Lagfokus: IFK Left

Av Carlis Fridlund den 24 mars 2014
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport

Snart skall Årets korplag koras och Korpen Stockholms jury har ett minst sagt delikat jobb att se fram emot för att skilja agnarna från vetet. Men först, sist ut bland de nominerade, presenterar Korpgluggen IFK Left.

Vi tänkte att även om det nog finns bättre historier kring uppkomst, samhällsnytta och integration kring andra korplag så tänkte vi ändå berätta vår historia då vi vill visa på den sprudlande energi som lyser som en aura kring vårt orangeblåa lag.

IFK Left startades under tidiga vårmånaderna 2013 då lagkapten, lagledare, skyttekung, materialare, skribent, festansvarig, värvningsansvarig och allt-i-allo Jonathan bestämde att det var dags att starta ett nytt korplag i Stockholm, efter sejouren som student och lagkapten för Tallinn 98-gänget IF i Lund. 

Således startades IFK Left. Namnet står för Lunds Elit Fast Tvärtom och namnet är något som genomsyrar hela klubben och organisationen. I sann korpanda så är det ett gäng trötta, avdankade gamla studenter som slutit upp och till skillnad från andra lag bildat en ganska trött och homogen grupp av revisorer, jurister, övriga ekonomer och systemvetare, som alla vigt sig till ett jobbarliv där arbetsgivare krämar ur all energi och tid ur spelarna - som egentligen endast finner en energikälla kring matcherna på söndagskvällarna på konstgräset och gemenskapen med grabbarna.

Varför vi ändå tycker att vi har en chans att vinna detta prestigefulla pris är för att vi nog har den bredaste och framförallt roligaste rapporteringen kring korpfotbollen, och med den vill vi gå i bräschen för och uppmärksamma korprapporteringen så att även fler lag ska ta åt sig av detta. Vårt mål är att få hela vår serie att skriva matchrapporter så att det blir en oerhörd prestige och att man lär sig om egenheter och om nyckelspelare i motståndarlagen och på så vis höjer hela intresset.

En idé kring att höja intresset tycker jag vore om ni i Korpen instiftade ett pris som "Årets Guldpenna" och försöka ingå ett samarbete med SvenskaFans eller liknande. Jag försökte själv att få andra lag att i vår serie förra året att hänga på att skriva rapporter men fick dessvärre inget svar. Så ett förslag att ta med er vore att kanske försöka boosta intresset kring att skriva om matcherna och försöka få lag som är sugna på rapporteringar att få spela i samma serie (i den mån det går såklart då vissa har helt olika preferenser kring spelplats och dag).

Vi tror vidare att vi genomsyrar hela korpens anda kring Fair Play och sportsmanship och även om vi har spelat en hel del matcher med tuffa tag så har domarna alltid tackat oss efteråt då vi ändå varit det lag som lugnat ner det hela och försökt ta det hela med en nypa salt och vi har berömt domarna och ge dem positiva ord när de häcklats under en match (även matcher vi själva inte spelat).

Det var nog allt för nu.


Reportagesida för IFK Left

 

 

Kommentarer (1) -

2014-03-27 15:56:59 #

Korpen Norrort lägger sin röst på IFK Left som har utmanat lagen i Norrort i försäsongscupen Errea Cup! Kul med lag som deltar i flera föreningars verksamhet! Stort lycka till både i cupen och i tävlingen Årets Lag!

Korpen Norrort | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN