Livet som praktikant på Korpen Stockholm

Av Henrik Teljfors den 14 maj 2013
Kategorier: Kansliet, Övrigt

 
Korpen Stockholm tar emellanåt emot praktikanter för att ge dem en bra inblick i hur det är att arbeta i en ideell idrottsförening. En av dessa är Julia Allansson som varit på kansliet under sex intensiva veckor då det varit högtryck på många av Korpen Stockholms olika avdelningar. Här är hennes berättelse.

Julia Allansson heter jag, studerar mitt sista år till Idrottskonsulent på Bosön Idrottsfolkhögskola och kommer ursprungligen från Söderhamn i Hälsingland. Född i juli 1989 och har under de senaste sex veckorna haft nöjet att få göra min praktik på Korpen Stockholm. Jag har ett stort intresse för bordtennis, som jag tränat och tävlat i sedan nio års ålder. Är numera aktiv tränare både i Korpen samt i föreningen Boo KFUM. Genom bordtennisen fick jag kontakt med Mattias Drotz på Korpen Stockholm, som under dessa sex veckor varit min handledare. Han har verkligen visat mig vad en idrottskonsulent jobbar med och gett mig en hel del ansvar. Drotz är ansvarig för bordtennisen, innebandyn och basketen, men jag har även fått vara med några av hans kollegor på olika uppdrag. Jag har bl.a. fått jobba med överviktiga barn som bör ändra livsstil.

Jag har trivts otroligt bra här på min praktikplats och den största anledningen, förutom alla glada och trevliga arbetskamrater, tror jag är variationen på de arbetsuppgifter jag haft. Jag har jobbat med allt ifrån planering av cuper och seriespel till lottning och slutspelsträd, hemsidan, evenemang och de överviktiga barnen. Vad gäller pingiscupen, som spelades 11 maj, insåg jag att vi hade lyckats väldigt bra med allt förarbete. Genom att vi planerat och förberett allting väl så rullade turneringen på utan några som helst besvär.

Några saker som jag kommer minnas lite extra från min praktik är rundvandringen på Friends Arena innan Länskorpens årsmöte ägde rum. Där fick vi en guidad tur av arenan samt gå in i landslagets omklädningsrum och såklart provsatt vi Zlatans plats och kikade på jacuzzin. Jag kommer också att minnas träffen för alla korpföreningar i Sverige som var på Bosön helgen 3-4 maj. Strålande sol hela dagen och gruppträningen utomhus var väldigt härlig. Men det jag tar med mig mest härifrån är självklart allt jag har lärt mig. Alla turneringar och slutspel som kräver planering och den extra kunskap jag fått om hur man jobbar med barn.


Handledare Drotz introducerar Julia i serieadministrationsprogrammet Planassists fantastiska värld

Genom min praktik här på Korpen Stockholm har jag äntligen fått sätta mina kunskaper som jag fått från Bosön i praktisk handling. Med facit i hand är jag mer än nöjd med dessa sex veckor, jag önskar det hade varit längre. Nu återstår bara två veckor kvar av skolarbetet, innan jag äntligen kan titulera mig idrottskonsulent.

Tack Korpen Stockholm och extra tack till min handledare Mattias! Detta har varit den roligaste, mest lärorika och bästa praktikplats jag haft.

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN