Tydliga mål och träning gav guld

Av Carlis Fridlund den 25 mars 2015
Kategorier: Lagsport, Rinkbandy


I söndags fick Rebellerna höja mästerskapsbucklan efter att ha besegrat H&M i finalen av rinkbandyns seriespel. Korpgluggen fick en exklusiv intervju med Rebelledaren Mikael Olesen, som berättar om receptet till hur ett gäng med hög medelålder lyckades bli ett guldlag.


– Vi startade Rebellerna på mitten av 80 talet, och många har spelat i laget i mer än 20 år.
Snittåldern i truppen ligger över 40 år och sex av oss är 50 plus. Om jag räknar rätt på de 12 spelare vi var i söndags att vi var 515 år tillsammans vilket ger ett snitt på 43 år, trots tre ynglingar mellan 24 och 33 år. Det är väl vad Korpen handlar om!

Mikael Olesen, lagledare, coach, lagkapen och materialare, ser guldet som frukten av en tydligt uppsatt målsättning och mer istid. I synnerhet för de som börjar bli till åren och själv fyllda 53 vet han vad han pratar om.
– Flera av oss som passerat 50-strecket för ett tag sen, och några som snart är där, bestämde sig för att öka dosen på isen. Mindre träning är bara en nedåtgående spiral som ökar risken för skador. Det har faktiskt gjort det roligare och att man känner att man hänger med de andra lagen som är betydligt yngre.

– Det vi ändrat till i år är att vi tränar minst ett par gånger i veckan på is. Men det som är den stora skillnaden i år är att vi aldrig varit färre än 11 pers på match, vilket stjälpt oss många gånger tidigare. Vi missade finalen förra säsongen pga av att den sista och avgörande matchen låg på sportlovet då vi hade för många spelare som var i fjällen. Det blev förlust med 3-4, vilket var bittert, men vi vässade tänderna till i år!

– Så bättre planering, och prioritering till i år och en tydlig målsättning som var att ta oss till final. Redan vid semifinalen var vi tidigt på plats för att se hur våra finalmotståndare spelade. Just i den matchen kunde vi se att det var mer individuella insatser som skapade det mesta hos H&M. Mycket kontringar, emellanåt ganska lågt tempo, men det var ett bra lag som stundtals dominerade helt mot fjolårsvinnarna Billy.
Mikael Olesen jublar med lagkamraterna efter slutsignalen i finalen

– Det märktes att alla var taggade på finalmorgonen, till och med lite nervösa. Skillnaden var att alla möttes upp mycket tidigare än vanligt. Vi hade bestämt oss för att sätta högt tempo från början. Högt tempo passar oss bra och det gav utdelning; det var 3-0 till oss ganska tidigt. Vi hade sagt att vi inte skulle slarva i defensiven och ha ett bra hemjobb från forwards, vilket fungerade mycket bra.

– Jag tror det stod 4-1 till oss i halvtid och vi sa att vi skulle köra på som vi gjort i andra halvlek, men försöka hålla mer boll. En av våra backar sträckte ljumsken, så vi fick rulla på tre backar. En forward flyttade ner, och det blev lite rörigt ett tag och lite onödigt flipperspel vid två tillfällen vilket resulterade i två mål i baken. Men två mål till framåt gav till slut 6-3. Det kändes faktiskt ganska kontrollerat matchen igenom trots allt. Vår målvakt Urban Blomqvist fick faktiskt inte känna på att förlora denna säsong, då han var bortrest de två matcher då vi hade mycket manfall och åkte på två uddamålsförluster.
Ska man tro Mikael Olesen finns det inga planer på att lägga skridskorna på hyllan. Tvärtom fortsätter laget med den intensifierade träning som rönt så stora framgånger.
– Vi kommer att ta nya tag i höst, men tränar på is till slutet maj och kör igång träningar till höstsäsongen igen i mitten av augusti. Vi ska försöka oss på att vinna ett år till, om alla är hela alltså. Vi gillar verkligen att jaga boll på is, så ni får nog dras med oss ett tag till. Vi ses i höst!


Läs mer om rinkbandyfinalerna här

 

Lägg till kommentar

OM KORPGLUGGEN

En nyhetssajt som i reportageform ger inblickar i Korpen Stockholms verksamheter. Här kan du läsa om olika idrotter, företagsevenemang och gruppträningsaktiviteter samt följa korplag, domare, anställda och ledare som är aktiva i Korpen Stockholm.

FACEBOOK

TWITTER

KORPEN STHLM

 

 

 

 

ADMIN