Cupmästarna i innefotboll har utsetts!

Av Henrik Teljfors den 12 november 2013
Kategorier: Innefotboll, Lagsport

2008 deltog 46 lag i den första upplagan av Korpen Stockholm Cup i innefotboll. I år fyllde cupen sex år och för första gången spelades den i Liljeholmshallen där totalt hela 96 lag deltog i klasserna Herr (64 lag), Dam (16) och Mix (16).

Vi fick vara med om tre fartfyllda dagar med läckra mål, sköna målgester, perfekta brytningar och VM-räddningar. Men även en hel del horribla missar, feltajmade tacklingar och jättetabbar. Precis som det ska vara i Korpen Stockholm Cup med andra ord. Cupgeneral Henrik Teljfors, vice cupgeneral Julia Allansson och platschef Jan Danielsen skötte markservicen i sekretariatet och såg till att cupens totalt 30 timmar flöt på utan incidenter.

Herrarna var först ut med gruppspel under fredagskvällen och hela lördagen. Lagen var indelade i 16 fyrlagsgrupper där de två bästa lagen från varje grupp gick vidare. Det var många lag som imponerade i gruppspelet. FC Fittjaboys, Medicarrier IF, Insani bibitur athleticum, Athl Skvde och Kista Galaxy FC 2 (med coach Henok Goitom på plats) såg vassa ut och det gjorde även Real Lund (med två inteckningar i vandringspriset sedan tidigare) och Söders Änglar som inte släppte in ett enda mål i gruppspelet. 32 lag gick alltså vidare till slutspelet som ägde rum på söndagskvällen. Många jämna och spännande matcher utspelades med nervdallrande straffsparksläggningar i flera fall.

De fyra lag som nådde semifinal var FC K3 med forna Hammarbyspelarna Max & Fredrik Forsberg i laget, Athl Skvde, Real Husby som krossat det mesta av motståndet i slutspelet samt Sjöängen Orient. I semifinal 1 besegrade FC K3 Athl Skvde med 2-0 och i den andra semin var Sjöängen ett par nummer för små för de kvicka och tekniska motståndarna i Real Husby. Slutresultat 4-2. Finalen blev en tillknäppt historia där FC K3 backade hem och satsade på kontringar. Real Husby hade ett par bra skottlägen men sköt strax utanför flera gånger. Finaldomare Pasi Prasad hade fullt sjå ett tag att hålla ordning i matchen då det hettade till i närkamperna men är det final så är det. Det stod 0-0 länge och väl men till slut lyckades inte K3:s målvakt hålla fortet längre utan fick kapitulera och släppa in 0-1. Ett resultat som stod sig tiden ut. Därmed blev Real Husby herrmästare i Korpen Stockholm Cup 2013. Klart rättvist!


Herrmästare: Real Husby med såväl supportrar som egen fotograf.

I damklassen visade det sig att Grupp D var den grupp som var svårast då bägge finallagen kom därifrån. Något som Sju Sorters Kakor kan skriva under på. De brukar vanligtvis gå långt men åkte nu ut redan i gruppspelet. Från de fyra grupperna gick åtta lag vidare till slutspelet som tog vid direkt efter avslutat gruppspel. Råggan, Lite Bättre FC, BK BK, Stockholm Snipers, LFC Ladies, Runby IF, Västertorp och Ulven Ladies var de lag som kvalificerade sig till kvartsfinal. Förutom Runbys klara 3-0 seger över LFC så var det jämna matcher som slutade med uddamålsseger.

I semifinal möttes Ulven Ladies och BK BK medan Runby tog sig an Råggan. Ulvens damer med kapten Jessica Walldén i spetsen bärgade finalplatsen via knapp 1-0 vinst medan Råggan fick det enklare mot ett Runby som verkade ha bränt sitt bästa krut. 3-0 slutade den semifinalen. I finalen möttes alltså ettan och tvåan från Grupp D och det var Råggan som visade sig ha bäst ork kvar och vann rättvist med 2-0. Lagledare Tommy Pettersson och coach Tobias Tegnestrand jublade ihop med sina spelare och Ulven var inte alltför nedslagna utan såg sin andraplats som en stor framgång.


Dammästare: Råggan

I mixklassen framstod Joy Division FC tidigt som klara favoriter. De hade ett vasst lag där framförallt tjejerna imponerade stort med fin teknik och grymt spelsinne. Gott & Blandat, En mix av Sthlms bästa och Bea såg också heta ut men den stora frågan var om någon av dem hade kapaciteten att rå på Joy Division. Det skulle dock visa sig att de aldrig fick chansen då de otippat åkte ut i kvartsfinal mot sina övermän och kvinnor i FC Schmetterlinge, Bara Bajare & Co samt ISUS.

I semifinalerna möttes istället Bara Bajare och FC Schmetterlinge samt Joy Division och ISUS. Bara Bajare ledda av spelande coachen Sébastien Gustin hade blandat och gett under cupen men visade gryende form hela tiden vilket ledde hela vägen till final då man slog Schmetterlinge med matchens enda mål. Den andra semin blev inte lika spännande då ISUS inte hade så mycket att sätta emot Joy Division utan förlorade med 2-5. Finalen blev sedan en formsak då Joy Division var ett par nummer för stora för de grönklädda bajarna. 5-0 slutade matchen när finaldomare Mustapha Dahmani blåste av och ett sällsynt rättvist mästarlag i mixklassen hade därmed korats.


Mixmästare: Joy Division FC

Detta var troligen den mest lyckade upplagan av Korpen Stockholm Cup i innefotboll. Flytten från Brommahallarna till Liljeholmshallen blev ett rejält lyft då hallen är fräschare och det finns bättre ytor för uppvärmning och mellan matcherna-häng. Att det finns en välsorterad servering i Högalids IF:s regi gör inte saken sämre. Det var också en väldigt bra cup rent spelmässigt med massvis av bra lag och duktiga spelare. Vi fick se väldigt få röda kort och det var (oftast) god stämning mellan lagen. Något som de totalt 17 domarna kan ta åt sig en hel del av äran för men cred också till lagen som skötte sig exemplariskt.

Under söndagen testades ett nytt system för resultatrapportering där domarna via en speciell cupapp själva knappade in varje mål på sin telefon vilket gjorde att resultat och tabeller från dam- och mixklassen uppdaterades live på storbildsskärmar. En uppskattad finess som vi ska bygga vidare på. Framgent kan detta även kompletteras med skytteliga.

Men självklart finns det fortfarande saker att förbättra varför vi gärna ser att både spelare och domare fyller i en enkel enkät så vi vet vad vi gjorde bra och vad vi kan göra annorlunda. Enkäten hittar ni HÄR

Stort tack till alla deltagande lag, spelare, domare och supportrar! Vi ses väl 2014?


Resultat & tabeller

Fler bilder återfinns på vår Facebooksida

 

Kommentarer (2) -

2013-11-15 19:11:33 #

Först och främst ett grymt stort tack till Teljefors och kollegor på Korpen som arrangerade en grymt bra turnering!

Sedan ett stort grattis till Real Husby som stod som slutsegrare. Ni var riktigt härliga att möta i semi och en riktigt rolig match att spela!

DOCK... till den som skrivit artikeln. Matchen mellan Sjöängen - Real Husby slutade 2-4 och inte 1-5... en petitess men rätt ska ändå vara rätt ;)

David Sparf - Sjöängen | Reply

2013-11-20 15:39:25 #

Rätt ska vara rätt, det är rättat nu Smile

Henrik | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN