Lagfokus: Rhodos

Av Carlis Fridlund den 18 mars 2014
Kategorier: Lagsport, Rinkbandy


Snart är det dags att kora Årets korplag och om ni vill vara bland de nominerade börjar det bli bråttom att skicka in er lagpresentation, för på söndag rinner tiden ut. Dagens nominering kommer från rinkbandylaget Rhodos.
Det var rekordkallt vintern för fyra år sedan. Sena söndagskvällar i januari kunde temperaturen falla ner under minus 20 grader. Och ljudet av grusade förhoppningar gick rekordsnabbt genom den tunna luften över uterinken på Kärrtorps IP. Vecka efter vecka.

Vi hade köpt begagnade skydd och hjälmar på cykel- och skidbytarbutiker i Stockholms södra förorter för ett par hundringar var. Vi hade nytryckta, blå tröjor med en koloss över bröstet. Vi var vuxna män på 80 kilo och 190 centimeter klädda i bandybyxor för pojkar.


Vi stod sex pers på planen och tio i båset, och de flesta av oss hade inte stått på skridskor sedan i mitten av 90-talet. Vissa av oss hade aldrig spelat förut. Vi ställdes mot effektiva femmor av före detta hockeyspelare utan avbytare, som satte ett mål i häcken på oss varannan minut hela matchen igenom. Varje medveten eller omedveten räddning i målet var en framgång. Varje mål framåt en rusande kollektiv glädje.

1-12, 2-10, 3-7

Ändå startade vi varje match lika förutsättningslöst och lika aningslöst. Vi tänkte att just denna kväll skulle bli annorlunda, att spelet plötsligt skulle börja stämma, försvar och anfall. Alla torsdagskvällar som vi hade investerat på en liten skolplan som vi själva plogade, utan sarger, bland lekande föräldrar och barn, skulle äntligen ge avkastning.


Men ettan kom, och tvåan kom, och trean, fyran, femman, och någon av oss drog på fullaste allvar upp strategier i halvtid som skulle lösa krisen, men även sexan kom, och sjuan, och så vidare. Vi köpte nya skridskor och hjälmar, plöjde ner en del pengar i sporten. Vi hyrde ishall och spelade innebandy för att öva upp känslan med klubba och boll. Vi fortsatte att förlora, ta stryk, ta en dusch, och hoppas på bättring nästa gång. Varje ny match en ny möjlighet att spela precis så som vi hade spelat på träning, när allt hade stämt, när passningarna satt på bladet och när vi åkte skridskor.c

4-5, 2-7, 2-3


Vi fortsatte att förlora, men med mindre siffror. Vi var fortfarande kassa spelare – ett gäng snickare, läkare, tidningsformgivare, konstglasblåsare och tjänstemän vid myndigheter och verk, med knapp erfarenhet av vinteridrott – men vars åkning och teknik allt mer började hitta gemensam riktning.
Vandringspriset “Matchens pelare” som tilldelas den som laget tycker gjort den bästa prestationen varje match.

Vi har till och med vunnit matcher. Men historien om föreningen Rhodos är inte den om ett strykgäng som reser sig tillsammans och överkommer även den starkaste motståndare, mot alla odds. Den handlar om att alltid tro på vinst, och att alltid sträva i motvind. Och om att det alltid finns någon person som ställer sig i första ledet för att göra motståndet mindre för sina medspelare. Den personen är Veckans pelare.

Vecka efter vecka, var och en efter egen förmåga.

3-3, 4-6, 5-4

Hic Rhodos, Hic salta.
Ö: Här är Rhdos, hoppa här. K: I betydelsen "visa här och nu vad du kan". Ursprungligen ur en av Esopus fabler när en idrottsman uppmanas visa vad han kan när han skryter med att ha gjort ett stort hopp på Rhodos.Hur ska man göra för att bli Årets Korplag 2014? Du hittar all info här!

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN