Det kom ett mail till kansliet...

Av Henrik Teljfors den 20 februari 2014
Kategorier: Gruppträning, Zumba


Det kom ett mail till kansliet från en medlem som börjat dansa Zumba med Korpen Stockholm och som nu känner sig både gladare och piggare än förut. Här är hennes berättelse.

"Att börja träna Zumba på Korpen Stockholm var det bästa jag har gjort på många år. Jag har inte tränat aktivt på många år och tröskeln blev allt högre för att börja igen. Jag tänkte väl att jag fortfarande var i relativt gott skick även om byxorna börjat strama och trapporna blev allt svårare att gå upp för. Som en slump råkade jag få reda på att man kunde anmäla sig till en Zumbakurs i Gubbängsskolan varje måndag fram till jul. Jag beslöt att inte tveka. Hur farligt kunde det vara?

Det var riktigt spännande att för första gången på många år gå ut och handla sig ett par träningsskor. Men ju närmare startdatumet kom desto läskigare blev det. Frågor som "Kommer de andra vara mycket duktigare än jag?" "Kommer jag vara i sämst skick och tänk om det bara är en massa vältränade 20-åringar med på kursen?" blev allt vanligare. Det var med nervösa kliv jag gick den första måndagen men jag dansade hela vägen hem. Det var väldigt roligt! Så gott som alla var nybörjare och jag slapp känna mig utanför. Stegen gicks igenom i lugn takt och var lätta att få till och man rycktes med av den glada och uppryckande musiken. Instruktören Lisa Lennartsdotter Ermann hade ett strålande humör och peppade alla till max. Man möttes alltid av ett strålande leende och behövde aldrig känna sig utanför eller "dålig". Man kände sig fullständigt trygg och ingen var bättre än någon annan även om vi alla var i olika åldrar och med olika bakgrund.

För varje gång blev vi mer varma i kläderna. Stegens svårighetsgrad steg men det var utan att man märkte det. Danserna blev bara roligare och Lisa utmanade oss allt mer. Vi fick prova på att dansa i olika lag och sångerna ändrades tillsammans med stegen och nästan varje gång var det med en ny låt som vi fick lära oss. Men stegen var av samma karaktär så det gick lätt att lära sig och man blev peppad och Lisa uppmuntrade alltid med glada rop, gester och beröm efter varje låt.

Jag fick mer självförtroende efter denna höst och har nu gått vidare och börjat träna på allvar. Trapporna känns inte lika svåra att gå upp för och byxorna har smått börjat hänga runt höfterna. Jag är mycket gladare och piggare och jag vill uppmuntra alla att delta. Visst kan det kännas motigt i början men efteråt kan man inte sluta dansa och just nu känner jag mig som Korpens egen solskenshistoria!"

//Lotta Lindén

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN