Ett nytt spännande Korpenår


2013 var ett mycket lyckat år för Korpen Stockholm som i princip undantagslöst har expanderat verksamheten. Men istället för att jämra sig över växtvärk är inställningen att fortsätta bli större och ännu bättre under 2014.

2014… Vid det här laget har vi väl börjat vänja sig vid tanken på att det är ett nytt år. I vanlig ordning rymmer det nya året löften om bättring, inte sällan genom inköp av gymkort eller nya löpardojor som tyvärr tenderar att användas alltmer sällan från och med månnadsskiftet mot februari. Korpen Stockholm lämnar sitt eget nyårslöfte som innebär en rad spännande nyheter och hopp om att höja såväl kvalitet som kvantitet ytterligare.

Vi har redan berättat om satsningen på hälsa och gruppträning, som ni kan läsa mer om på den nya bloggen Hälsa på Korpen. Dessutom planerar Korpen Stockholms lagidrott, som hade ett rekordstarkt fjolår, ingalunda att trappa ner, utan snarare att lägga i ytterligare en växel. Vi har pratat med Mattias Drotz och Henrik Teljfors på Korpenkansliet om hur de ser på det gångna året och framtiden.

Vad ser du som de största höjdpunkterna från det gångna året?

Mattias: Det roligaste med fjolåret var ökningen av antal lag. Det känns som ett kvitto på en bra och fungerande verksamhet. I bordtennisen har vi ökat igen och gått från strax under 100 lag i somras till 112 lag just nu. I innebandyn ser det likadant ut, runt 200 lag i början på 2013 och nu är det 226 lag. Basketen har även fått två serier för första gången på herrans massa år.

Henrik: Höjdpunkterna har varit många i år. Fotbollen och bordtennisens explosionsartade tillväxt där fotbollen för första gången i historien kom över 700-vallen och bordtennisen spräckte 100-gränsen var såklart höjdare. Vi arrangerade för första gången träningseventet Go Korpen! där deltagarna fick chansen att testa olika träningsformer och på hälsosidan lanserade vi Korpens Arbetsplatspaket där företag kan tävla mot varandra. Vi involverade oss i Hallar i Stockholm.Nu där vi tillsammans med de stora inomhusidrotterna försöker påverka Stockholms Stad att ta itu med den akuta hallbristen. Vi arrangerade en uppskattad konferens med styrelse, domare, instruktörer, kommittéer och personal i syfte att öka antalet ungdomar i verksamheten. Slutligen måste jag även nämna det faktum att vi lyckades rädda merparten av innefotbollen som stod utan hemvist då Brommahallarna revs under sommaren. Men tack vare gott samarbete med Idrottsförvaltningen kunde vi flytta verksamheten till olika hallar runt om i stan. Där föll en sten från mitt hjärta.

Mattias Drotz har huvudansvaret för Korpen Stockholms innebandy, bordtennis, basket och boule.

Vad har vi att se fram emot under 2014?

Mattias: Vi ska fortsätta arbetet med öka kvantitet och kvalité. Vore kul om ännu fler började använda poängligan i innebandyn.

Henrik: Det ska bli spännande att se hur vi ska följa upp 2013. Bland nyheterna kan jag avslöja att det blir en utökad satsning på vår årliga fotbollscup på Östermalms IP i början av juli där vi kommer utöka speltiden och ha fler events på arenan för att förbättra evenemanget ytterligare. Konceptet med upptaktsträff inför fotbollssäsongen som var så uppskattat ifjol återkommer också. Vi kommer arrangera Go Korpen! i lagidrott för första gången i mars och det blir en utökad satsning på bordtennisen i form av Korpen Stockholm Cup som nu har en huvudsponsor i form av Butterfly Store. Det blir ett spännande 2014!


Några spännande nyheter du kan avslöja redan nu?

Mattias: Innebandycup och bordtenniscup helgen 26-27 april i Liljeholmshallen! Det kommer att bli välarrangerat med många starter.

Henrik: Personligen hoppas jag såklart att fotbollen fortsätter öka och att vi får större tillgång till konstgräsplaner i år eftersom efterfrågan är väldigt stor. Min förhoppning är att vi förutom att ha renodlade konstgrässerier även får så mycket konstgrästid på vardagar att högsta serien i grusklasserna också kan spela på konstgräs. Idag är det bara herrarna som har den möjligheten där Herr Elit Norr och Söder spelar på konstgräs. Det vore på tiden att även Dam och Mix får det.

Henriks förhoppning infriades f.ö. strax efter att denna intervju gjordes. Hans förhandling med bokningen på Idrottsförvaltningen blev nämligen så lyckad att det blir konstgräs även för Dam och Mix. Läs mer i 2014 års fotbollsinbjudan

Hur lyckat var Korpen Stockholms 2013 egentigen? Läs mer här!

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN