Lagfokus: Pumorna

Av Carlis Fridlund den 10 mars 2014
Kategorier: Fotboll, Innebandy, Innefotboll, Lagsport


Snart är det dags att kora Årets korplag och ifall ni vill vara bland de nominerade är det hög tid att skicka in er lagpresentation. Dagens tävlingsbidrag kommer från tioårsjubilerande fotbolls- och innebandytjejerna Pumorna.

I år firar Pumorna 10 underbara år som korplag. Vad är då hemligheten som gör att Pumorna fortsätter att stå starka och enade år efter år? Svaret är enkelt, kärlek, sammanhållning, engagemang, vänskap, styrka, laganda, gemenskap och utmaningar, ett vinnande koncept i alla lägen!

Pumorna föddes en dag i september år 2004 tack vare Catha Sjögren:
– Jag saknade träningen under min föräldraledighet och längtade tillbaka till idrotten. Ville komma igång, men hade svårt att motivera mig. Bästa sättet var att lira i ett lag med sköna lagkamrater som också ville träna hårt, svettas och skratta tillsammans. Då skulle det inte vara svårt att ta sig i väg till träningspassen! Att träna själv kändes inte lika kul. Att få peppa och bli peppad - ger så mycket mer! Såg en lapp i en simhall som Korpen hade satt upp. "Vill du spela innebandy med Korpen"? Ja visst tänkte jag, och tog kontakt. Jag vill spela ringde jag och sa. Men det var svårt att ta plats i ett lag fick jag till svar, så jag fick rådet att starta ett eget. Sagt och gjort!
Där och då föddes vi – Pumorna!


Pumornas debut gjordes på innebandyplanen, men vi kände ganska snabbt att det inte räckte med utmaning för oss. I april 2005 kom debuten för Pumorna även på fotbollsplanen och sedan dess har det spelats både fotboll och innebandy för Pumorna. Vi både tränar och spelar matcher. Intensiva veckor lirar vi tillsammans 4-5 gånger i veckan. Namnet var en självklarhet för Catha. En puma är smidig, stark och förknippas med egenskaper som ledarskap, kraft, intelligens, trohet, engagemang och djärvhet, egenskaper som stämmer bra in på medlemmarna. Inte nog med det, pumor är även väldigt heta, vilket inte är fy skam på en blandad kompott med tjejer i åldrarna 20-51, där alla är lika viktiga för laget.


Vi är ett lag som lägger ribban högt, tror på oss själva och har en enorm vinnarskalle. Det viktigaste för oss är inte att vinna, även om alla älskar det! Vi är främst en gemenskap. En grupp där alla medlemmar är värderade som familjemedlemmar. Vi ses inte bara på fotbollsplanen. Vi går på stan tillsammans. Vi kollar på sport tillsammans. Vi går på konserter. Vi går på galor. Vi reser. Vi springer. Vi umgås. Vi har roligt. Vi gläds åt varandra. Vi hjälps åt. Vi stöttar och vi finns där för varandra. Vi är barndomsvänner och nya vänner. Bästa vänner. Det känns som att vi är överallt hela tiden.

Sommaren 2013 gjorde Pumorna entré utomlands, då vi deltog i Prague’s Barrel. En resa som kom att bli oförglömlig. Bra väder, fantastisk sammanhållning och en hel del kämparglöd tog oss hela vägen till final. Väl i finalen hade vi oturen att förlora på straffar, men tog hem silvret, vilket inte är dåligt det heller, men förlusten sved. Trots förlust var Pumornas namn på allas läppar, damlaget från Sverige som i mångas hjärtan var nummer ett.

Pumorna tar sig in i allas hjärta, och när vi väl har kommit in är vi där för att stanna. Att en lagkamrat har tatuerat in Pumorna på benet säger en hel del om kärleken till ett lag. En gång en puma, alltid en puma!Hur gör man för att bli Årets Korplag 2014? Du hittar all info här!

 

 

[youtube:NV1zoPjzg8I]


Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN