Lagfokus: Great Balls

Av Carlis Fridlund den 16 mars 2014
Kategorier: Bordtennis, Lagsport

Nästkommande söndag löper tiden ut för de lag som vill ha chansen att vinna den brottartunga titeln Årets korplag. Missa inte chansen till ära, berömmelse och, om inte rikedom, så åtminstone segerpremier värda tusentals kronor. Gör som dagens nominering, bordtennislaget Great Balls, och skicka in berättelsen om ert lag!

År 2009 så samlade vi ihop oss. Vi hade spelat rundpingis på Södermalms legendariska Högkvarteret och Ugglan, mötts på fikastunder och i allvarliga konversationer om bordtennisens förträfflighet och möjligheter.

Vi bestämde oss, nu är det dags – nu startar vi ett lag. Två veckor senare hölls en omröstning på sociala medier om vårt stundande namn – och där röstades Great Balls fram som nummer ett. Great Balls har sedan dess klingat som ljuv musik och med en komposition av en sällan skådad spelglädje, en iver över resultatlistan och hejarop och viskningar om framtida segrar och topplaceringar.

Vi drömmer om veteran-VM och Euro(HBTQ)games i Stockholm 2015, vi drömmer om att få till den där serven och den ultimata dubbeln och om den kvällen då varje boll går rätt. Men framförallt om alla kvällar vi får spela pingis.

För vi är redan världsmästare i en sport där alla kan vara med. Alla har vi gått vår egen väg och tar inte alla toner enligt den normativa skolan, utan spelar i mellanregistret. I det skeva har vi fattat ett grepp kring racket– där hamnar bollen precis där vi vill fast på ett helt annat ställe och sätt.

I vårt seriespel blir vi ofta imponerade av våra motståndare, vi viskar ”wow” och ”bra” till den vackra smashen och småpratar om det mysiga i att få vara så härliga med varandra och andra, men ändå med en enorm och urkraftig iver att vinna. Korpen rymmer allt detta.

Mellan matcherna sitter vi som med tipsextra, kalkylerar och undrar; var har vi placerat oss och hur blir vår taktik till nästa omgång?

Just nu ligger vi sist i vår serie, division 7. Men det är egentligen högst irrelevant. Vi har kul. Vi är vinnare. Vi har allt vi behöver. Vi älskar bordtennis. Vi är Great Balls; Lina, Lena, Anna och Kalle.

Vänliga hälsningar från Great Balls genom
/Lina

 
Hur gör man för att bli Årets Korplag 2014? Du hittar all info här!

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN