Målrikt i rinkbandyfinalerna

Av Carlis Fridlund den 24 mars 2015
Kategorier: Lagsport, Rinkbandy


Det bjöds på sammanlagt tjugo mål i de två avgörande finalmatcherna då de bästa rinkbandylagen från seriespel respektive Korpen Stockholm Cup drabbade samman.

Zinkensdamms ishall är trots minusgraderna välkomnande jämfört med den iskalla snålblåsten utanför denna ruggiga söndagsförmiddag. Ismaskinen har gjort sitt och det är dags för finalens huvudpersoner att göra entré på den nypreparerade isen. Först ut är den rutinerade domarduon, där Roland Bernt gör sin femte raka insats som finaldomare. Kollegan Gert Wallenbro, med 29 års erfarenhet som bandydomare i ryggen, ser fram emot sina första finaler i Korpen:
– Det är såklart högre tempo när de bästa lagen spelar och det blir att man släpper på lite mer när det är finaler. Vi vill ju inte blåsa sönder matcherna, utan ger hellre fördel.

Klockan tio blåses finalmatchen i seriespelet mellan Hennes & Mauritz och Rebellerna igång. H&M
mönstrar isen stärkta av att ha gått igenom serien obesegrade och dessutom ha slagit ut regerande seriemästarna Billy i semifinalen. Daniel Sonnert ser finalen som en helt öppen historia:
– Jag har inga direkta förväntningar. Vi vet väldigt lite om vår finalmotståndare utöver tidigare resultat så vi får fokusera på att spela vårt spel. Kan vi göra en lika bra insats som mot Billy i semin så tror jag att vi har en bra chans, men vi får köra på och se hur långt det räcker.

Det är dock Rebellerna som omgående tar initiativet i matchen. Hennes & Mauritz får tillbringa mycket tid i egen zon och har problem att få till längre spel då de väl erövrar bollen. Det dröjer inte länge innan Rebellerna får hål på det låga försvaret, följer upp med ett par snabba mål och går ifrån till en 3-0-ledning innan H&M börjar komma in i matchen. En reducering ger lite hopp, men Rebellerna replikerar och går in i halvtidsvilan med en 4-1-ledning.

Rebellerna rinkbandymästare i Korpens seriespel

Andra halvlek blir jämnare och mer öppet, där lagens målvakter får jobba hårt för att freda näten. Men Rebellerna kan spela på resultatet, är snäppet vassare och H&M kan trots ett par sena mål inte riktigt göra slutskedet av matchen spännande. En målmässigt oavgjord halvlek gör att Rebellerna till slut vinner med 6-3 och får höja segerpokalen.

Skridskostarke Micke Hidland antecknades för tre mål och Joppe Hornvall (2 mål) samt Micke Johansson (1 mål), men Rebellernas coach Mikael Olesen valde efter matchen att lyfta fram rutinerade målvakten Urban Blomqvist lite extra.
– Vi har inte förlorat en enda match i år när Urban har vaktat målet. Är det något vi lärt oss under alla år i Korpen, så är det inte hur många mål vi gör som vinner matchen, utan hur få vi släpper in, som gör skillnaden.
Hennes & Mauritz silvermedaljörer 2015

I cupfinalen ställs de tre senaste årens cupmästare emot varandra i ett prestigefullt möte. Kulan, mästarna från 2012 och 2013, mot regerande mästarna CCCP. Då CCCP vann ifjol blev det lagets första guld sedan de bildades för 25 år sedan som en hyllning till den fruktade ”stora röda maskinen” som Sovjets hockeylandslag kallades för under sin storhetstid.

Matchen börjar lite avvaktande, där CCCP är spelförande, men Kulan vassa i omställningarna. Den röda maskinen kommer igång, växer in i matchen ju mer tiden lider och tar också välförtjänt ledningen. Men när CCCP som bäst ligger på för ännu ett mål sticker Kulan upp och utjämnar. Matchen står och väger och de regerande mästarna har svårt att förvalta spelövertaget. Bägge lagen har chanser att ta ledningen, men det är till slut CCCP som åter kan ta initiativet i matchen. Uddamålsledningen i halvtid känns dock lite i underkant sett till spelet.
CCCP försvarade cuptiteln

Det lossnar rejält i andra halvlek, där man tämligen omgående får in två snabba mål innan Kulan reducerar till 2-4. Men CCCP har en bredare bänk, håller bättre i boll och replikerar åter med två mål. Kulanspelarna kroknar framåt matchens slutskede och CCCP kan komfortabelt försvara ledningen och ta hem andra raka cuptiteln med slutsiffrorna 8-3.

Med sina tre fullträffar är veteranen Jan ”Krutov” Teiner starkt bidragande till att CCCP försvarar cupmästartiteln och är av förklarliga skäl nöjd med laginsatsen.
– Totalt sett är vi ett bättre lag idag. Vi har många spelskickliga killar och dessutom har vi två femmor, vilket vi har märkt varit nyckeln hela säsongen. Det är svårt att gå runt med 3-4 avbytare. Det är kul att vi tar oss till final igen, för jag tycker att det finns många bra lag. Vi ska vara stolta över att ha vunnit för andra året på raken! Vi får hoppas att det fortsätter såhär.
Cupsilver till Kulan


Kolla in fler bilder från finalerna här


 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN