Cupdagbok från Korpen National Cup

Av Carlis Fridlund den 16 juli 2014
Kategorier: Fotboll, Lagsport


Det första veckoslutet i juli spelades Korpen National Cup 2014 i Stockholm och som vanligt bjöds det utöver en väldig massa fotboll på fint väder med högsommarvärme. Bland de många deltagarna fanns Årets korplag Pumorna som med denna dagbok utförligt delar sina upplevelser av cupen!

En vecka innan Korpen National Cup var vi Pumor i Prag och deltog i Prague’s Barrel. Vi kom hem med ett silver även detta år. Nu var det bara att ladda om batterierna för att satsa på guldet i Korpen National Cup. 2013 åkte vi ut i semin mot fjolårets vinnare Runby, i år var vi rovdjur ute efter revansch. Precis som förra året var det soligt och varmt dagen till ära.

Pumorna samlades 8:20 på Östermalms IP för att stämma av och ladda upp tillsammans.
Tankar: Inställda på att ta oss till final och även vinna denna.
Stämning: Något morgontrötta pumor, dock positiva.
Känsla: Glada, lättsamma och ute efter att ha kul tillsammans!
Skadestatistik: Brutna fingrar, opererade knän mm – men vi är krigare och viker inte ner oss.

Pumorna – Forever Young
Första matchen ställdes Pumorna mot Forever Young. Ett lag som kändes sjukt taggade och enade. Pumorna fick börja med boll. Vi började med ett snabbt anfall och skott på mål som deras målvakt räddar. Utsparken landar hos vår back Kohagen som enkelt plockar ner bollen och spelar upp till Lollo som har position som innermittfält. Lollo hittar Jenny på vänsterkanten som direkt lägger in bollen framför mål, där vår ordinarie målvakt Jeanette som brutit fingrarana och därför tillsvidare agerar forward, tar den på volley och snyggt placerar bollen i mål. 1-0 till Pumorna efter två minuter och självförtroendet är på topp.

Faranas har även hon en målchans någon minut senare men skottet går strax utanför. Forever Young har några anfall som till synes är ofarliga och Pumorna har några anfall men pricksäkerheten är inte på topp. Motståndarna kommer med ett anfall och skott som vår målvakt Bengtsson plockar. Bengtsson passar ut till Rothan som passar upp den till Sofia som tar emot den och spelar tillbaka bollen till Rothan som inte får någon bra träff på bollen. Det blir en lös passning som hamnar framför eget mål. Forever Youngs anfallare är inte sena med att läsa av felpassen, fångar upp bollen och kommer med ett avslut som går precis utanför mål. Vi Pumor börjar bli pressade och förvaltar inte bollen som vi kan. Efter 6 minuter sker en miss i hemjobbet och motståndarna kommer två mot en vilket resulterar i ett mål i baken.

Nu känns det som att vi spelar i uppförsbacke.  Forever Young kommer med en hel del anfall. Catha gör ett bra hemjobb och lyckas täcka av skott så deras spelare så att de inte kommer till avslut. Halva tiden har gått och Pumorna börjar bli trötta – redan nu... Solen och värmen bidrar till utmattningen tillsammans med en hel del långa löpningar och detta resulterar i en hel del slarviga passar och motståndarna läser av våra misstag. Vid flera tillfällen kommer de tre mot två och det leder till ytterligare ett mål i baken. Med bara några minuter kvar känner vi pressen och skärper till oss. Vi har några bra lägen men bollen hamnar hela tiden strax utanför mål. Domaren blåser av matchen och en 1-2-förlust är ett faktum. Nu är det bara att ladda om inför nästa match.

Tankar: Vi måste få ner vårt spel på backen och inte köra långbollar. Med tanke på värmen är det bra om vi försöker undvika att ta allt för långa löpningar så att vi orkar med. Surt med en förlust men nu är det bara att ladda om.
Stämning: Positiv, peppning, skratt och avkoppling innan match nr 2.Pumorna – Ulven Ladies
Efter 30 minuters vila är det dags att värma upp inför match nr 2. Uppvärmningen består av lite löpning och passningar. Motståndarna i denna match är Ulven Ladies, och de börjar med boll. Ulven Ladies har ett högt tempo från start men det slarvas mycket i båda lagen. De första minuterna har Pumorna några bra anfall, bland annat ett där Faranas får bollen i mitten och klackar ut den till Lollo som går direkt på avslut. Skottet hamnar tyvärr utanför. Även Sofia har ett bra läge men skottet hamnar utanför. Ulven Ladies gör en snabb kontring som vi inte hänger med på men som tur är går även deras skott utanför.

Turen varar inte länge. Motståndarna får en hörna som i sin tur leder till mål, 0-1. Deras ena yttermittfältare har en bra vänsterdoja, och hon vet hur hon ska förvalta den. Vi har några situationer där spelare blir dragna i tröjorna och vi kommer inte riktigt loss till spel. Efter kämparglöd från Jenny och Catha lyckas vi ordna en hörna som i sin tur leder till inspark. Kohagen tar insparken och Catha får bollen framför öppet mål och kan enkelt lägga in den, 1-1. Nu känner vi att vi är med i matchen igen och fortsätter med ett gäng bra anfall. Även Ulven Ladies har några bra anfall. Matchen är jämn. Lollo, Catha och Jenny har ett bra spel på mitten men avsluten är tyvärr inte lika vassa. Ulven kommer med en snabb kontring och ett bra avslut som resulterar i ett mål, 1-2.

Pressen är tillbaka och det blir inte till mycket finspel inte. Efter input från avbytarbänken lyckas vi plocka ner bollen på backen och får igång ett bra spel igen. Så som vi vill spela, små korta fina passningar där vi möter bollen. Catha krigar på bra i mitten och blir dragen i både arm och tröja. Domaren dömer fördel till Pumorna och Madde har ett superläge men skottet går utanför. Domaren blåser av matchen och ytterligare en förlust är ett faktum.

Tankar: Pumorna hade störst bollinnehav. Vi spelar bättre om vi håller bollen längs backen. Vårt största arbetsområde nu är att sätta bollarna på mål. Vi är något trötta, värmen tar på oss och vi behöver fylla på rejält med vätska.
Stämning: Fortfarande bra stämning, vi är glada och njuter av att få spela och att vi har tid tillsammans!

Pumorna – Bara Bajare
Tio minuter innan matchstart enligt schemat blåser domaren igång matchen, trots att vi Pumor inte hunnit värma upp och alla spelare är inte på plats. Vi börjar protestera, men domaren säger att han inte vill vara där hela natten, så vi ställer upp för avspark. Domaren har väl alltid rätt – eller? Motståndarna denna gång är Bara Bajare. Det första som händer är att Jenny ordnar hörna åt oss - tre gånger i rad. Lollo går på avslut med skottet går utanför. Fem minuter in i matchen får vi förstärkning av Johansson på mitten, och mittfältet har ett bra spel med bollen på backen. Bara Bajare har några få avslut på vårt mål. Deras bästa chans blir en frispark som Bengtsson, vår keeper bedömer ska gå utanför, och som hon då släpper. Denna boll träffar stolpen och studsar tillbaka in mot mitten där deras forward står. Hon skjuter långt utanför och vi kan andas ut. Ibland ska man ha tur!
När det är några minuter kvar av matchen får Pumorna en hörna. Jenny lägger ut den till Kohagen som har kommit som understöd som laddar på ett bra skott. Bollen kommer i kontakt med en av motståndarnas hand och domaren blåser för straff. Jenny känner sig manad att ta den. Hon är erfaren och ser lugn och samlad ut, hon stressar inte. Straffen placerar hon stenhårt i det högra hörnet och Bara Bajares målvakt är chanslös. 1-0 till Pumorna. Några minuter senare blåser domaren av matchen och Pumorna har vår första vinst för dagen.

Tankar: Det var en rätt händelselös match förutom deras enda målchans och vår straff. Det var dåligt med anfall från båda lagen, men vi lyckades stundtals få upp ett riktigt bra spel där vi rullade boll. Självklart är vi glada över att vinna.
Stämning: Vi är glada och nöjda och vi njuter av vädret och känner att nu är vi på gång!

Nu är det en längre paus innan nästa match. Vi slutar trea i vår grupp och nästa match är mot Långholmen. Inför denna match fyller vi på med energi i olika former. Vi är stationerade mellan plan 3 och 4 och i väntan på vår tur tittar vi lite på mixlagen när de spelar. Vi hänger, vi snackar, vi chillar och njuter av att vara tillsammans i Pumafamiljen.

Kvartsfinal: Pumorna - Långholmen FC
När det är dags för kvarten står Långholmen för motståndet. Klockan är 13:00, och Pumorna får börja med boll. Redan från start är Pumorna riktigt taggade och vi har en hel del bra anfall. De fem första minuterna får Långholmen knappt nudda bollen, förutom deras målvakt. Vi rullar boll och Kohagen finns som understöd på backen. Långholmen kommer med några få anfall som är ofarliga. De har en spelare som gör mycket av jobbet, men våra backar är duktiga på att stoppa henne.  


Rothan tar en inspark och slår en kort boll till Jenny på vänsterkanten. Jenny hittar Johansson i mitten som lägger ut den på yta till en löpande Catha på högerkanten. Catha lägger in den på mål där Faranas finns och nickar in bollen i mål. 1-0 till Pumorna. Långholmen försöker sätta högra press på oss och vi backar hem lite. Motståndarna kommer aldrig till avslut och vi Pumor har några få anfall men skotten går även denna match utanför. När domaren blåser av matchen har vi gjort ett mål och motståndarna noll. Dagens andra vinst.

Tankar: Stundtals fick vi upp ett bra spel, men många gånger var för tamt. Vi har ingen riktig adress på våra passar och det är många som inte möter bollen. Vi kan bättre, vi behöver jobba hårdare. Över lag var det inga farliga anfall åt något av hållen. Vi är nöjda med en vinst såklart och börjar få vittring på det efterlängtade guldet.

Semifinal: Pumorna – Forever Young
I semifinalen är det dags för ett returmöte mot Forever Young. Pumorna är revanschsugna och taggade till tusen. Vi startar matchen i ett högre tempo än tidigare matcher och kommer till flera anfall. Madde följer med som understöd från backen och vi hittar ett bra spel där vi nyttjar våra backar. Vi har några bra avslut på mål, men många avslut hamnar nätt och jämt utanför målramen. Forever Young kommer även de med några anfall, men en orädd Kohagen gör ett bra jobb med att rensa på backen. Mittfältet rullar bollen mellan sig och använder sig av ytorna som de kan löpa på. Vi visar en enorm kämparglöd. Med några minuter kvar av matchen slår motståndarna ut bollen vid kantlinjen. Kohagen känner sig manad att ta den. Hon slår en hård boll som går rakt på mål och som touchar målvakten för att sedan dimpa in bakom mållinjen. 1-0 till Pumorna och Kohagen bjuder på en fin målgest. De sista minuterna är det Pumorna som har bollen 99 % av tiden och vi tar dagens tredje vinst.

Tankar: Vi hade ett bra spel, med ett betydligt bättre tempo än i tidigare matcher, men är dåliga på avslut. Vi måste våga skjuta mer. Många gånger är vi för osjälviska och vill gärna passa fram ett mål när det istället hade varit bättre att våga skjuta själv. Vi höll tätt bakåt och backarna gjorde ett bra jobb.
Stämning: Dags för final och vi känner att guldet är nära. Vi är något trötta men humöret är på topp.
Final: Pumorna – Ulven Ladies
Ulven börjar med bollen. Vi lyckas snabbt vinna boll och kommer till anfall. Lollo kommer till att avslut som deras målvakt räddar. Vi har ytterligare några skott på mål som deras målvakt räddar. Hon är duktig i mål. Vi fifflar lite med bollen framför deras mål och lyckas inte riktigt komma till avslut. Vi blir lite slarviga i passningsspelet och en lös passning leder till att Ulven kommer till avslut. Skottet går utanför mål. Ulvens anfall är inte ofarliga och i nästa anfall får sig Bengtsson en smäll, och blir liggandes ett tag men kan tur nog fortsätta stå. Kohagen tar frisparken och slår den på Catha. Catha passar in den till Faranas som lägger bak den till Johansson som går på avslut. Skottet träffar ribban efter touch från målvakten och vi får hörna. Ulven rensar hörnan och kan ställa om för anfall, får hörna som de slår ut.


Pumorna laddar om och Catha kommer till ett snabbt men allt för stressat avslut som går utanför. Ulvens målvakt sätter snabbt igång spelet och när en av deras mittfältare får bollen vid mittlinjen drar hon på en långboll som olyckligtvis går in. Bollen går precis ovanför Bengtssons fingrar, träffar ribban och sen in i mål. Nu är det inte många minuter kvar och Pumorna sätter hög press framåt. Lollo, Catha och Pia har ett bra spel framför mål men alla våra avslut hamnar utanför målet. Vi kämpar och krigar men det hjälper inte. Domaren blåser av matchen och guldet är borta.

Tankar: Denna match tillhörde Pumorna. Vi hade bättre spel och fler möjligheter. Vi höll humöret uppe och vi peppade varandra. Det är alltid surt att falla på mållinjen och vi är vinnarskallar. Vi är ändå nöjda med vår insats och så här i efterhand känns det väl ok med ett silver. Vi har alltid kul när vi lirar boll tillsammans och redan under prisutdelningen så tog sportchefen i Pumorna beslutet om att det blir spel även 2015 för detta gäng – då kommer vi tillbaka för att vinna guld!


Läs mer om Korpen National Cup 2014 här
 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN