Tre finalrysare i innefotbollen

Av Carlis Fridlund den 08 april 2014
Kategorier: Innefotboll, Lagsport


Den första söndagen i april var det dags för serieslutspel i innefotbollen för klasserna Dam, Mix och Ungdom. Korpgluggen hade förmånen att få bevittna fotboll när den är som roligast med såväl tuffa matcher, snöpliga förluster, snygga mål som nervkittlande straffdramatik.


Det här var ett slutspel som innehöll det mesta i fotbollsdramatik, som spelade på hela känsloregistret i dur och moll om vartannat. Släckta hopp och tomma blickar hos några varvades med glädjerus och jubel hos andra, för som alla vet är lyckan och besvikelsen sidor av samma mynt i fotbollen; det som ger idrotten sin omisskännliga nerv, för utan känslor är den ingenting.

Med utesäsongen om hörnet var det dags att avrunda innesäsongen. Rivningen av Brommahallarna gjorde att slutspelet blev lite annorlunda än tidigare år, med färre matcher på de två planerna i Farstahallen, dock över lag av högre kvalitet då bara topplagen i respektive division lyckades kvalificera sig till kvartsfinalerna.

I damfinalen ställdes Torpen mot Ulven Ladies. Torpet hade inga problem att vinna sin kvartsfinal där de vann mot TGC med fantasisiffrorna 10-0. Därefter fick de det betydligt tuffare mot Stockholm Snipers men lyckades med matchens enda mål sent i matchen ta sig till finalen. Ulven å sin sida kvalificerade sig via straffläggning mot La Squadra Bella Calcios damer och därefter 2-0 mot Gustav(s) Vasa i semin.


Ulven Ladies blev näst bästa damlag 2013-14

Det kändes som att det var rätt lag som mönstrade varandra i finalen, för det var tufft och svängigt. Det saknades inte målchanser, men dröjde ändå innan målet kom och då var det Torpet som till sist tryckte in bollen efter en trippelchans där bollen studsade i ribban innan den rakades i mål. Ulven Ladies var därefter bara centimetrar ifrån att kvittera, inte minst med ett mer eller mindre öppet läge i matchens sista flämtande sekunder. Torpet höll undan och fick höja segerpokalen för andra gången på de tre säsonger de deltagit.

– Jätteroligt! Vi hade lite flyt om jag ska vara helt ärlig. Det var väldigt jämnt, inget skönspel direkt, men hårt jobb från båda lagen. Vi fick till slut in bollen och det fick inte de, sammanfattade en nöjd Cathrine Åstrand finalsegern.


Torpet vann sin andra titel i inomhusspelet

Mixslutspelet bjöd på mängder av fotbollsgodis, jämna matcher och dramatiska vändningar. Till slut skulle det göras upp om titeln mellan En Mix Av Stockholms Bästa i rött och Örby i marinblått, där de sistnämnda tog tag i taktpinnen med ett tidigt mål. En Mix Av Stockholms Bästa står dock för en relativt snabb kvittering och därefter bytte lagen chanser med varandra i ett furiöst tempo. Det är de rödtröjade som efter ett snyggt nummer av Madde Rylander sätter sig i förarsätet. Örby öser på för en kvittering och har lite tur då ett skott styr på en motståndare och ställer unge målvaktsfantomen Jonte Johansson. Trots flera chanser för bägge lag att avgöra slutar matchen oavgjort vilket tvingar fram ett straffavgörande.

Den spontana känslan är att Örby går in i straffläggningen med ett psykologiskt övertag efter att i sin semifinal ha hämtat in ett tremålsunderläge mot Majkens för att sedan vinna den efterföljande straffläggningen. Den här gången ställs de dock mot Jonte Johansson, den i särklass yngste spelaren i En Mix Av Stockholms Bästa och det till stor tack vare honom som det röda laget till slut står mottar pokalen av Henrik Teljfors som bedyrade att det var den bästa mixfinal han sett under sina nio år som Korpen Stockholms fotbollsgeneral. Mixmästarnas lagkapten Tobias Hedberg var av förklarliga skäl smått lyrisk, inte minst med tanke på att laget kvalificerade sig som sista lag till slutspelet och länge låg i botten av division 1.


Silvermedaljörerna i mixklassen: Örby

– Det känns fantastiskt, måste jag säga! Det har varit en tuff säsong som började väldigt dåligt. Jag tror vi var chockade av det höga tempot i högstadivisionen, men vi hittade ett spel som passade oss där vi avvaktar och inte nödvändigtvis för spelet. Så var det nu i finalen också. Det var en väldigt jämn match där de hade mest boll, men vi hade vassa kontringar. Och en grym målvakt i Jonte!


En Mix Av Stockholms Bästa vann mixfinalen efter straffrysare

I slutspelet för Ungdom, eller unga herrar för att vara mer korrekt, var det inledningsvis mer ojämna matcher. Polonia United och Samba IF fick exempelvis en tidig dusch efter att ha ställts mot de blivande finallagen Brutal BK och Essinge Elit redan i kvartsfinalerna. Finalisterna kunde också vinna sina semifinaler mot Gröndal respektive Big Mac & Co tämligen komfortabelt innan det nalkades högoktanig dramatik i finaluppgörelsen.

Matchen börjar dock i makligt tempo där lagen känner på varandra, Essinge har något mer bollinnehav men mest rullar runt på egen planhalva mot ett avvaktande Brutal BK. När tempot höjs blir det dock uppenbart att Brutal inte tänker nöja sig med att ligga på kontring, utan de tar för sig alltmer av spelet. Det bjuds på massor av finesser, fina kombinationer och tempostarka aktioner från bägge lag, men två storspelande målvakter ser till att det förblir mållöst.


Essinge Elit vann silver i Ungdomsklassen

Detta tills klockan börjat närma sig slutminuterna, då Brutalkaptenen Daniel Bergqvist förlöser den röststarka klacken med ledningsmålet. Essinge satsar vilt för att tvinga fram ett straffavgörande, men öppnar sig samtidigt bakåt och Brutal BK kan genom Yero Dahl-Aw sätta dit 2-0. Det vidlyftiga målfirandet tvingar dem att avsluta matchen med en spelare utvisad, men Brutal BK kan hålla undan och firar med fansen som de vunnit SM-guld.

Lagkapten och matchvinnaren Daniel Bergqvist var märkbart tagen efter segern, som också var något av sista natten med gänget han och en annan lagkamrat ska flytta utomlands:
– Det här är vår sista match någonsin och att vi får vinna är perfekt! Tack vare bra sammanhållning - vi har kört ihop länge. Vi brukar alltid komma tvåor, men den här gången höll det hela vägen. Inte ett enda insläppt mål i slutspelet vilket vi kan tacka vår målvakt Darko Hussein för. De var det bästa laget vi mött hittills på hela säsongen. Man såg att de hade bra organisation och spelare som verkade ha spelat ihop länge. Men vi höll tätt och fick vår belöning på kontringar.


Glada ungdomsmästare med entourage: Brutal BK

Korpgluggen gratulerar samtliga medaljörer för fantastiska insatser och alla andra lag och spelare som deltagit för en god fotbollssäsong! Förhoppningsvis bjuder nästkommande helgs slutspel i herrklassen på lika mycket dramatik, känslor och bra fotboll.


Kolla också in Korpgluggens bildspecial från slutspelet

 

 

Kommentarer (1) -

2014-04-09 11:23:04 #

Tack för en bra artikel! Brutals matcher finns att se här om någon skulle vilja se:https://www.youtube.com/watch?v=85sKnUOsm6I

Daniel Bergqvist | Reply

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN