Lagfokus: Bågen

Av Carlis Fridlund den 21 mars 2014
Kategorier: Bordtennis, Lagsport


Kampen om att bli Årets korplag är inne på målrakan och igår var sista dagen att skicka in ert bidrag. Vi har två lag kvar att presentera innan juryn utser de nominerade. Det ena bidraget kommer från bordtennislaget Bågen.

Vårt lag heter Bågen och är ett av de äldsta av alla 100 korplag i bordtennis. Vi deltog för första gången då Korpen Stockholm gjorde nystart våren 2006. Då fick vi ett namn tilldelat. Det var Foppa. Vi slogs med våra numera bästa vänner Sudden om bottenplatsen och så här slutade den första Korpenserien i bordtennis i Stockholm i modern historia:

Familjebostäder 12 10 0 2 46 - 14 20 
Ersta 12 9 0 3 48 - 12 18
Långbro 12 9 0 3 40 - 20 18
BISE 12 6 0 6 28 - 32 12
Lag Lidas 12 5 0 7 22 - 38 10
Lag Sudden 12 2 0 10 16 - 44 4
Lag Foppa 12 1 0 11 10 - 50 2

Säsongen efter bytte vi namn till Bågen, då två av tre bor i bostadsrätten Bågen på Södermalm och det var i källaren där vi övade när fruarna snackade bäbisar i lägenheten. Nästa säsong, nu i Bågens namn, blev det bättre och vi klättrade förbi just Sudden. Sedan har det fortgått och trots vår tröga start la vi inte av. Vi har faktiskt även för något år sedan, hösten 2011, vunnit 2-manna korpen division 1. Både slutspelet, så kallat Champions League, och Serien har vi lyckats vinna. Även 3-manna har vi varit med sedan seriestarten och har även där en inteckning i pokalen. Laget har utökats något då vi småbarnsföräldrar inte hade hundra procent tillgänglighet utan då och då fick ringa in hjälp från betydligt äldre kamrater utan småbarn. Så här lät det i vårt reportage om detta från 1 april 2009:

Stort manfall igår så vi fick som sagt kalla in en ny spelare till Bågen. Tomas lagkamrat i Spånga: Anders. Nu är du inte äldst längre i laget, Claes, men jag hoppas du vill fortsätta som sponsor, ändå även om du inte sponsrar ungdomsidrotten längre. Anders var en fin förstärkning och han höll ungefär samma klass som vi andra i laget, så det var absolut ingen försvagning igår. I första matchen mot Team Hölm öppnade han med en solkar seger med 3-0, vilken debut!

Det är det som gör oss så unika är att vi efter varje match skriver ett referat till de kamrater som inte kunde vara med. T.ex. skrevs det så här oktober 2006:
Vi spelade stundtals bra igår men har för många enkla misstag. Enda sättet att minska på det är mer träning, vad sägs om imorgon kväll (torsdag)? Claes, förlåt om jag satte hård press på dig när jag tvingade upp dig mot lag Sudden. Var dock säker på att du skulle vinna mot honom, till och med jag slog honom förra året, dock efter en ganska jämn match. Tyckte det var bättre att toppa laget så vi skulle få en vinst. Man kan ju inte räkna med att Tomas återigen ska lyckas slå Ingvar även om det var nära. Hade jag istället spelat och förlorat hade det känts som en onödig förlust för hela laget. Lovar dock att jag inte ska banga ur i fortsättningen, det är ju trots allt bara korpen. Tomas, vi vill gärna ha ett matchreferat ändå. Har du börjat kolla på vad ett Kinaläger skulle kosta?

Här kommer ett sista utklipp från 8 års refererande från förra årets säsong:
Det här är förstås i första hand avsett för dig, Daniel. Synd att du inte kunde vara med i Liljeholmshallen igår kväll. Vi visste ju från början att det skulle bli en tuff kväll med möten mot både Hammaren och Strelac, men redan på uppvärmningen insåg vi att det skulle bli ännu jävligare än vi trott. Då såg vi nämligen att Milan till sitt lag Strelac hade rekryterat Anders L, som i tremannakorpen spelar för Wärmdölandet, och som slagit såväl Tomas som Daniel och mig. Något kaxigt sa jag i Strelacspelarnas närvaro högt till Tomas och Anders O: "Vilken tur att Milan inte fick tag i någon bättre än Anders L!" Den sistnämnde undrade då om det var nån sorts psykning på gång...

Men först den traditionsrika och prestigefyllda kampen mot Hammaren. Tomas och Anders O hade ambitiöst nog förberett sig minutiöst genom ett par timmars lunchträning under torsdagen, så det var inte mer än rätt att de tog hand om singlarna. Hammaren mönstrade Göran och Roffe. Micke kom för sent för att bli aktuell för singelspel. Tomas match mot Göran blev stenhård, första set 12-10 till Tomas och han hade sedan också en bra ledning i andra men tappade till 10-12. Tredje set knappt till Tomas, och om jag inte minns fel låg han i fjärde under rätt länge men lyckades vända till seger 12-10. Starkt! Anders O kämpade bra mot svårspelade och nära på omöjlige Roffe; det blev en svängig match där Anders vann ett set med hela 11-3 men förlorade ett annat med 1-11, och han fick i fjärde set ge sig med 9-11...
Nåväl i år är det nog som så att vi får se om upp lite extra. Vi har varit i botten, i toppen men nu är vi nog på väg ner mot botten igen. Pingiskorpen är otrolig hård. Vi har vunnit mot nuvarande serieledarna i höstas men det hjälper oss inte. Nu när vi är på nedflyttningsplats, men kul har vi ändå.

Hälsningar/
Tomas, Lag Bågen (Daniel Östergren, Tomas Helmfridsson, Claes Bergsten, Anders Nystrand och Anders Olsson)

 

Hur ska man göra för att bli Årets Korplag 2014? Du hittar all info här!

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN