Pumorna är Årets korplag 2014!

Av Carlis Fridlund den 09 april 2014
Kategorier: Bordtennis, Fotboll, Innebandy, Innefotboll, Lagsport, Rinkbandy


Nu är det klart! Juryn har sagt sitt efter att ha tagit del av de inskickade bidragen i tävlingen Årets korplag och övervägt vilket som färgat mest och bäst bland många bra nomineringar.

På tisdagskvällen var det dags för upptaktsträff för Korpen Stockholms fotboll på Enzo's vid foten till den nya mastodontarenan i Globenområdet. Och visst blev det en välbesökt tillställning. Korpen hade varit tvungna att sätta stopp för anmälningarna då brandskyddsmyndigheterna satt en gräns på max 500 personer i lokalen och nog var det svårt att hitta sittplats när Korpen Stockholms verksamhetschef Patrice Nilsson steg upp på scen för ett öppningsanförande. Det är sällan så många människor som engagerar sig i Korpen vistas samtidigt på ett ställe, så därför var det sagt att man skulle ta tillfället i akt att utnämna Årets korplag 2014.


TV4:s fotbollskommentator Jesper Hussfelt och Aftonbladets fotbollsexperter Robert Laul och Kalle Karlsson drog lite Korpen- och fotbollsrelaterade skrönor och det snackades lagformation och stjärnspelare med representanter för olika korplag. Men kvällens höjdpunkt var så klart utnämningen till Årets korplag 2014!

Bland de många bra nomineringarna som vi publicerat här på Korpgluggen hade juryn speciellt fastnat för en kvartett bestående av fotbollskillarna IK Stym, rinkbandylaget Rhodos, bordtennisgänget Great Balls samt fotbolls- och innebandytjejerna Pumorna, som alla vevades på storbildsskärmarna. När så Aftonbladets fotbollsexpert Robert Laul slutligen läste upp juryns motivering steg jublet längre bak i lokalen:

Ett lag blir inte Årets Korplag genom att vinna sin serie eller genom att ha seriens bästa målskytt. Det handlar snarare om att vara goda ambassadörer för Korpen. Sportmanship, glädje, seriositet men med glimten i ögat. Vinnarna prickar in alla dessa värden och kan dessutom stoltsera med att en av spelarna har lagnamnet intatuerat. Där snackar vi lagkänsla! Årets korplag 2014, välkomna upp på scenen: Pumorna!

Tjugotalet representanter för Pumorna äntrade scenen och bjöd efter obligatorisk segerintervju den månghövdade publiken på en mänsklig pyramid. Korpgluggen var inte sena att gratulera de glada vinnarna och lagledaren Catharina Sjögren:

Grattis! Hur känns det?
Det känns fantastiskt! Är alltid otroligt stolt och glad att vara en Puma, men självklart känns det extra bra en kväll som denna!

Att bli Årets korplag är ju hur stort som helst – har ni någonsin tagit en finare titel?
Vi har tidigare tilldelats priser som ”Årets spelare” och ”Årets Coach”. Det är ju titlar som man är stolt över såklart, men att vinna Årets korplag slår allt! Det är ju hela laget som har tagit oss till den titeln!

Vad tror du övertygade juryn om att just Pumorna var värdiga utnämnandet Årets korplag?
Jag tror att den största anledningen är vårt engagemang, vi vill vara med på allt! Det känns som att vi är överallt hela tiden!

Nu kommer ni plötsligt få mycket mer strålkastarljus på er. Hur kommer det påverka laget?
Vi älskar strålkastarljuset, det är underbart! Mera ljus på Pumorna! Vi får dock se om det blir öppna eller stängda träningar de närmsta veckorna. Viktigt är ju att spelarna kan lägga fokus på fotbollen och inte bli störda av allt för mycket tryck och intresse från media. Men jag tror de flesta spelarna i laget kommer hantera det bra.

Hur firar ni detta?
Ja, saft och bullar känns ju lite tråkigt att fira med… Så vi firar här i kväll med alla andra sköna korplag som kommit hit till Enzo's. Sen blir det till att fira i Prag sista helgen i juni då vi ska dit och spela Prague's Barrel, en turnering jag varmt kan rekommendera andra svenska lag att åka på. Skulle vara kul om flera svenska damlag hängde på!

Förutom den stora äran att kunna titulera sig Årets korplag får Pumorna gratis deltagande i nästa säsongs seriespel, samt en presentcheck på Intersport värd 500 kr. Dessutom kommer vi på Korpgluggen att specialbevaka tjejerna under året, i med- och motgång.

Pumorna gjorde sedan så att säga rent hus på Upptaktsträffen genom att också knipa kvällens andra pris, då de var det lag som hade flest representanter i lagtröjor på plats. Belöningen för detta var en fribiljett till Korpen National Cup. Så nog kommer ni att få tillfälle till fler inblickar i Pumornas speciella år här på Korpgluggen!

Här kan du läsa Pumornas vinnande nominering

Se fler bilder från Korpen Stockholms upptaktsträffar här

 

 

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN