Golfmästarna korade

Av Carlis Fridlund den 16 september 2014
Kategorier: Golf, Lagsport

Foto: Jiannis Smalios
Fredagen den femte september bjöd på riktigt vackert höstväder av indiansommarkaraktär och helt perfekta förutsättningar för finalspelet i korpgolfen på Waxholms 18-hålsbana. 

Det blev en fin avslutning på Korpen Stockholms golfserier med spännande matcher och bankett på Waxholms Golfklubb. Förutom äran stod greenfeebiljetter till Bro Hof Castle-banan för finalspelets två bästa lag på spel. I korpgolfen spelas poängbogey bästboll i två-mannalag, vilket betyder att man för varje hål jämför den bästa och den sämsta poängen i laget med den bästa och sämsta poängen hos motståndarlaget. I finalen spelar man på sitt eget handicap mot samtliga övriga lag, inte bara motståndarna i bollen.

Fyra lag hade kvalificerat sig till finalspelet: Händige Lennart, Bogey Boys, Ragnhild och Hanoja. Lennart Ibsonius har lånat namnet åt laget Händige Lennart och spelar i par med grannen Conny Olsson. De har tävlat i korpgolfen i 5-6 år och detta var andra gången de stod som finalsegrare. I finalen ställdes paret mot Bogey Boys i en match som bjöd på en hel del dramatik, men Lennart var aldrig nervös.
– Jag kände mig i form och spelade bra. Och när jag gjorde bort mig på sjätte hålet räddade Conny upp situationen med en birdie. Han var inte alls med på banan de första tre hålen, så där var det jag som höll oss kvar i matchen. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt.

Matchen var jämn och efter nio hål hade Händiga Lennart 21-20-ledning över Bogey Boys. På det tionde kom rycket då Händige Lennart drog ifrån till en trepoängsledning, en ledning man sen inte släppte utan även utökade till slutsiffrorna 42-38. Den andra finalmatchen vann Ragnhild mot Hanoja med 37-34. Händige Lennarts finalseger var ett faktum!
– Det var kul! Vi förlorade mot Bogey Boys när vi möttes tidigare i år, så det var extra skönt att vinna mot dem i finalen. Men det roligaste på hela säsongen var nog middagen på Waxholms Golfklubb efter finalspelet. Det var verkligen jättetrevligt!

Foto: Jiannis Smalios

Det fina höstvädret gör att golfentusiasterna kan njuta av säsongen en stund till och för Händige Lennart återstår också en annan tävling innan det är dags att ställa in klubborna i förrådet för vintern.
– Vi har tagit oss till femte omgången av Stadium Golf Match Play, så där har vi också gått ganska långt.

Korpens golfsektion har utökats till 14 lag denna säsong och har en uppgradering till Stadiumbanan inom räckhåll ifall man når över 20 deltagande par, en utveckling Lennart skulle välkomna.
– Det roliga med Korpens golf är ju att träffa andra spelare. Vi känner flera av de andra lagen rätt väl vid det här laget, men det vore väldigt kul med ännu fler lag och lite nya ansikten.

 
Foto: Jiannis Smalios


Se även bildspecial från finaldagen

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN