Dramatik i KSC-slutspelet

Av Carlis Fridlund den 04 november 2014
Kategorier: Fotboll, Innefotboll, Lagsport


Innefotbollssäsongen rivstartade i helgen med Korpen Stockholm Cup. Precis som ifjol spelades den under tre intensiva dagar i Liljeholmshallen. 92 lag i klasserna Herr, Dam och Mix gjorde upp om cuptiteln, ära och berömmelse.

I fredags sparkade inomhussäsongen igång på allvar med den sjunde upplagan av Korpen Stockholm Cup i innefotboll. Fredag och lördag ägnades åt gruppspel i herrklassen innan mix- och damlagen klev på för gruppspel samt slutspel på söndagen. Allt som allt spelades 199 matcher under tre dagar fyllda med spännande fotboll. Kvart i två på söndagseftermiddagen var det dags för cupfinal för damer; ett möte mellan Zlatans dvärgar och FK Svart.


FK Svart vann damernas cupfinal och fick höja KSC-bucklan

Zlatans dvärgar fick kämpa hela vägen fram till finalen, för slutspelssegrarna satt långt inne. Laget slutade inte bättre än grupptrea, men visade nerver i både kvarten och semifinalen där de tog sig vidare efter gastkramande straffläggningar. FK Svart hade vunnit alla sina fem matcher, även om det krävdes straffläggning för att besegra bekanta Pumorna, tillika Årets korplag, i kvartsfinalen. Finalen blev en svängig tillställning där Zlatans dvärgar tog ledningen tidigt i matchen. FK Svart var dock för dagen snäppet vassare och lyckades vända till en 2-1-seger.


Zlatans dvärgar vann silvret i damklassen

Samtidigt spelades finalen i mixklassen mellan regerande seriemästarna En mix av Stockholms bästa och OptiCats. Det var lite av ett underdogmöte då de slagit ut vinnarna av varandras grupper i semifinalerna. Finalen bjöd på en del tufft spel och temperament vilket innebar att bägge lagen fick spela klart matchen med spelare på botbänken. När domaren blåste för full tid stod dock OptiCats som cupvinnare med två mål mot ett.


Cupmästare i mix blev OptiCats

Sent på kvällen avrundades cuphelgen med herrfinalen, där FC Lonkens Lakejer ställdes mot Insani Futsal. Lonkens Lakejer hade åtta raka vinster i ryggen inför avgörandet och hade seglat upp som lite av favoriter. Insanis väg var lite krokigare där man bl a tog sig vidare efter straffar i sextondelen. Matchen började lite försiktigt med att bägge lagen kännde på varandra, men det var Insani som både tog ledningen och utökade till 2-0 innan de rödsvartrandiga fick till en reducering.


Insani Futsal vann herrfinalen efter straffdrama

Insani svarade snabbt med ett mycket vackert 3-1-mål, men just som man trodde att matchen var avgjord reducerade Lonkens Lakejer och med bara minuten kvar på matchuret forcerade de in kvitteringen. Cupfinalen kom att avgöras på straffar, där Insani Futsal visade störst kyla och därmed fick höja segerpokalen.


FC Lonkens Lakejer blev herrarnas silvermedaljörer

Stort grattis till alla cupmedaljörerna och tack alla lag, domare, funktionärer och publik som gjorde helgen till en fotbollsfest!


Här kan du se mer bilder från KSC-slutspelet

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN