Årets korplag stärkta av förlust

Av Carlis Fridlund den 03 juni 2013
Kategorier: Fotboll, Lagsport

 
Sommarens plötsliga inryckning får oss lätt att glömma den utdragna rysare till vinter vi lagt bakom oss. Den av kung Bore framflyttade korpfotbollssäsongen har knappt hunnit sätta sig innan det är dags för uppehåll, vilket är extra påtagligt för Årets korplag Skicka BK som redan spelat vårsäsongens sista seriematch. Korpgluggen var naturligtvis på plats.


Den sista torsdagen i maj bjöd på en renodlad seriefinal mellan två starka mixlag med lika många inspelade poäng, där Rågsved Nostra dock hade både målskillnad och en ospelad match tillgodo. Skicka BK hade således chansen att vid vinst åtminstone tillfälligt knipa serieledningen och man börjar klart bäst och tar också ledningen tidigt i matchen. En snabbt slagen inspark når Pernilla ”Perry” Lönnborg som sticker in bollen framför mål där Frida Thurhagen löpt sig fri från sin bevakare och kan trycka in 1-0 för Skicka.
Därefter har Skicka en riktigt bra period; visar på spelglädje och en ösig offensiv mot ett Rågsved som inte får ordning på försvarsspelet. Samtidigt är de tillfälligt detroniserade serieledarna vassa när de lyckas etablera spel på Skickas defensiva planhalva och kvitteringen kommer genom Rågsvedkaptenen Andreas Karlsson. Kanske inte helt logiskt sett till chanser, men målet förändrar matchbilden. Nu är det Skicka som får svårare att hålla bollen inom laget och Rågsved som trummar på, något som också betalar sig efter ett snyggt nummer av Patrik Lindström Granell. Rågsved Nostra har vänt till en 2-1-ledning som står sig in i halvtid.

Andra halvlek bjuder på böljande spel, där Rågsved säkrar hemåt och Skicka lyfter alltmer för att få till en kvittering. Som så ofta uppstår de farligaste chanserna då mot det egna målet, men Skickas målvakt kan med tur och skicklighet freda sina nätmaskor. Skicka har ett par vassa lägen, men saknar det sista lilla i avsluten och får se tiden sakta men säkert rinna iväg.

Sett till spel och chanser borde det ha blivit ett par mål till under matchens andra hälft, men inget av lagen lyckas överlista den andres målvakt och när domare Urban Bendtz blåser för full tid kan Rågsved konstatera sin tredje raka seger, även om den satt långt inne denna gång. Skicka utmanade seriefavoriterna väl och hade mycket väl kunnat sno med sig en poäng. Skicka var trots allt nöjda med insatsen och Korpgluggen passade på att byta ett par ord med lagets PR-trojka som kallar sig Ledningen:

Hur gick tankarna inför matchen mot serieledarna?
– Resultatmässigt har ju Rågsveds inledning varit ruggig. De slaktade Bara Bajare, vilka vi med nöd och näppe fick in en boll på i södra Stockholms jämnaste match. Vår scouting innan matchen sade även att de var ganska kompletta. Efter att ha mött dem så försvann magin. Det var inget märkvärdigt. Så länge vi orkar var vi det spelförande laget och vi hade massor av chanser. Men vi är så klart besvikna över att inte ta med oss något poäng i en match som ändå kunde ha slutat hur som helst. Men på det stora hela - en väldigt bra känsla. Vi tar revansch i höst!

Nu tar ni ett tidigt serieuppehåll – hur skulle ni summera vårsäsongen?
– Taktiskt sett har det varit en triumf hittills. Vi har spelat exakt så vi har velat och har genomfört alla matcher väldigt bra. Utfallet har dock varit sämre: två vinster och två förluster. Tabellmässigt ligger vi ungefär där vi gjorde i fjol vid den här tiden, spelmässigt ser det mycket bättre ut, vilket ju bådar gott för cupen och hösten. Det gäller helt enkelt att vi tar fler trepoängare, inte tar någon match för givet samt krigar, krigar och krigar. Vi lyckades återigen göra en taktiskt riktigt bra match där vi anfallsmässigt sett körde vårt egna spel samt anpassade oss defensivt, helt enligt plan. Under matchen gick det upp för oss att Skicka BK faktiskt kan slå alla lag i mixdivison 1 södra. Väldigt inspirerande känsla så här andra året i toppen!

Det borde ju vid det här laget vara allmänt känt att ni vann Korpen Stockholms tävling Årets korplag 2012. Har ni märkt av några konsekvenser av ert titelinnehav?
– Ja det skulle vi väl våga påstå. På våra motståndare så märks det i form av avundsjuka. Det är även tydligt att andra lag börjar engagera sig utanför planen, som vi alltid gjort, genom att vara snygga och enhetliga och försöka ha lika rolig blogg som vi har, etc. Kändisskapet är ju en annan sak. Det är något man aldrig vänjer sig vid, men visst det är jättekul att folk känner igen oss: "Titta där, där är ju några från Årets korplag!"

Med detta tackar vi Skicka BK för en väl genomförd, om än rekordkort, vårsäsong och ser dem närmast på sommarens stora fotbollsbegivenhet Korpen Pressbyrån Cup den 5-7 juli. För de flesta andra återstår ett par omgångar i Korpens fotbollsserier innan sommaruppehållet, men vi vill också uppmana alla roliga korplag att vässa pennorna och försöka sig på det Skicka gjort. Skriv ihop en presentation, bifoga era bästa lagbilder och ta chansen att vinna den blytunga titeln Årets korplag!

 

Skicka in er lagpresentation, bilder, etc och tävla om titeln Årets korplag! 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN