Rapport från en av våra företagscuper

Av Henrik Teljfors den 20 maj 2013
Kategorier: Arbetsplatser, Innebandy, Lagsport


Korpen Stockholm arrangerar företagscuper i fotboll, innebandy och bordtennis. Här har företagets anställda chansen att mötas i prestigefyllda matcher, allt arrangerat och paketerat av Korpen Stockholm. Fredag 17 maj var det personalen på Capio S:t Görans sjukhus tur att mötas i innebandy. Elin Schelin var Korpgluggens flygande reporter på plats i Brommahallarna.

Reggaetonerna strömmar ut ur högtalarna när man kommer in i hallen. Spelsugna sjukhusanställda trippar in på lätta ben med innebandyklubbor i händerna. Stockholms piggaste sjukhus har bjudit in sina anställda till innebandycup, arrangerad av Korpen Stockholm. 12 lag från Capio S:t Görans sjukhus har samlats för att spela innebandy och ka kul ihop. Vi passar på att ställa några frågor till ett av de första lagen på plats, Team HR.

Hur känns det?
Bra, lite nervöst. Det gröna laget i vår grupp verkar väldigt bra. Vi undrar också lite var alla tjejer är, på sjukhuset är vi ca 70% tjejer, men här är det mest killar. Vi är lite förvånade över att vi har så många manliga anställda.

Vilka tror ni vinner idag?
Kanske Servicegruppen, eller HR.

Lycka till!
Tack, det kommer att behövas.

Efter varje match delade domarna ut pris till en spelare i varje lag som utmärkt sig på något sätt. Kategorierna var ex. bäst kämpat, bästa spelaren, snyggaste målet, bästa inställning, bästa energi, bästa glädje och bäst pushande av lagkamrater.

Jessica Norrman i laget Paramedicin kommer förbi bärandes på ett par badtofflor.

Här kommer du med ett par badtofflor. Varför vann du dem?

Hon var bäst på plan och blev utsedd till matchens lirare, svarar en lagkamrat. Grattis Jessica!

Paramedicin hade de absolut snyggaste tröjorna i turneringen och var även turneringens enda rena tjejlag.

Glädjerop hörs då och då från plan 2 där laget Fysiologiska Anomalier spelar. Vi utser snabbt laget till cupens gladaste lag och passar på att ställa några frågor efter matchen.

Hur känns det?
Tungt, vi har just en förlust bakom oss.

Kommer ni byta taktik nu till nästa match?
Nja, vi kör på att ha kul. Vi har fått lära oss många regler under matchens gång, tydligen får man varken hoppa på plan, ligga på plan, eller ta tag i motståndarens klubba. Taktiken blir nog att vi ska försöka följa dessa regler i nästa match.

Matchens lirare i laget, Lisa Sandström kommer förbi, Lisa vann ett presentkort för matchens bästa inställning, grattis!

Fysiologiska Anomalier, gladaste lag i Capio Cup 2013

Vid 20.30 är det dags för semifinal, och vidare till semi gick Dahléns drängar, Servicegruppen, The IT Department of Saint Goran och Teaqm X-ray. Efter 2 spännande matcher som innehöll både jämna och ojämna inslag blev sedan The IT Department of Saint Goran och Servicegruppen klara för final. Efter en rafflande 22-minutersmatch är det avgjort; 4-7 till Servicegruppen som därmed utsågs till vinnare av Capio St Görans cup 2013.

Grattis till segern! Hur känns det?
– Vi är ganska trötta.  

Ni är bara 4 stycken i laget. Imponerande. Varför vann just ni?
Vi har spelat ihop ett tag nu vi har vunnit landstingsmästerskapen tidigare 2 gånger. Vi har bra spelare, 2 av spelarna i vårt lag spelar i division 5.

Sista frågan: Vem vinner Eurovision imorgon?
Vi eller Loreen.

Cupen är över för denna gång. Nöjda sjukhusanställda lufsar ut på trötta ben spända på vad fredagsnatten har att erbjuda.

Reporter: Elin Schelin

Vill ert företag arrangera cup i någon av våra lagidrotter? Läs mer här!
 
 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN