Årets korplag blickar tillbaks på året

Av Carlis Fridlund den 19 december 2014
Kategorier: Fotboll, Innebandy, Innefotboll, Lagsport


Ännu ett år lider mot sitt slut och med det tiden i strålkastarljuset för Årets korplag 2014: Pumorna. Det har varit ett händelserikt år för laget, som förutom att ha burit upp den aktningsvärda titeln också har passat på att fylla tio bast, spelat internationell fotboll och synts både här och där i korpidrottsvärlden.  

På Korpen Stockholms upptaktsträff i våras rev Pumorna ner stora applåder efter att i stenhård konkurrens tagit hem den otroligt prestigeladdade titeln. Därefter har mycket hänt, i synnerhet i ett lag där det alltid pågår aktiviteter och Korpgluggen har naturligtvis punktmarkerat Årets korplag lite extra närgånget. Med 2015 på nästa blad i almanackan passar det extra bra att ta ett snack med Pumornas eldsjäl Catha Sjögren. 

Hur skulle du sammanfatta Pumornas 2014?
– Resultatmässigt har 2014 inte varit så bra, men det har varit ett händelserikt år för oss i Pumorna. Vi har varit i Prag, haft 10-års jubileum, kickoffer, glöggmys, hängt på fotbollsbankett, spelat innebandy och fotboll i både seriespel och i cuper. Vi är ju helst med överallt, och så mycket vi bara kan! Under detta år har vi haft 146 aktiviteter.

Vilka har varit höjdpunkterna?
– Solklart är det vår tradition att åka till Prag i juni där vi är med i Prague's Barrel Tournament, en fotbollscup som har allt. Den rekommenderar vi andra svenska lag att åka på. Vore fantastiskt kul om andra svenska damlag kunde utmana oss i Prag.

Några lågvattenmärken?
– Jag hade såklart velat svara nej på den frågan, men då hade jag ljugit. Vi har gjort några riktigt dåliga matcher i år, men de lämnar vi bakom oss och blickar framåt istället. Det blir roligare så!

Pumorna firar att de vunnit titeln Årets korplag med en mänsklig pyramid

Vad är mest minnesvärt?
– Mest minnesvärda stunden måste såklart vara när vi fick priset som Årets Korplag, en titel vi är väldigt stolta över. Något annat som fantastiskt minnesvärt var vår årliga resa till Prag. Den är oslagbar på alla sätt.

Läsarna vet ju att ni spelar fotboll under det varma halvåret. Vad händer i Pumorna under vinterhalvåret?
– Vi lirar innebandy, från augusti till maj, träningar och matcher varje vecka. Pumafamiljen går aldrig i ide. Vi krigar på, året om!

Pumorna är ju uppenbarligen ett väldigt tajt gäng. Händer det aldrig att det uppstår konflikter eller att ni behöver rensa luften? Hur sköter ni det i så fall?
– Det är cat fight på träningarna varje vecka, men det är inget som når pressen då träningarna oftast är stängda. Skämt åsido; självklart har vi olika åsikter, vi är ju 30 starka brudar i det här gänget och alla kan inte tycka och tänka likadant. Vi har högt till tak och en öppen dialog. Vi ska ha kul tillsammans, lyfta och stötta varandra men man måste också kunna ta kritik och feedback. Viktigt är alla aktiviteter utanför matcher och träningar. Det är då vi lär känna varandra på riktigt, det är då vi bygger och stärker vår Pumafamilj.

Snart är det dags att lämna över titeln till något hungrigt lag, som i år skall presentera sig på film. Har du några tips till de som hoppas att bli Årets korplag 2015?
– Jaså, jag trodde vi hade möjlighet att kriga om den titeln även 2015? Haha! Nej, men jag tror att ett stort engagemang är viktigt. Att ha gemenskap och kul tillsammans. Och att sticka ut, inte bara resultatmässigt, utan även på andra sätt.

Som titelinnehavare har ni ju fått lite extra uppmärksamhet på Korpgluggen. På vilka andra sätt har ni märkt av det?
– Vi älskar uppmärksamheten och vill gärna ha mer av den! Det har vid flera tillfällen varit personer som känt till oss, just pga. uppmärksamheten i Korpgluggen. Det är kul!
Pumorna på internationell fotbollsturnering i Prag

Vad har Pumorna för högtflygande planer inför framtiden?
– 2015 ska vi lyckas bättre resultatmässigt. Medaljer är det som gäller. Självklart är Prag inplanerat.
Och vi kommer att spela fotboll i Korpen Stockholm på måndagar och i Korpen Sundbyberg på tisdagar. Det är kul att få möta nya och hungriga lag.

Korpgluggen får säkerligen anledning att återkomma till Pumorna ännu en gång innan det är dags att formellt lämna över titeln Året korplag till något av alla sköna gäng som brinner lite extra för sitt lag. Som bekant skall lagpresentationen denna gång vara en film som senast skall vara inskickad till Korpen den första
mars 2015!

 

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN