Nu kommer Korpens fotbollsmagasin!

Av Carlis Fridlund den 08 juni 2014
Kategorier: Fotboll, Lagsport

Fröet såddes på Bredängs grusplan sommaren 2008. Jon Edergren, AD och aktiv spelare i korplaget Mardrömselvan, kunde inte släppa idén på en Korpens motsvarighet till Offside. Det har tagit sin tid, men i dagarna dimper det färdiga resultatet ner i Stockholms korpfotbollsspelares brevlådor! Jon berättar om Korpen Stockholms nya fotbollsmagasin Grus.

– Jag har länge velat göra en tidning för oss som älskar fotboll – oavsett nivå. Under mina år på grusplanerna har vi mött många roliga typer som man vill berätta både om och för. Det rapporteras så oändligt mycket om den kommersiella, professionella fotbollen varje dag, men det som jag uppskattar mest med fotboll ryms även på låg nivå. Kamratskap, kamp, missar, fullträffar, skrubbsår etc. De flesta inom korpfotbollen spenderar ganska mycket tid med att förbereda sig inför matcher och att nu dessutom kunna ladda upp med en tidning om bedrifter (och icke-bedrifter) känns fantastiskt!

– Vi är ca 15000 personer i Stockholm som varje vecka spelar korpfotboll. Tanken är att göra en tidning om det vi har gemensamt: kärleken till fotboll. I Grus ska man kunna läsa reportage om kämpande kompisgäng i de lägsta divisionerna, men också intervjuer med proffs som har helt andra erfarenheter av fotboll. Jag tror också att det finns ett stort utrymme för tips om träning, prylar och liknande.– I första numret har vi träffat tre domare som alla dömt Korpen, där VM-domaren Jonas Eriksson knep omslagsplatsen. Många kommer nog känna igen veteranen Leif och vi träffar också Natalie, som är Korpen Stockholms i dagsläget enda kvinnliga domare. Vi har också ett reportage om HBT-laget Stockholm Snipers, ett avsnitt om 7-mannataktik, ett bolltest och en lång intervju med Jesper Blomqvist. Pia Sundhage ger lite coach-tips och vi skickade en reporter och fotograf att kolla på morgonfotboll i Tantolunden. 


– I nuläget kommer Grus två gånger per år, men om tidningen tas emot bra kan det förhoppningsvis bli oftare!

Korpen Stockholms fotbollsgeneral Henrik Teljfors har varit involverad i arbetet från början och är lika spänd av förväntan som Jon.

– Det ska bli kul att se hur Grus kommer mottas. Vi som jobbat med den har haft väldigt roligt på vägen och det känns verkligen som att korpfotbollen tar ytterligare ett steg framåt i och med lanseringen av tidningen. Vi har mängder med idéer på framtida reportage och artiklar men uppmuntrar givetvis alla att skicka in egna förslag så att Grus blir interaktiv.

Vad borde Grus ta upp framöver? Skicka era förslag till jon@magasinetgrus.se

Här kan du läsa Grus online!

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN