Årets korplag tackar för sig

Av Carlis Fridlund den 05 december 2013
Kategorier: Fotboll, Lagsport

 
Tiden går fort när man har roligt, speciellt om man som Skicka BK uppbär hedersomnämnandet Årets korplag. Men 2013 lider nu mot sitt slut och det är dags att summera Skickas år som titelinnehavare. Korpgluggen tog ett snack med Ledningen för att stämma av en på många vis händelserik säsong

Hej Skicka! Läget?
– Hej Korpgluggen! Läget är riktigt bra. Absolut alla tummar och tår upp!

Ännu ett år lider mot sitt slut. Hur skulle ni sammanfatta fotbollssäsongen 2013?
– Vår sportsliga ambition inför 2013 var att vi siktade på serieseger. Ett mål som i början av säsongen kändes ganska omöjligt och hopplöst. Men efter en makalös höstsäsong där vi endast tappade tre poäng. Vi lyckades slå samtliga lag som vi inte slagit tidigare, inklusive de så långt obesegrade seriesegrarna Öisarna, så vi slutade till slut på en andra plats. Vi är såldes Stockholms näst bästa mixlag just nu! I alla fall på den södra sidan, men det är den som gäller.


– Som helhet har det varit ett år där vi överträffat oss själva gång på gång! Utöver det så tror vi även att vi har tagit mixfotbollen till en helt ny nivå med det briljanta spel vi hade under hösten. Vi har liksom levt upp, det är bara hoppas att alla hänger med.

Några höjdpunkter?
– Utan tvekan när vi i sista matchen fick tvåla dit de suveräna seriesegrarna Öisarna med 3-1. Det var något magiskt i luften den kvällen. Detta var deras enda förlust under året och vi hade tidigare aldrig slagit dem, eller ens varit i närheten för den delen heller.


Några lågvattenmärken?
– Vår 1-2 förlust mot IAC Stockholm nu i höstas. Inget ont mot dem, IAC är på G, men vi gav verkligen bort matchen med två enkla misstag.  Misstag som inte ska ske på den här nivån ni vet... Alternativt, vårt straffuttåg från Korpen Pressbyrån Cup, men det var på något sätt ändå väntat.

Mest minnesvärt?
– Den sista veckan, som innehöll: en intensiv träning i totalt jävla mörker, bragdmatchen mot Öisarna, samt den avslutande lagfesten på lördagen där vi dels körde fotbollsgolf i svår terräng, prövade gaelisk fotboll och hade en finfin fest inpå småtimmarna.

Vad gör ni nu då, i väntan på nästa säsong?
– Vi ser för tillfället över de kontrakt vi har. Vilka som ska förlängas och inte, det är mycket pappersarbete just nu. Vi för även dialog med våra scouter ute i världen och ser vad de har haft för sig under hösten. Kanske blir det något köp innan året är slut. Annars har laget ledigt på obestämd tid, men när som helst kan vi i ledningen få ett ryck och dra igång försäsongen. Mer troligt förr än senare eftersom att vi på festen kom fram till att vi kom i gång för sent detta år.

Som Årets korplag har ni ju varit punktmarkerade av Korpgluggen. Men på vilka andra sätt har ni märkt av det?

– Närkamperna har varit tuffare och kändisfaktorn mer påtaglig än tidigare.


Och snart är det över. Året som Årets korplag, vill säga. Hur känns det?
– Extremt vemodigt, om vi ska vara ärliga. Men det finns andra lag där ute som behöver berätta sin historia, vilken vi ser fram emot att höra, men för alla er som trodde att detta var Skickas 15 minutes of fame - ni har fel. Ni kommer att se och höra mer från oss. 

Vad har Skicka BK för högtflygande planer inför framtiden?
– Mixchampionsleague 2014 samt manifestera utanför Korpens HQ tills vi får konstgräs varje match kommande säsong.

– Hur som helst, tack för i år! Tack alla motståndarlag, tack alla domare, tack Korpen, tack "alla" ni som kom och hejade på våra matcher. Tack även till gruset i Skarpnäck för fina skrubbsår och en svårspelad plan!

Korpgluggen tackar Skicka BK och alla som följt Årets korplag. Vill du att ditt lag får den stora äran att bära upp titeln 2014?
Håll då utkik efter det utskick som går ut till alla Korpen Stockholms lagledare!

[youtube:6cP2bcKpXNA]
Favorit i repris: Musikvideon "Skicka BK Style"


Tidigare artiklar om Skicka BK:
Lagfokus: Skicka BK
Årets korplag korat!
Årets korplag fortsätter sikta uppåt
Årets korplag stärkta av förlust
Skicka BK:s cupdagbok
Årets korplag släpper musikvideo


Skicka BK:s bloggLägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN