göra något tillsammans på ett vis där språk och bakgrund inte utgör några hinder. AllaVii har därför på kort tid vuxit till något av en storklubb inom Korpen Stockholms verksamheter.
– Idag har AllaVii två rinkbandylag, ett innefotbollslag, fyra utefotbollslag, samt deltagande i olika cuper där vi samlat folk. Även innebandy och boule är på agendan, samtidigt som vi försöker få ihop några fler lag till innefotbollen nästa vinter. Vill folk spela så löser vi det på ett eller annat sätt. Alla är välkomna vare sig man är Zlatan eller urkass och aldrig spelat innan. Vi lägger aktivt ut annonser och söker folk, så vill tillräckligt många spela så startar vi upp ett lag.

– Många som skriver till oss och vill vara med i våra lag. Vi har tagit emot spelare med autistiska besvär, där deras handledare rekommenderat oss för att få dem att anpassa sig till ett aktivare liv bland andra människor. Vi har även tagit emot spelare som precis flyttat till Sverige och inte kan ett ord svenska eller engelska, efter att deras släktingar ringt och frågat om vi kan ta emot dem och hjälpa dem att trivas.

Men även om deltagandet i Korpen lockar många har aktivitetsföreningen så mycket mer att erbjuda:
– Vi har arrangerat maskeradkryssning, gummibåtsrace, kräftskivor, brännbollsturneringar, sommarfester, luciatåg, skidresor, go-cart, bowling, halloween-, jul- och nyårsfester, alla möjliga jippon och fester. Vi har fester och aktiviteter hela tiden. Det kommer inbjudningar via AllaViis facebooksida plus att det står på vår hemsida. Ambitionen är att vi vid sidan av lagsporterna ska ha en aktivitet i månaden, men det blir i regel mer än så, avslutar Andreas.

 

Kommentarer (1) -

2013-03-26 20:51:41 #

Hi there,

I'm recently moved to Stockholm from Edinburgh, Scotland. I love playing football and used to be top scorer for my university team. However, that was some years ago - I'm 40 now - but still quite fit and able to score goals. I'm not Zlatan or Messi, more like Tomas Brolin these days! I would love to join a team so if you need a big Scottish striker let me know. Jag pratar svenska.

Tack.

Neil Fraser | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN