Tätt, tufft och trevligt i innebandyfinalerna

Av Carlis Fridlund den 16 december 2014
Kategorier: Innebandy, Lagsport


Som bekant blev svenska herrlandslaget världsmästare i innebandy för åttonde gången i och med segern mot Finland i söndags. Samtidigt avgjordes också vilka som blev mästare i Korpen Stockholms höstserier i innebandy.

Det var dukat för stor dramatik i Liljeholmshallen då de totalt 48 bästa lagen från höstens seriespel skulle kämpa om mästerskapstitlarna. Det spelades utslagsmöten enligt principen vinna eller försvinna tills fem lyckliga vinnare korats i fem spelklasser; 3-manna utan målvakt (damer respektive herrar), öppen klass i 3-manna plus målvakt, samt 6-manna (mixed samt öppen).  

Först ut var öppna 3-mannaklassen där regerande mästarna Lir med Solberga spelade smart och ekonomisk innebandy och behärskat plockade hem seger efter seger utan att ha någon avbytare. Ivetofta gjorde sitt bästa för att utmana i finalen, men fick nöja sig med silvret. Inga rådde på Lir med Solberga denna gång heller; 7-3 skrevs finalsegern till.

I 3-manna + målvakt stod Majema som förhandsfavoriter med en imponerande svit på sju raka guld och hade inga större problem i kvart- eller semifinalen. Men uppstickarna Highvalley Roosters ville annorlunda, tog revansch för förlusten i vårfinalen med en imponerande 7-4-seger och fick för första gången höja segerpokalen.

Även i damernas 3-manna blev avgörandet en repris från i våras. Onespoon lyckades försvara titeln i en tät finalmatch mot Slaktarna som fick riktigt mycket nerv. Slaktarna kämpade på för en kvittering in i det sista, men fick till sist åter nöja sig med silverpengen efter att Onespoon försvarat sin 5-4-ledning under en gastkramande avslutning.

Apropå repriser så visade sig mixedserien i 6-manna vara värst. Regerande mästarna Marias mixed ställdes ännu en gång mot 5 i brats i finalen och lyckades till slut vinna med 3-1. Ctrl Z, som föll med uddamålet mot just Marias mixed i semin, vann samtidigt bronset i kamp med Mixat till max med matchens enda mål. Med andra ord gick alla medaljörer hem med samma valör på medaljen som i våras.

Infra City lyckades också med samma bedrift de stod för i våras, dvs att både vinna hösta serien och sedan slutspelsfinalen i öppna 6-mannaklassen. Finalen blev en uppvisning från början till slut där motståndarna Satfläsk inte mäktade med att göra det riktigt spännande. 7-0 skrevs Infra Citys segersiffror till, men Satfläsk var trots det kvällens gladaste silvermedaljörer.

Med detta kan konstateras att topplagen i de olika spelklasserna tycks etablera sin dominans, men att det som alltid finns lag som kommer starkt och utmanar. Stort grattis till medaljörer och ett tack till alla lag, domare och publik som skapat en skön stämning kring innebandyslutspelet. Nu laddar vi för säsongen 2015!

Här kan du se Korpgluggens bildspecial från slutspelet 

 
3-manna herrar:

1:a pris: Lir med Solberga


2:a pris: Ivetofta IF


3:e pris: Team Isotop Team

3-manna damer:

1:a pris: Onespoon


2:a pris: Slaktarna


3:e pris: Reunion

3-manna + målvakt, öppen:

1:a pris: Highvalley Roosters


2:a pris: Majema


3:e pris: Almost Allright

6-manna, mixed:

1:a pris: Marias mixed


2:a pris: 5 i brats


3:e pris: Ctrl Z

6-manna, öppen:

1:a pris: Infra City


2:a pris: Satfläsk


3:e pris: G08


Här kan du se Korpgluggens bildspecial från slutspelet 

 

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN