Kändistätt i lunchserierna

Av Carlis Fridlund den 03 december 2014
Kategorier: Innefotboll, Lagsport

 
Spela fotboll på lunchen – kan det vara något? Tydligen smäller korpfotboll högre än lunchro, eftersom så pass många lag anmälde sig att den tilltänkta lunchserien växte till två serier och Korpen hastigt och lustigt fick hyra in sig i ytterligare en hall.

Förra fredagen var det premiär för årets stora nyhet för innefotbollen: lunchserien! Konceptet visade sig vara efterlängtat och bland de som känt sig kallade återfinns förhållandevis många kända namn och ansikten. I laget Verdana Fond och Försäkring spelar exempelvis Martin Åslund, Patrick Ekwall, Olle Sarri och Richard Herrey. Johan Jäderlund dömde lagets premiärmatch:

– Premiäromgången var hur trevlig som helst och lagen känns lite mer avslappnade än normalt. Jag ser ingen skillnad i att döma kändisar gentemot icke-kändisar. Jag vet att det brukar snackas om att celebriteterna är lite extra naggiga ibland, men här fanns inga tendenser överhuvudtaget. Martin Åslund är alltid heltaggad och lika trevlig som vanligt. Hela det gänget har en skön attityd och ger en liten extra krydda till serien, inte minst inför de andra lagen.

Aftonbladets sportskribent Kalle Karlsson spelar i den andra serien i laget Sportjournalisterna, vilka som namnet antyder består av en del bekanta journalistnamn.
– Vi har en rätt stor trupp med folk från tidningar, radio och tv. Med ett par undantag är det idel sportjournalister, bland andra Thomas Wilbacher, Petronella Ekroth och Simon Bank.

Hur har det gått för er såhär långt?

– Känslan efter premiären var bra, 9-0-seger mot Sju Bulgarer. Nu har vi spelat andra matchen i serien och det blev stryk med 3-4 mot ett starkt FC Svedski Ronaldo. Så nu är vi nere på jorden igen. Framför allt vår coach Andreas Käck. Han har tagit på sig förlusten och sitter redan löst på sin post. Samtidigt, trots nederlaget, tycker jag att det var väldigt roligt att se att det finns vassa lag i serien. Det blir trist med ojämna matcher.

Hur tycker ni att upplägget med lunchfotboll fungerar?

– För oss fungerar det utmärkt. Det är många i vår bransch som jobbar kvällar och helger och som har svårt att idrotta själva. Lunchtid på fredagar är perfekt för dem som jobbar skift.

Hinner ni äta efter matchen, eller blir det en macka på jobbet efter lunch?

– Jorå, vi brukar hinna käka. De som kommer loss överhuvudtaget är antingen satta på kvällsjobb eller lediga.


Sportjournalisterna: Erik Karlsson, Lennart Sandahl, Patrik Sjögren, Kalle Karlsson, Christoffer Braw, Ramin Nouri, Kalle Dahlberg.

Ett annat känt ansikte är Korpen Stockholms egen fotbollsgeneral Henrik Teljfors, som deltar i nystartade Lunchhjärtat. Han berättar om tanken bakom satsningen på lunchserien:
– Kalle Josephson (mer känd som Lång-Kalle i DJ-världen) kläckte idén för något år sedan och nu när det fanns lediga tider kring lunch i Eriksdalshallen var det läge att testa. Att motionera på lunchen är ju ganska vanligt så varför skulle det inte funka att spela fotboll på lunchen? Intresset visade sig vara större än jag kunnat drömma om, så det har blivit två serier och vi har fått utöka verksamheten till Sjöstadshallen i Hammarby Sjöstad också.

På vilket vis, om något, tycker du att lagen i lunchserien verkar skilja sig från andra korplag?
­– Den match jag spelade och de matcher jag såg var väldigt schyssta. Knappt en frispark utan väldigt rent spel och god stämning. Kanske ser folk lunchfotboll som motion snarare än matcher som ska vinnas till varje pris. Kul också att se så många kändisar i lunchserien.

Hur gick det i din match?
– Trots att vi i Lunchhjärtat till stora delar är ett nytt lag där inte så många känner varandra så spelade vi överraskande bra och vann med klara 5-2 efter några riktigt snygga mål som fick mig att tänka på rysk hockey av 80-talsmodell. En kanonstart på säsongen helt enkelt som sedan fortsatte när vi i fredags vann med hela 8-1. Så det är nästan risk för hybris, ha ha!


Är lunchfotboll nåt för dig? Det finns fortfarande en plats ledig i div.1 i lunchserierna. Samla ihop kollegorna eller kompisarna och anmäl er!

 

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN