Lagfokus: Claymoore United

Av Henrik Teljfors den 05 februari 2014
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Tävlingen Årets korplag startades ifjol, då tog mixlaget Skicka BK hem titeln efter en stenhård kamp mot bland andra Herrenknecht och La Squadra Bella Calcio. Nu är det dags att utse Årets korplag 2014 så ta chansen att skicka in ert lags historia. De bästa presentationerna kommer läggas upp här i Korpgluggen. Först ut är fotbollslaget 
Claymoore United som bildades 1483 i Nordirland. Eller?

Claymoore United bildades redan 1483 på Ulstrs gator i Nordirland (det är inte sant, vi bildades 2005 i Stockholm). Laget har bestått av samma stomme sedan starten, och vi har hela tiden drivits av spontanidrott. När lagmedlemmar skaffat familj och jobb som tar mycket tid har fotbollen alltid hållit ihop gruppen.

Känslan av att få vara fotbollsproffs en kväll i veckan är ovärderlig för oss normalbegåvade fotbollsspelare, särskilt när vi vinner. Sedan starten 2005 har vi klättrat från Division 18 till att nästa år spela i Division 1 Södra.

Målet: att spela på konstgräs!
Vår målsättning har länge varit att ta oss upp till Herr Elit, för att få spela på konstgräs. Att byta till konstgrässerien var aldrig något alternativ - vi skulle vinna oss fram till "de stora arenorna". Nu har vi fått beskedet att vi kommer att spela på konstgräs nästa år, och därför får vi sätta nya mål. Varför inte "Årets korplag"?


Claymoore United i rugbyinspirerade matchtröjor på klassiska korpplanen Johannesdals BP i Vårberg

Vårt bästa korpminne
Vi har många bra minnen från våra år i Korpen Stockholm. Men det har bara blivit roligare och roligare så det måste vara hela förra säsongen, då vi var extremt nöjda med allt och hade den bästa domaren hittills (Harri Varonen, red.anm). Seriesegern var grädden på moset.

Varför spelar vi i Korpen och inte i riktiga seriesystemet?
För att det är enklare. Vi vill spela fotboll och inte hålla på med en massa pappersarbete!

/Simon Lublin
Styrelsen, Claymoore United

[youtube:mwfYZFIOyGk]


Hur ska man göra för att bli Årets Korplag 2014? Du hittar all info här!

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN