Träningsglädje, inte träningshets!

Av Henrik Teljfors den 20 november 2013
Kategorier: Cheerobics, Gruppträning, Zumba


Söndag 20 oktober var det premiär för Korpen Stockholms nystartade träningsevent Go Korpen dit ett trettiotal träningsglada människor tagit sig. Det skrattades och svettades i Alvikskolans gympasal och bjöds på goodiebags, frukt, dricka och kolor. Dessutom arrangerades en tävling där en termins fri träning fanns med bland priserna.

Korpen Stockholm är en stor idrottsförening med allt från handboll, fotboll, innebandy och basket, men i helgen låg allt fokus på gruppträningen. Deltagarna fick dansa Zumba, vars latinska och afrikanska influenser ger mycket kondition, glada munnar och svettig panna. De fick även testa på Piloxing och Cheerobics - två nya träningsformer till vårterminen. Piloxing är en gruppträningsform uppdelad i tre block - dans, boxning och pilates. Passet ger styrka, koordination och uthållighetsträning, vilket även Cheerobics gör. I det passet använder man sig av pom poms i vitt och blått som skakas i takt till musiken - en perfekt distraktion när mjölksyran börjar göra sig påmind! Denna träningsform är väldigt ny i Sverige och kommer från London. Där började den då man tyckte att Cheerleading var en rolig sportform att borde spridas till fler än bara de aktiva inom den idrotten. Så med lite cheer, aerobics och pom poms så skapades träningsformen Cheerobics.

– Jag har aldrig testat det förut så det ska bli kul. Jag brukar aldrig köra gruppträning annars utan håller mig till handboll, berättar en av deltagarna som är där i sällskap med sin mamma. De fick reda på arrangemanget av instruktören Lisa Lennartsdotter Ermann som berättade om eventet när de träffades på en kurs. Mamman och dottern sitter nu på en plint vid väggen, andas ut och vilar benen tio minuter innan nästa pass börjar.


”Livskvalitet åt alla genom motion, rekreation och friskvård i gemenskap. Alla är välkomna i Korpen!”  är Korpens verksamhetsidé och vision, vilket speglar allt som de står för som förening. Allt känns så avslappnat och det handlar om träningsglädje, inte träningshets. Instruktörerna skrattar åt sina misstag, musiken krånglar lite och de visar hela tiden alternativ så att träningsformen kommer passa just dig och din förmåga, då vi deltagare är väldigt spridda i åldrar och träningsvana.

Cirka två timmar senare står alla rödflammiga, andfådda men med raka nöjda hållningar. Det bjuds på äpplen och smaksatt vatten medan två instruktörer ställer sig på scenen för att lotta ut de tre vinnarna av tävlingen innan vi fortsätter med det sista passet för idag. Det blir en återknytning på dagens början, nämligen Zumba! Den sista energin dansas ut till svängiga låtar och en liten tjej, inte mer än tre år gammal, ansluter till gruppen och dansar med bakom sin mamma.

När Zumban är färdigdansad och Lisa med sina kollegor tackat för idag och applåder klappats, så börjar deltagarna packa ihop sina saker. I handen bär alla en grön goodiebag med bland annat ett presentkort på ett gruppträningspass, vattenflaska, hårband och ett armband.

– Jag är supernöjd, det här ska jag göra oftare!, säger en av deltagarna medan hon gör tummen upp.

Karin Ellner
karinellner@hotmail.com


Läs mer om Korpen Stockholms gruppträning här!
 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN