Årets korplag heta i försommarkylan

Av Carlis Fridlund den 28 maj 2014
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Pumorna utsågs som bekant till Årets korplag och mottog priset på Korpens upptaktsträff. Sedan dess har fotbollssäsongen kommit igång på allvar och hunnit bli sex omgångar gammal. Korpgluggen kollar läget hos Pumorna och får höra om en tuff serieinledning, avundsjuka och annat som följt i spåren av utnämnandet.


Det har väl knappast undgått någon att sommaren har hunnit gläntat på dörren med sol och värme i hela Stockholmstrakten. Men när Pumorna på tisdagskvällen ställs mot tabelljumbon Orange United är det smällkallt och snålblåst. Det kyler dock knappast ner förväntningarna på matchen, där Pumorna vill hitta det vägvinnande spelet efter en svag säsongsinledning med två vinster och fyra förluster.

– Vi ser att detta är en viktig match, en match där vi behöver och bör vinna, samt även göra en del mål för att bättra på vår målskillnad som i dagsläget inte ser allt för bra ut. Så vi går stenhårt för tre pinnar – ingenting annat är ok, fastslår lagkaptenen Catha Sjögren. Hon vill inte veta av att den tröga säsongsinledningen har något att göra med att tjejerna utnämnts till Årets korplag och att nån sorts mättnad skulle ha smugit sig in i truppen:
– Nej, det här gänget mättar man inte så lätt! Vi är väldigt stolta över att tilldelas detta pris, bär med oss det i våra hjärtan och pratar gärna högt och brett om det. Men vi inte märkt av nån sorts favorittryck från de andra lagen ännu. Däremot har stött på ett gäng fotbollskillar som kallar sig IK Stym. De har skrivit ner oss en del i media, men vi har valt att fokusera på idrotten och att ha kul tillsammans istället för att ta åt oss av vad de skriver om oss. Vi har förstått att det är avundsjuka som ligger bakom och försöker istället stötta killarna. Det är såklart tufft att få stryk av ett gäng Pumor...

Catha Sjögren i bollduell

Programenligt tar Pumorna ett stadigt tag i matchen, biter sig fast på Orange Uniteds planhalva och hotar med bra kombinationsspel och instick på djupet. Men det är en fast situation som föranleder ledningsmålet. En hörna spelas kort till Jenny Thorold som driver in i straffområdet och trycker upp bollen i nätmaskorna medan de orangeklädda fortfarande står på hälarna.

Orange United är på intet vis ofarliga och jämnar ut spelet innan pausvilan, men första halvlek är helt klart Pumornas och ledningen rättvis. När den andra ronden tar vid ser det ut ungefär som i den första, dvs att Pumorna har det mesta av spelet och chanserna, men motståndarna har smarta omställningar och börjar ta fler avslut än i första halvlek. Spelet jämnas ut, men Pumorna kan utnyttja Orange Uniteds högre press genom en kontring där Thorold löper sig fri och iskallt kan rulla in sitt och lagets andra mål för kvällen.

Tvåmålsskytten Jenny Thorold ett ständigt hot mot Orange Uniteds backlinje

Matchbilden ändras dock radikalt efter 2-0-målet och istället för att spela kontrollerat försvarsspel hamnar Pumorna lågt med laget och blir mer eller mindre belägrade på egen planhalva. Orange United kommer i våg efter våg och till sist sitter ett studsande avslut från distans och det är reducerat. Matchen står och väger, men Pumorna tar sig i skinnet och visar att det finns klös i laget. Det hettar till i närkampsspelet, men det är tillräckligt för att väcka de rödvita ur sin passivitet.

Det aggressivare spelet betalar sig också när Sofia Bjärnek på ren vilja kämpar in 3-1 via ett motlägg där orange back inte lyckas få undan bollen på egen mållinje. Matchen är avgjord då Orange United orkar inte resa sig en gång till och Pumorna kan spela av resterande minuter utan att förta sig.
Tre nya poäng och nöjda miner hos Pumorna

– Det var skönt! Vi har haft en tung start, men nu har vi vunnit två raka matcher och det känns som att vi är på gång, pustar en nöjd Catha som ser med tillförsikt resten av säsongen.
– Idag var spelet bättre än tidigare och vi hoppas vi toppat formen lagom till Korpen National Cup i sommar!


Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN