Innefotbollens nya mästare

Av Carlis Fridlund den 15 april 2013
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport

 
På lördagen var det dags att avrunda fotbollens innesäsong med ett rafflande finalspel. De bästa lagen från Korpen Stockholms seriespel (totalt 70 lag hade kvalificerat sig) mönstrade Brommahallarna i slutspelsmatcher där principen vinna eller försvinna bjöd på såväl spänning som glädje och besvikelse.


Redan i torsdags avgjordes slutspelet för morgonserierna där förstadivisionens seriesegrare G.S.K. tog hem finalen mot Kvastarna STHLM med 3-0. Lördagens slutspel var för klasserna Dam, Herr, Mix och Ungdom och först framåt femtiden på kvällen stod det klart vilka som kunde titulera sig Korpenmästare för innesäsongen 2012-2013 i respektive disciplin.
Morgonseriernas slutspelsmästare: G.S.K.

I herrklassen såg det länge ut som att regerande mästarna och tillika seriesegrarna i högsta serien CSKA Stockholm skulle ta chansen att försvara titeln. I semifinalen hamnade man dock tidigt i ett tremålsunderläge mot Ängby Boll. Mot alla odds lyckades CSKA komma ikapp till 3-3 vilket innebar avgörande på straffar. Men Ängby lät sig inte nedslås av den tappade ledningen och lyckades till sist vinna straffläggningen och var klara för final.


Där väntade PwC United som egentligen inte var kvalificerade för slutspelet men i sista stund fick ta över en vakans då Real Lund tvingats lämnat återbud. I kvarten lyckades de vända ett tvåmålsunderläge till seger innan de ställdes de mot den ständiga förhandsfavoriten Stockholm Internationals i semifinal. En jämn och mållös tillställning ledde till ett utdraget och gastkramande straffavgörande där PwC till sist drog det längsta strået.

Guldgossar i herrklassen blev PwC United

I finalen gav Peder Landberg PwC ledningen efter förarbete i den högre fotbollsskolan:
– Jag behövde bara att slå in den i öppet mål, men det var ett vansinnigt vackert anfall, där bollen gick som på ett snöre innan jag fick den på foten och enkelt kunde sätta den, kommenterade en glad målskytt. Efter ledningsmålet spelar PwC behärskat, håller i bollen och bjuder inte Ängby på några riktiga kvitteringschanser. Tiden rinner ut och PwC United kan jubla åt sin första mästerskapstitel.

Stolta silvermedaljörer: Ängby Boll

Lagkapten Per Jormvik gjorde snabbt kopplingen till en annan otippad vinnare:
– Danmark vann EM 1992 efter att ha fått en friplats till slutspelet. Vi har dessutom haft marginalerna med oss under hela slutspelet. När matcherna är 1x15 minuter gäller det att ha lite tur och vi har spelat disciplinerat när det behövs. Vi är jäkligt nöjda! Några av oss har spelat i Korpen Stockholm i 14 år, men nu har vi en bra blandning med yngre spelare också. PwC har pendlat mellan elit och ettan, men aldrig vunnit ett slutspel. Väldigt roligt!

I damklassen höll förhandsfavoriterna för trycket. Vasalunds DFF vann storstilat division 1 före just slutspelets finalmotståndare Torpet. Vasalund fortsatte det fina spel de visat under dagen och tog ett rejält grepp om mästerskapsbucklan med en tvåmålsledning. De fortsatte att skapa chanser mot ett tillbakapressat Torpet som har svårt att få fast bollen på offensiv planhalva. Vasalundstjejerna är som skavsår på de blåklädda så fort de får bollen.

Vasalunds DFF var både yngst och bäst i damklassen

Dock skulle det bli lite finalnerv i slutskedet av matchen då Torpet med tur och skicklighet lyckas reducera till 1-2. Men det var också det enda mål som ett oerhört stabilt Vasalunds DFF släppte in under slutspelet och damklassens yngsta lag kunde framåt halvfemknycket på lördagskvällen titulera sig Korpenmästare inför slutspelets största supporterfölje!
Silvermedaljerna i damklassen gick till Torpet

I mixfinalen ställdes Sillstryparna mot Undici, som lyckades slå ut toppseedade Bara Bajare Y i sin semifinal. Sillstryparna å sin sida besegrade det andra Hammarbyinspirerade laget Bara Bajare DK i andra semin. Sillstryparna kopplade ett bra grepp om finalen och tillbringade mycket tid på offensiv planhalva, medan Undici låg och lurade efter kontringslägen. Tendensen förstärktes när Undici drabbas av en tvåminutersutvisning, men Sillstryparna lyckas inte utnyttja läget. Istället växer Undici in i matchen och i slutskedet är det dem som är närmast att avgöra. När domaren blåste för full tid stod det klart att mixfinalen skulle avgöras på straffar. Tyvärr för Sillstryparna lyckades de inte heller bättre med effektiviteten här och segerjublet bröt ut i Undicilägret.


Undici blev mixlagsmästare för inomhussäsongen 2012-2013

– Vi brukar vara mycket mer offensiva, men har spelat mot Sillstryparna tidigare och vet att de är snabba i omställningarna, så vi backade hem lite mer än normalt. Det är ju Korpen och vi gör det här för att det är roligt, men det är extra kul när man satsar och lyckas gå hela vägen, kommenterade Undicis lagkapten Linda Nordlund triumfen.
Silvret gick till mixlaget Sillstryparna

Kvällens gladaste vinnare var tveklöst Svea IF i ungdomsklassen. Finalmotståndarna Essinge Elite imponerade genom att slå ut regerande ungdomsmästarna B-Town med 3-1 i semin, men i slutspelets sista match orkade de inte stå emot Svea, som med sin breda bänk orkade hålla högre intensitet genom finalen. Svea IF fick i en händelserik match ledningen kvitterad en gång, men kunde sedan avgöra med två sena mål och segervrålet måste ha hörts åtminstone bort till Brommaplans T-bana.

Svea IF blev Korpenmästare för ungdomslag

Bland många glada Sveaspelare gav en uppslupen Ibrahim Sener sin syn på finalen:
– Det var en jämn match där båda lagen hade många lägen och vi missade en hel del. Eftersom vi har många avbytare kan vi byta ofta och ha energi hela tiden, vilket avgjorde matchen. Vi har en bra mentalitet i laget och vår tränare har hjälpt och peppat oss hela vägen. 

Essinge Elite lade beslag på silvermedaljerna i ungdomsklassen

 

Kolla också in Korpgluggens bildspecial från slutspelet

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN