Lagfokus: BK Brännkyrka

Av Carlis Fridlund den 07 mars 2014
Kategorier: Lagsport, Rinkbandy

Tävlingen om vilka som blir Årets korplag fortsätter och denna gång kan vi presentera ett lag med anor. I hård konkurrens med fotboll och innan innebandyn, var hockeybockey Korpens största lagsport. Idag kallas det rinkbandy, och där återfinns än idag ett av Korpens äldsta fortfarande aktiva lag: BK Brännkyrka. Peter Hellman berättar om laget han representerat i 44 säsonger.

Vi började spela rinkbandy i slutet på 60-talet. Undertecknad har spelat i 44 säsonger. Från början hette vi T2C och gick i andra ring när vi gick upp på Korpens kansli och anmälde oss hos Kent Hertzell (tidigare ordförande i Hammarby). Vi gick alla i Brännkyrka och var ett kamratlag från Brännkyrka Läroverk/Gymnasium.

Första åren var vi för många i laget och fick lotta om vilka som fick och inte fick spela. Några år senare slog vi ihop laget med BK Kent som också var ett lag från Brännkyrka (där Kent Hertzell också var delaktig). I samband med detta bytte vi namn till Brännkyrka.

Åren gick vi började spela på naturis i de södra förorterna: Gubbängen, Årsta, Norra Latin, Kärrtorp, Enskede, Mälarhöjden och Hagsätra. Sedan blev det konstis på Östermalm, Vårberg, Hagsätra och Kärrtorp. I början vann vi mycket och de sista 20 åren har våra söner förstärkt laget. Idag är de stommen i klubben.

Vi spelade i år i div 6 i kvällsserien.  Vad vi kan konstatera är att domarna aldrig varit bättre (vi har haft 3 olika), vaktmästaren på Kärrtorp gör mycket bra is och det ges goda förutsättningar för ett rent spel. I vissa fall får vi spela kl 22.00 på Mälarhöjden men då får vi alltid fullt lag...

För några år sedan vart det obligatoriskt med siffror på våra tröjor. Vi använde våra gamla röda tröjor inköpta hos Skridsko Johan i Blackeberg, men vi gjorde själva siffrorna med svart målarfärg. Någon vart spegelvänd och några tröjor fick samma nummer så vi adderade bara ytterligare en nolla på dessa. Sparsamt och personligt!

Undertecknad har varit med i 44 säsonger och har alltid prioriterat rinkbandyn. Jag har rest mycket, men matchat min kalender med rinkbandyn. Jag har missat tre matcher under alla dessa år varav två pga tjänsteresor till Kina respektive en till USA.

När vi startade fanns inte innebandyn. För flera år sedan började vi upptakten med innebandy -numera avslutar vi med en boule, poker eller bowlingaktivitet i slutet av säsongen.

Tack Korpen för att ni finns!
MVH/Peter Hellman

 

Hur gör man för att bli Årets Korplag 2014? Du hittar all info här!

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN