Inför Korpen National Cup i Stockholm

Av Carlis Fridlund den 04 juni 2014
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Det är redan juni och av fotbollens seriespel återstår bara ett par omgångar innan sommaruppehållet. Ni som får abstinens av att bara titta på fotbolls-VM ska dock inte misströsta! Som vanligt anordnar Korpen sin stora sommarturnering, en tillställning som fått ett delvis nytt koncept för året. Thomas Bergström på Korpen Riks berättar om nyheterna i och kring korpfotbollen.


– Korpen Stockholms sommarcup har i år blivit en del av Korpen National Cup. Det är en cup som spelas på fem orter i Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder. På dessa fem orter har vi laddat upp med upptaktsträffar för att snacka rykten, övergångar, försäsong och taktik.

Vad kommer lagen att märka av för nyheter förutom ett nytt namn på cupen?
– Under året har vi även en bildtävling. Ladda upp ert korplags hetaste bild. Det kan vara märkligaste stretchen, coolaste uppvärmningen, snyggaste matchtröjan eller annan kul. Via #hetastelaget är du även med i en tävling för att sedan ha chansen att bli Hetaste Laget!


Detta är del av en större kampanj där du är projektledare. Berätta lite om vad går dessa ut på!
– Fotbollskampanjen är ett sätt att gemensamt visa upp vår stolta korpfotboll. Detta år har den bestått av upptaktsträffar på fem orter, bildtävlingen #hetastelaget, Korpen National Cup och Almedalscupen på Gotland. Det sistnämnda är en cup för politiska partier, fackliga organisationer och media som vill sporta och ha kul tillsammans under politikerveckan i Visby. För övrigt kommer vi att under hösten rulla igång Sweden Floorball Cup i innebandy på sju orter för att sedan spela finalen i Nyköping i början på 2015.

Korpen Stockholm har vuxit till sig fint de senaste åren, inte minst inom fotbollen. Hur ser det ut i övriga landet?
– Det är svårt att säga något generellt för hela landet. Det man dock kan se är att Korpen följer samhällets utveckling i stort där storstäderna växer när det gäller korpfotboll. Mindre städer har problem att fylla serier över en hel säsong i allt högre grad. Det verkar som att serier under kortare tidsperioder och cuper kan vara något som fungerar bättre på mindre orter.

Thomas tips till lag och spelare inför Korpen National Cup:

  • Titta på Fotbolls-VM och få inspiration.

  • Lägg gärna ner lite tid innan för ditt korplag och gör något som ingen förväntar sig. Det kan vara nya matchtröjor, namn på ryggen, gemensamma vattenflaskor, ordna med en hejaklack eller göra egna flaggor. Det är saker som kan bli en snackis i flera år efter cupen.

  • Ta foton och lägg upp på  #hetastelaget.

  • Det är tråkigt att skada sig - värm upp innan matcherna!

  • Kolla vädret innan.

  • Se till att byta ofta med dina lagkompisar.

 


Stockholmsupplagan av Korpen National Cup går av stapeln den 4-6 juli. Sista anmälan är den 10 juni, men platserna är begränsade, så först till kvarn får spela! Läs mer om Korpen National Cup och anmäl laget här!


Läs mer om fototävlingen #hetastelaget!

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN